• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7037,44% -1,12
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

Güneydoğu’nun ihracatta parlayan yıldızları ödüllendirildi

18 Kasım 2023, Cumartesi 10:40
18 Kasım 2023, Cumartesi 10:40
Güneydoğu’nun ihracatta parlayan yıldızları ödüllendirildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Güneydoğu’nun ihracatta parlayan yıldızları ödüllendirildi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri düzenlediği ödül gecesiyle bölgede 2022 yılında yaptığı ihracatlarla fark oluşturan, bölge ve ülke ekonomisine en fazla katkıda bulunan firmaları ödüllendirdi.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ihracat performanslarıyla öne çıkan firmaları düzenlediği törenle ödüllendirdi. Törende bir konuşma yapan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, son yıllardaki bölgesel ve küresel krizlere rağmen bölgemizin güçlü ihracat istatistikleri yakaladığına dikkat çekti. Kileci, 2022 yılında 12,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen bölge ihracatını değerlendirerek “Bölgesel ve global çapta yaşanan olumsuzluklara rağmen ihracatçılarımız 2022 yılını da rekorlarla kapatarak bizi gururlandırdı” ifadelerini kullandı.
Törene, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, önceki dönem Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Eyüp Özkeçeci, Bünyamin Bozgeyik, Ertuğrul Kaya, GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Birlik Başkanları Celal Kadooğlu, Mehmet Çıkmaz, Zeynal Abidin Kaplan, çok sayıda oda-borsa başkanı, iş insanı, kamu kurumlarının temsilcileri ve üyeler katıldı.
Törende 2022 yılında bölge ihracatında Orta Doğu ülkeleri yüzde 42,4 pay ile ilk sırada yer aldığı belirtilirken, AB ülkeleri yüzde 15,9 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 14,3 pay ile üçüncü sırada yer aldı. Bölgeden toplam 196 ülkeye ihracat gerçekleştirildiği de açıklanırken Irak, ABD, Suriye, İngiltere, Almanya, İtalya, İran, İsrail, Libya ve Cibuti bölge ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkeler oldu. Ayrıca, makine halıları, pastacılık ürünleri, kumaşlar, iplikler, değirmencilik ürünleri, plastikler ve mamulleri, bitkisel yağlar, ağaç ve orman ürünleri, diğer gıda müstahzarları ile demir-çelik mamullerinin de bölgeden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olduğu açıklandı.
İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, bölgenin ve Gaziantep’in Türkiye ihracatına katkısına değindi. Çeber, “Üreten insanlar, emek veren insanlar her birinizi tekrar tekrar tebrik ediyorum. Bugün burada salonu dolduran tüm ihracatçılarımız üreterek, istihdam sağlayarak birer kahramanlık destanı birer başarı hikayesi yazıyor. Bizi bu yıldızlarla buluşturan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ailesine de teşekkür ediyorum” dedi.
Törende konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, “Ülkemizin en önemli şehirlerinden birisinde yaşıyoruz. Yatırımın, ekonominin ve ihracatın kalbinde hukuk yatıyor. Tüm bu dinamikler birbirini destekleyen unsurlardır. Hem düzenlemelerle hem de demokratik adımlarla yıllar içerisinde çokça ilerleme kaydettik. Bu ilerlemeler ülkemizin ihracatına doğrudan etki etmektedir. Bu vesileyle, bugün burada ödül alan tüm ihracatçıları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında, “İhracatçılarımızı yürekten kutluyoruz. Belediyemiz olarak onların her zaman yanındayız. Yeşil dönüşümü tamamlamak için sanayicilerimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Bu şehre katma değer katan bu bölgeye döviz girdisi sağlayan tüm firma sahiplerimizi tüm emekçi kardeşlerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.
Törende açıklamalarda bulunan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ise, “Depremden ve küresel krizden dolayı rakamlarımız biraz gerilese de bölgemizin gayretli ihracatçılarının düşüşü telafi edeceğine olan inancımız tam. Bizim bölgemiz diğer bölgelerden ayrışmaktadır. Özellikle beşeri sermayemize çok güveniyoruz. Coğrafi konumumuzdan ötürü bölgesel problemlerden doğrudan etkilensek de topraklarımızdan aldığımız güç bizi motive ediyor. Önümüzdeki yıllarda da başarılarımız artarak devam edecektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 2022 yılında bölgede yaptığı ihracatlarla fark oluşturan, bölge ve ülke ekonomisine en fazla katkıda bulunan ihracatın yıldızı firmalara ödülleri takdim edildi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Bakan Fidan Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile görüştü

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa’da elektriğin yarısı kaçak kullanılıyor

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı gösteri

Ankara’da İran İslam Devrimi’nin 47. yıl dönümü resepsiyonu düzenlendi

Ağrı ve Van'da eğitime kar tatili

Meksika'da kaçırılan madenciler ölü bulundu

Tarsus Umut Kervanı’ndan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Hatay’da motosiklet sürücüsüne akrobatik hareketten 77 bin lira ceza

Kolombiya'da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 14 ölü

Libya’da ambulans helikopter askeri üsse düştü: Ölü sayısı 5'e yükseldi

AB'de iltica başvurularında yeni dönem 

Venezuela Meclis Başkanı Rodriguez: Ülkede yakın zamanda seçim planlanmıyor

DMM, "10 TL değerinde madeni para olduğu" iddialarını yalanladı

ABD ve Azerbaycan arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Otobanda yarışa ağır ceza: 14 sürücüye 407 bin TL’den fazla para cezası

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yarın Ankara'ya geliyor

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Süresiz nafaka zulmüne son verilmelidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Bakan Fidan Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile görüştü

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa’da elektriğin yarısı kaçak kullanılıyor

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı gösteri