• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Güneydoğu’da Atatürk düzenlenen törenlerle anıldı
GÜNDEM
Tarih: 10.11.2023 12:45
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Güneydoğu’da Atatürk düzenlenen törenlerle anıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Güneydoğu’da Atatürk düzenlenen törenlerle anıldı

DİYARBAKIR (İHA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yılında Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Batman’da düzenlenen törenlerle anıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. ölüm yıl dönümünde saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da saygı duruşunda bulunularak, bayraklar yarıya indi. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Milli Eğitim Müdürlüğünce Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi’nde hazırlanan ‘Atatürk’ün Hayatı’ konulu programla devam etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından konuşmacılar, Atatürk’ün askeri kişiliği ve 10 Kasım’a değindi. Program, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Halk Müziği Korosu’nun mini konseri ile son buldu. Yenişehir ilçesindeki Anıt Park’ta düzenlenen anma törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, adli yargı temsilcileri, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Siirt’te ise kent meydanında Atatürk heykeline çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saat 09.05’te sirenler çaldı. Siren sesi ile yoldan geçen vatandaşlar ve araç sürücüleri durarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunarak, bayraklar göndere çekildi. Anma törenine Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Şırnak Valiliği bahçesinde düzenlenen anma programında da Şırnak Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ile 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç’ın Atatürk heykeline çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam eden programda, öğrenciler şiirler okudu, oratoryo ve sinevizyon gösterimi yapıldı. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Programa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen Atatürk’ü anma programı ise, çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk heykeline Valilik, Garnizon Komutanlığı çelenklerinin konulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler anısına sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Siren çaldığında seyir halindeki araçlar da durarak, vatandaşlar ve görevliler saygı duruşunda bulundu.

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu