-
BIST 100
18087,87%-0,13
-
DOLAR
46,80% 0,15
-
EURO
53,55% 0,03
-
GRAM ALTIN
6276,06% 1,32
-
Ç. ALTIN
10055,28% 1,19
Gürcistan ve Özbekistan arasında stratejik ortaklık deklarasyonu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, iki ülke arasında stratejik ortaklık kurulmasına ilişkin deklarasyonu imzaladı.
Resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'da bulunan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, başkent Tiflis'te Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ile bir araya geldi.
Kobakhidze ve Mirziyoyev, hükümet binasında gerçekleşen baş başa görüşmenin ardından Gürcistan ile Özbekistan arasında stratejik ortaklık kurulmasına ilişkin deklarasyonu imzaladı.
İki ülkenin hükümetleri arasında ayrıca ekonomi, sağlık, çevre koruma ve tarım, finans, gümrük, eğitim, bilişim ve iletişim teknolojileri ile kültür alanlarında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptları imzalandı.
İmzaladıkları stratejik işbirliği deklarasyonunun Gürcistan ve Özbekistan arasında farklı alanlarda ikili ilişkiler ve işbirliğinin sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi için sağlam bir temel oluşturduğunu kaydeden Kobakhidze, "İşbirliğimizi güçlendirmek, bölgesel ticaret akışlarını daha da artıracak ulaşım koridorlarının sağlamlaştırılmasına ve geniş ekonomik entegrasyona katkıda bulunacak." dedi.
Kobakhidze, Özbekistan'ın, Mirziyoyev'in liderliğinde ilerleme kaydettiğini belirterek, "Güçlü kurumlarınız, devlet sisteminiz ve ülkenin kalkınma yönüne ilişkin net bir vizyonunuz var. Siz örnek bir lidersiniz ve sizin liderliğinizde ülkelerimiz arasındaki ikili işbirliği ve dostluğun daha da güçleneceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ise konuşmasında, ev sahipliği için Kobakhidze'ye teşekkür etti.
İmzaladıkları deklarasyonun önemine değinen Mirziyoyev, "Gürcistan ve Özbekistan'ın ilişkilerinin stratejik ortaklık düzeyine çıkarılması büyük bir başarıdır." dedi.Tiflis hükümetinin başarılı çalışmalarından dolayı Gürcistan ekonomisinin etkili bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Mirziyoyev, "Gürcistan, bugün haklı olarak en hızlı büyüyen ekonomiye sahip ülkeler arasında yer alıyor." açıklamasını yaptı.
Mirziyoyev, Gürcistan'ın Güney Kafkasya'da Özbekistan için önemli bir ortak ülkesi olduğunu kaydederek, "Son yıllarda iki devlet arasındaki işbirliği her alanda dinamik bir şekilde gelişiyor ve bu sadece bir başlangıçtır." şeklinde belirtti. (İLKHA)
Uzayda bir ilk: NASA teleskobu kurtarmak için ilk kez robotik bir uzay kurtarma operasyonu başlattı
Ordu'da hafta sonu denize giriş yasağı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit görevden uzaklaştırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırılarında şehit sayısı 4 bin 301’e yükseldi
Şırnak’ta ölüm yolundaki virajlarda kazaların önlenmesi için akademisyenlerden önemli uyarılar
10 ilde sahte altın operasyonu: 69 gözaltı
Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi: Milyonlar konserlere değil, kalıcı yatırımlara harcansın
İspanya’da orman yangını kontrol altına alınamıyor: 50 bin kişi tahliye edildi
Ankara-Niğde Otoyolu'nda yolcu otobüsü devrildi: 44 yaralı
Pakistan Başbakanı Şerif yarın Türkiye'ye geliyor
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif Türkiye'ye geliyor
Gürcistan ve Özbekistan arasında stratejik ortaklık deklarasyonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
Malatya'da otluk ve bahçe yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Nijerya'da pazar yangını: Çok sayıda iş yeri kullanılamaz hale geldi
Yaz sıcaklarında bebeklerde "İsilik" uyarısı
Halluks valgus yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir
Malatya'da bir evde çıkan yangın maddi hasara yol açtı
Konya'da sezonun ilk arpa hasadı başladı
Suriye'de çıkan anız yangını Nusaybin sınırına sıçradı
Gaziantep'te havai fişek denetimi: 15 kişi hakkında işlem başlatıldı
Malatya'da şantiyede işçilerin kaldığı konteyner yatakhanede yangın
Konya’da uyuşturucu operasyonu: 9 kişi tutuklandı
Almanya, Rusya'ya karşı Baltık ülkeleriyle savunma sanayi işbirliğini güçlendirecek
Litvanya, anayasadaki nükleer silah yasağını kaldırmaya hazırlanıyor
Konya’da toplu taşımada yaz tarifesi başlıyor
Araştırmacı Yazar Özmen: Hazreti Hüseyin’in Kûfe’ye gitmesi mesuliyetinin gereğiydi
Malatya'da iki ayrı noktada çıkan yangında çok sayıda ağaç yandı
Yükleniyor







