• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Güney Kore parlamentosu askerin ve polisin binaya girmesini yasakladı

04 Aralık 2024, Çarşamba 12:40
04 Aralık 2024, Çarşamba 12:40
Güney Kore parlamentosu askerin ve polisin binaya girmesini yasakladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Güney Kore Ulusal Meclisi, askeriyenin, polisin ve Milli Savunma Bakanlığı çalışanlarının binayı ziyaret etmesini tamamen yasakladı.

Chunang Ilbo gazetesi, Parlamento Sekreterliği başkanı Kim Min Gi sözlerine atıfta bulunarak, "Ulusal Meclis Sekreterliği, Milli Savunma Bakanlığı çalışanları, askeri personel, polis de dahil olmak üzere Ulusal Meclis'in güvenliği için parlamento binasına girişe tam bir yasak getirdi." dedi ve yasağın tüm askeri ve polis memurları için geçerli olduğunu belirtti.

Kim Min Gi'ye göre bu acil durum tedbiri Çarşamba günü yürürlüğe girdi, geçerlilik süresi belirtilmedi. Politikacı, kararın milletvekillerinin güvenliğini ve parlamentonun normal işleyişini sağlamayı amaçladığını söyledi.

Daha önce Çarşamba gecesi en az 280 askeri personelin, özellikle yasama organının çalışmasını yasaklayan sıkıyönetim tedbirlerini uygulamak için Ulusal Meclis binasına girdiği bildirilmişti. Bu olaylara ordu ve parlamento personeli arasında arbede eşlik etti.

Ordunun eylemlerine rağmen milletvekilleri, cumhurbaşkanının desteklediği ve daha sonra kabine tarafından resmi olarak onaylanan sıkıyönetim yasasının kaldırılması yönünde oy kullandılar.

Bu arada Yonhap ajansına göre muhalefet partileri, Yoon Suk Yeol'un sıkıyönetim ilan etmesinin milletvekilleri tarafından engellenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol'un görevden alınması için bir önerge sundular.

Ana muhalefet partisi Demokratik Parti ve Kore'yi Yeniden İnşa Partisi ve Reform Partisi de dahil olmak üzere beş diğer küçük muhalefet partisi, önergeyi Ulusal Meclis'teki yasa tasarısı ofisine sundu.

Azil önergesi, iktidar partisi milletvekillerinden hiçbirinin desteği olmadan, 190 muhalefet milletvekili ve bir bağımsız milletvekili tarafından imzalandı.

Muhalefet partileri, önergeyi perşembe günü Meclis Genel Kurulu'na sunmayı ve cuma veya cumartesi günü oylamaya sunmayı planlıyor.

Yasaya göre, bir azil önergesinin, genel kurul toplantısına sunulmasından sonraki 24 ila 72 saat içinde oylamaya sunulması gerekiyor.

Kore'yi Yeniden İnşa Etme Partisi'nden Milletvekili Shin Chang-sik, partilerin henüz "hemen" mi yoksa "72 saat içinde" başka bir zamanda mı oy kullanacaklarına karar vermediklerini söyledi.

Görevden alma teklifinin parlamentodan geçmesi için üçte iki çoğunluk gerekiyor. 300 üyeli Ulusal Meclis'te muhalefetin yasa tasarısını geçirmek için iktidardaki Halkın Gücü Partisi'nden sekiz oya ihtiyacı olacak. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Batman'da Berat Kandili dualarla idrak edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye halkının huzur içinde yaşadığı bir komşu görmek istiyoruz

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından esnafa "Beraat" ziyareti

Tarsus Umut Kervanı’ndan Berat Kandili vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım

Mersin’de fırtına ve yoğun toz etkili oldu

Yunanistan, Anayasayı revize etme sürecini başlattı

Muğla’da makine arızası yapan teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Kosta Rika'da Laura Fernandes devlet başkan seçildi

Afrika'nın ilk ağır yük çöl demiryolu Cezayir'de hizmete açıldı

Somali, güvenlik geçişini güçlendirmek için bir savunma kurulu oluşturdu

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

Malatya Valisi Yavuz: Ailelerin yaşadığı dramı görmezden gelemeyiz

Macaristan, Rusya'dan enerji ithalatına getirilen yasağa karşı AB Adalet Divanı'na dava açtı

Barrot: Avrupa'ya Rusya ile doğrudan bir iletişim kanalı gerekli

Çorum'da tır ile cip çarpıştı: 4 yaralı

Madagaskar'da kasırga: 7 ölü

Şanlıurfa’da kuyumcuya silahlı soygun girişimi: 1 polis yaralandı

İngiltere Rus diplomatı sınır dışı etti

Diyarbakır'da zincirleme trafik kazası

Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti

Şanlıurfa’da mısır silosunda iş kazası: 1 ölü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Adana halkından madde bağımlılığına karşı ortak mücadele çağrısı

Suriye iç güvenlik güçleri Haseke’de konuşlanmaya başladı

Türkiye ile Mısır arasında tarım ve gıda sanayinde ekonomik iş birliği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Batman'da Berat Kandili dualarla idrak edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye halkının huzur içinde yaşadığı bir komşu görmek istiyoruz

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından esnafa "Beraat" ziyareti