• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Güneydoğulu Hububatçılar Venezuela heyetini GAİB’de ağırladı

06 Mayıs 2024, Pazartesi 11:40
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Güneydoğulu Hububatçılar Venezuela heyetini GAİB’de ağırladı
Tarih: 11:40 - 06 Mayıs 2024
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Güneydoğulu Hububatçılar Venezuela heyetini GAİB’de ağırladı

Venezuela La Guaira Eyaleti Valisi José Alejandro Tern ve beraberindeki heyet, Celal Kadooğlu başkanlığındaki Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğini GAİB hizmet binasında ziyaret etti. Görüşmelerde Venezuela ve Türkiye arasındaki ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yapılabilecek ortak projeler masaya yatırıldı.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Venezuela La Guaira Eyaleti Valisi José Alejandro Tern ve beraberindeki heyet Gaziantep programı kapsamında Celal Kadooğlu Başkanlığındaki Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyeleri ve toplantıya katılan sektör temsilcileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
“Türkiye’den Venezuela’ya 220 milyon dolarlık hububat bakliyat ihracatı”
Venezuela La Guaira Eyaleti Valisi José Alejandro Tern ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Celal Kadooğlu Venezuela’nın Türkiye için her anlamda büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörü, Türkiye’de ihracat yapan 8 tarım sektöründen biridir ve en büyüğüdür. Ülkemizin tarım ürünleri ihracatının yaklaşık yarısı sektörümüzden yapılıyor. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ise sektörümüzün ihracat lideridir. Sektör İhracatının 3’te biri bölgemizden yapılıyor. Venezuela ile de güçlü bağlarımız var. 2023 yılında Venezuela’ya Türkiye’den yapılan 351 milyon dolar değerindeki toplam ihracatın yaklaşık 220 milyon dolarlık kısmı sektörümüz tarafından yapıldı. Bu süreçte, bölgemizdeki sektör ihracatçıları ise 115 milyon dolarlık ihracat yaptı” dedi.
“Güneydoğulu İhracatçılar Venezuela’nın gıda tedarikine talip”
Venezuela’nın ihtiyaç duyduğu temel gıda ürünleri için Türkiye’nin doğru bir ülke olduğuna da dikkat çeken Başkan Kadooğlu bölgede üretilen ürünler hakkında bilgiler vererek, “İhraç ürünlerimize ilişkin de sizlere bazı bilgiler vermek istiyorum. Makarna üretiminde bölgemiz dünyanın önemli üslerinden biridir. Türkiye’den Venezuela’ya yapılan 91 milyon dolar değerindeki ihracatın neredeyse tamamı bölgemizden yapılıyor. İki ülke arasındaki ticarette önem arz eden diğer bir ürün buğday unu. Türkiye buğday unu ihracatında dünya lideri. Üretimin önemli bir kısmı bölgemizde yapılıyor. Buna rağmen, Türkiye’nin Venezuela’ya yaptığı 87 milyon değerindeki buğday unu ihracatının sadece 2 milyon dolar değerindeki kısmı bölgemizden yapılıyor. Bu noktada Venezulalı alıcılar için fırsatlar olduğunu değerlendiriyorum. 4 milyon dolar değerindeki Ayçiçek yağı ihracatının yarısını bölgemiz yapıyor. Bu sektörde de Venezuela’ya daha fazlasını bölgemiz sunabilir. Bunlar dışında, pastacılık ürünleri, şekerlemeler, kakaolu ürünler ve daha birçok alt sektörde de Venezuelalı dostlarımıza fırsatlar sunabileceğimize inanıyoruz. Tüm bunlar dışında, bizler Türk halkı olarak Venezuelalı dostlarımızı kendimize çok yakın görüyoruz. İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendiren girişimler bizi her zaman mutlu ediyor. Venezuela halkının da bizlerle aynı duyguyu paylaştığına inanıyorum” dedi.
Güneydoğulu hububatçıların yeni rotası Venezuela
Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Projesi kapsamında Güneydoğulu hububat bakliyat ihracatçılarının Ağustos ayında Venezuela’ya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyeceklerini de ifade eden Başkan Kadooğlu, “Birliğimiz üyeleriyle birlikte bizler de Venezuela’ya 14-18 Ağustos tarihlerinde bir ticaret heyeti gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sektör firmalarımızın yer alacağı heyetle Venezuela’yı ziyaret edeceğiz. Sizleri de heyetimizde görmekten ayrıca memnuniyet duyarız. Ziyaretimiz sırasında firmalarımızın ürettiği ürünleri ve potansiyellerini daha yakından görme şansınız olacağı gibi ürün kalitelerimizi de tanıma şansı yakalayacaksınız. Heyetinizin bu ziyareti bizim için çok kıymetli, çok fazla anlam taşıyor. Bugün bizleri ziyaret ederek bizleri onurlandırdığınız için tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Venezuela Türkiye için önemli fırsatlar barındırıyor
Venezuela La Guaira Eyaleti Valisi José Alejandro Tern da ziyaretlerinin temelde iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin arttırılması olduğuna dikkat çekerek, Türk iş insanlarının birçok sektörde Venezuela’da yatırım yapma şansına sahip olduğunu ve bu anlamda Venezuela hükümetinin özellikle Türk yatırımcılarına büyük destekler vereceğini, iş dünyasını Venezuela’ya yatırım yapmaya davet etti. Yapılan karşılıklı görüşmelerin ardından Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu’na Venezuela La Guaira Eyaleti Valisi José Alejandro Tern ülkesini temsil eden bir plaket takdim ederken Başkan Kadooğlu’da Venezuela La Guaira Eyaleti Valisi José Alejandro Tern’a günün anısına bir teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Vekili Mesut Acar da heyette yer alan La Guaira Özel Ekonomik Bölgesi Yetkilisi Marcos Meléndez Mata’a günün anısına bir plaket takdim ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İran'ın son füze operasyonunda onlarca siyonist öldü ve yaralandı

Altın fiyatları Fed kararı sonrası geriliyor

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'ın son füze operasyonunda onlarca siyonist öldü ve yaralandı

Altın fiyatları Fed kararı sonrası geriliyor

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı