• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Güneydoğulu ihracatçılar Dubai’de

19 Şubat 2024, Pazartesi 11:50
19 Şubat 2024, Pazartesi 11:50
Güneydoğulu ihracatçılar Dubai’de
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Güneydoğulu ihracatçılar Dubai’de

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyesi 39 firma, gıda sektörünün dünyadaki en büyük fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı’nda stant açtı. GAİB üyesi firmaların stantları dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, Dubai’deki fuara katılarak Güneydoğulu ihracatçıları yalnız bırakmadı. Vali Kemal Çeber ve GAİB heyeti fuara katılan firmaların stantlarını tek tek ziyaret ederek, sergilenen ürünlerle ilgili bilgi aldı.
Gıda sektörünün dünyadaki en prestijli fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilere açtı. 19-23 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan fuara 39’u Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden olmak üzere toplam 208 firma katılıyor. Yenilikçi ürünleri ile gıda sektörünün gözdesi olan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri üyesi firmaların stantları dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonellerinden büyük ilgi görüyor.
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, uluslararası gıda fuarlarına katılmaya önem verdiklerini belirterek, fuarların yeni pazar ve yeni müşterilere ulaşmada önemli bir etken olduğunu söyledi. Başkan Kadooğlu, 'Ülke ekonomisinin güçlenmesinde ihracatın büyük payı bulunuyor. Daha güçlü bir ekonomi için bir taraftan mevcut pazarlarımızın daha da güçlendirilmesi, diğer taraftan da yeni pazarlar bulunması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Sektörel fuarların yanında, Ticaret Bakanlığımızın Uzak Ülkeler Projesi kapsamında tespit ettiğimiz pazarlara yönelik çalışmalarla da ihracat potansiyelimizi artırmaya çaba gösteriyoruz' şeklinde konuştu.
Fuarın ilk gününde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri üyesi firmaların stantlarının gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirten Başkan Celal Kadooğlu, 'Bölge olarak gıda üretimi ve ihracatında çok önemli bir yere sahibiz. Markalarımızın ulusal ve uluslararası bilinirliği her geçen gün artmaktadır. Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen lezzetli ürünlerin dünyanın farklı ülkelerinden gelen sektör temsilcileri ile buluştuğu bu fuarda stantlarımızın ilgi odağı olması ülkemiz adına da son derece sevindirici bir durumdur. Fuara katılan tüm firmalara ve bizleri Dubai’de yalnız bırakmayan sayın Valimiz Kemal Çeber’e teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Siirtli çocuklardan vicdanlara çağrı: Gazze'de artık çocuklar ölmesin

Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Kadın, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölürken dünya sessiz

Siyonist işgalcilerin saldırılarında 119 sivil daha katledildi

Siirt’te “Gazze Ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla yaşanan soykırıma tepki gösterildi

Şırnak’ta örtü yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara Dışişleri Bakanlığından kınama

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği dualarla açıldı

UNICEF: Sudan'da çocuklar, açlık ve hastalık yüzünden risk altında

D-100 kara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Şırnak’ta örtü yangını

Tarıma yeni teşvik paketi

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Son Kale Aile" panelinde "aile hakemliği" önerisi

Umut Kervanı Tarsus'ta yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı

Ukrayna: İstanbul görüşmelerinin devamı için hazırlık yapıyoruz

BM: Gazze'de açlık çeken kadın ve çocukların durumu kabul edilemez

Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Brezilya: ABD'ye yanıt vermek için çalışma yürütüyoruz

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gazze'de can kaybı 60 bin 839’a yükseldi

ABD'de devam eden orman yangınlarında 12 bin hektardan fazla alan yandı

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü

Van’da farklı suçlardan gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı

Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirtli çocuklardan vicdanlara çağrı: Gazze'de artık çocuklar ölmesin

Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Kadın, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölürken dünya sessiz

Siyonist işgalcilerin saldırılarında 119 sivil daha katledildi

Siirt’te “Gazze Ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla yaşanan soykırıma tepki gösterildi

Şırnak’ta örtü yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara Dışişleri Bakanlığından kınama