• BIST 100

    11060,53%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,03
  • EURO

    48,43% -0,26
  • GRAM ALTIN

    5427,96% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8914,11% -0,79

Güneydoğu’da enerji şirketinden faturalarını ödemeyen abonelere uyarı

04 Ekim 2023, Çarşamba 11:30
04 Ekim 2023, Çarşamba 11:30
Güneydoğu’da enerji şirketinden faturalarını ödemeyen abonelere uyarı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Güneydoğu’da enerji şirketinden faturalarını ödemeyen abonelere uyarı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 6 ilde tarımsal sulama kaynaklı tahsilat sorunuyla mücadele eden enerji şirketi, Mardin’de 8,5 milyar liraya ulaşan ödemenin yapılması için abonelerine uyarıda bulundu. Alacağın yüzde 90’a yakını ilde kayıtlı tarımsal sulama abonelerinden kaynaklanırken bu abone grubundan alacağın 7.5 milyar TL’ye yaklaştığı bildirildi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız elektrik vizyonuyla faaliyet gösteren DEPSAŞ Enerji, tahsilat sorunuyla mücadele etmeye devam ediyor. Enerji şirketi, başta tarımsal sulama aboneleri olmak üzere elektrik borcunu ödemeyen Mardin’deki abonelerini ödeme yapmaları için bir kez daha uyardı.
2023 yılında yaklaşık 3.5 milyar kWh enerji tüketilen Mardin’de bunun büyük kısmı tarımsal sulama alanında kullanılırken, bu abone grubundan sadece 200 milyon kWh’lik enerji bedeli tahsil edilebildi.
Toplamda 7 bin 500’ü aşkın aboneden biriken alacak, 8.5 milyar TL’yi aşmış durumda. Bu rakamın 7,4 milyar TL’lik kısmını ise tarımsal sulama abonelerinin oluşturduğu belirtildi. Söz konusu rakama göre, her bir abone başına düşen borcun yaklaşık 1,3 milyon lira olduğu kaydedildi. Mardin’de 2023 yılındaki toplam elektrik tüketiminin neredeyse yarısını oluşturan 1,5 milyar kWh elektriği ise Kızıltepe ilçesi tek başına tüketti.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, Mardin’de toplam 8.5 milyar TL’yi bulan alacağın yüzde 90’a yakınının ilde kayıtlı 7 bin 500’den fazla tarımsal sulama abonesinden kaynakladığı vurgulanırken, tarımsal sulama abonelerinden alacağın 7,5 milyar TL’ye yaklaştığı ifade edildi. DEPSAŞ Enerji yetkilileri, devletten peşin olarak alınan elektriğin hanelere ve tarımsal sulama alanlarına sürdürülebilir olarak ulaştırılması için borçların zamanında ödenmesini istedi.
Mardin’de artan alacak yüküne ilişkin açıklamalarda bulunan DEPSAŞ Enerji yetkilileri, tarımsal sulama abonelerinin ödemediği faturalar nedeniyle enerji tedarikinde aksamalar yaşanabileceğini belirtti.
Açıklamada, abonelere çok farklı yöntemlerle bugüne kadar iyi niyetli imkânlar sunulduğu belirtilerek, “Devletimiz de, şirketimiz de tarımsal sulama abonelerine uygun yapılandırma ile geri ödeme, vadesi oldukça uzun olan kredi imkanları sundu. Sunulan imkânlar ne yazık ki dikkate alınmadı ve beklenen ödemeler yapılmadı. Tüm kampanyalara ve kolaylık paketlerine rağmen borcunu ödemeyen abonelerimize karşı yasal çerçevede haklarımızı arayacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

ÖĞ-DER: Eğitimde batıcı bakıştan vazgeçilmeli, ahlaki değerler esas alınmalı

Bakan Tekin: 22 bin 487 öğrenci YLSY bursundan yararlandı

İngiltere'de tren raydan çıktı: 4 yaralı

Siirt'te “Gençliği Aydınlığa Çıkaracak Vesileler” konferansı düzenlendi

Kurtulmuş: Bu sefer biz kazanacağız, kardeşlik ve dayanışma hakim olacak

Güney Lübnan'a düzenlenen siyonist saldırıda 2 şehit, 7 yaralı

Gaziantep'te 40 bin öğrenciye ayakkabı desteği

Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgalden 45 şehidimizin cenazesini teslim aldık

Gaziantep’te uyuşturucu madde suçundan aranan şahıs yakalandı

Müftü Dolu: Hafızlık sadece ezber değil, Kur'an ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır

Siyonist işgalciler ateşkesten bu yana 238 Filistinliyi şehit etti

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonlarında 27 şüpheli yakalandı

Batman'da okuma yazma kurslarına yoğun ilgi

Diyarbakır’da silah ve kaçakçılık operasyonu

Balıkesir’de 95 bin 620 uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutuklama

Mardin'de iki otomobil kafa kafaya çarpışı: 1'i ağır 6 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü

Diyarbakır’da geniş çaplı operasyon: 51 kişi yakalandı

Batman Oymataş OSB'de 48 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edilecek

Batman'da kitap fuarı rekor katılımla tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: HAMAS anlaşmaya riayet noktasında oldukça kararlı ancak israil bahanelerin arkasına sığınıyor

Batman'da su üstü arama ve kurtarma tatbikatı yapıldı

İran plakalı yolcu otobüsündeki yangın tüplerinin içinde uyuşturucu çıktı

Yeşilyurt'ta 'fizik tedavi ve sağlıklı yaşam seminerleri' başladı

Mardin’de 29 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 3 kişi tutuklandı

Oto galericiler sitesinde taşlı sopalı kavga: 3 yaralı

Selçuklu 2. El Pazarı yoğun ilgi görüyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de toplandı

Psikolojik Danışman Kaya: Yapay zekâ uygulamaları zorluklarla başa çıkmayı zayıflatıyor

Yeşilyurt Belediyesi "Aile Mentörlüğü" projesini hayata geçirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ÖĞ-DER: Eğitimde batıcı bakıştan vazgeçilmeli, ahlaki değerler esas alınmalı

Bakan Tekin: 22 bin 487 öğrenci YLSY bursundan yararlandı

İngiltere'de tren raydan çıktı: 4 yaralı

Siirt'te “Gençliği Aydınlığa Çıkaracak Vesileler” konferansı düzenlendi

Kurtulmuş: Bu sefer biz kazanacağız, kardeşlik ve dayanışma hakim olacak

Güney Lübnan'a düzenlenen siyonist saldırıda 2 şehit, 7 yaralı

Gaziantep'te 40 bin öğrenciye ayakkabı desteği