• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Gurbetçi çocukların notu, Fadıloğlu’na duygusal anlar yaşattı

14 Şubat 2023, Salı 06:40
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Gurbetçi çocukların notu, Fadıloğlu’na duygusal anlar yaşattı
Tarih: 06:40 - 14 Şubat 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Gurbetçi çocukların notu, Fadıloğlu’na duygusal anlar yaşattı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Almanya’nın Augsburg kentinde yaşayan gurbetçi çocuklardan gelen yardım zarfı içerisinde bulunan notu okurken duygusal anlar yaşadı.
Zarfın içerisinde bulunan kağıtta yazan, “Allah, yardımcınız olsun. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Almanya’dan çocuklarım, cep harçlıklarını size göndermemi istedi” cümlelerini okurken duygusal anlar yaşayan Rıdvan Fadıloğlu, “Bu necip millete biz, şükran borçluyuz Bunun maddi değerinden daha ziyade manevi değeri bizim için çok önemli. Bu kardeşlik duygusu içerisinde inşallah yaşadığımız sıkıntıları bir an önce atlatacağız” dedi.
Gaziantep dahil 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Almanya’nın Augsburg şehrinde yaşayan Türk vatandaşlarının çocukları, örnek bir davranışta bulundular. Almanya’dan, Gaziantep’e gelecek yardım TIR’ının şoförüne ulaşan gurbetçi aile, çocuklarının talebiyle cep harçlıklarının içerisinde bulunduğu zarfı şoföre verdi. İçerisinde bir miktar para ve “Allah, yardımcınız olsun. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Almanya’dan. Çocuklarım, cep harçlıklarını size göndermemi istedi” notunun bulunduğu zarfı teslim alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, afetzedelere ulaştırılması için zarfı Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran’a teslim etti.

“Manevi değeri bizim için çok önemli”
Yardım zarfını Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran’a teslim ederken konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Yaşadığımız deprem afeti sonrası dünyanın her köşesinden destekler, yardımlar yapılıyor. Almanya’nın Augsburg kentinden gelen bir TIR’ın içerisinde yardım paketlerini ulaştıran şoför, bir zarf takdim etti. Şoför, “Bu zarfı Almanya’dan bir vatandaş, yetkililere verilmek üzere bana teslim etti” dedi. Şoför, bizim arkadaşlara takdim etmiş. Ben de aldım. Zarfı açtım. İçerisinde hiçbir isim yazılmamış. Zarfın içerisinde bir para var. Zarfın içerisindeki kağıtta, “Allah, yardımcınız olsun. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Almanya’dan. Çocuklarım, cep harçlıklarını size göndermemi istedi” yazıyor. Çocuklarının harçlıklarını göndermişler. Bu necip millete biz, şükran borçluyuz. Allah, memleketimizi daim etsin. Ben de bu zarfı, Sayın Kaymakamıma teslim edeceğim. Bunun maddi değerinden daha ziyade manevi değeri bizim için çok önemli. Bu kardeşlik duygusu içerisinde inşallah yaşadığımız sıkıntıları bir an önce atlatacağız. Allah, milletimizi var etsin” dedi.

“Hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız”
Zarfı teslim aldıktan sonra konuşan Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran, “Almanya’daki gurbetçi vatandaşlarımızın çocuklarından bir ya da birkaç tanesi, isimlerini yazmadıkları için kaç kişi ya da kim olduklarını bilemiyoruz, harçlıklarını bizim afetzede vatandaşlarımıza göndermişler. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Biz, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz herhangi bir durum yoktur. İnşallah bu zor günleri de hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Almanya’daki gurbetçilerimize de yarımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Allah, razı olsun” açıklamasını yaptı.
[gallery ids=',117471,117472']

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

HÜDA PAR heyeti Balıkesir'de temaslarda bulundu

İran'daki uçuş yasağı uzatıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi