• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,53% 0,04
  • EURO

    51,40% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6732,10% -2,56
  • Ç. ALTIN

    11644,36% -3,02

Güzelliğin anahtarı ’altın iğne’ tedavisinde

19 Kasım 2023, Pazar 11:00
19 Kasım 2023, Pazar 11:00
Güzelliğin anahtarı ’altın iğne’ tedavisinde
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Güzelliğin anahtarı ’altın iğne’ tedavisinde

Diyarbakır’da Cildiye Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, 'Altın iğne tedavisi bir radyo frekans ısı enerjisini cilt altına iletme yöntemi. Uygulayacağım olan cihazın ucunda 64 tane gerçek altın iğne var. Altının çok iyi bir iletken olmasından dolayı ısı kaybını ve enerjiyi kaybolmadan direkt doku altına iletebiliyor' dedi.
Memorial Hastanesinde görev yapan Cildiye Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, gerçek altın iğneler ile ciltte oluşan akne, yara, çatlak izlerini cildin altına gönderilen radyo frekans ısı enerjisiyle cildin sıkılaştığını ve tedavinin yaz kış yapıldığını söyledi.
Altın iğne tedavisini bir radyo frekans ısı enerjisini cildin altına iletme yöntemi olduğunu belirten Dr. Bağlam, uygulama yapılan cihazın ucunda 64 tane gerçek altın iğne olduğunu, altının çok iyi bir iletken olmasından dolayı ısı kaybını ve enerjiyi kaybolmadan direkt doku altına iletebildiğini ifade etti.
Amacın cilt altındaki elasteni, kolajeni cilt altı bağ dokuyu uyarıp cildi sıkılaştırmak olduğunu aktaran Bağlam, şöyle konuştu:
'Altın iğnenin hiçbir yan etkisi yok. Birçok işlemi kışın yapamıyoruz ama altın iğneyi yaz kış yapabiliyoruz. Sonuçları çok güzel oluyor. Her yaş grubunda bu işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Altın iğneyi her kişiye uygulayabiliyoruz. En sık uyguladığımız hastalar genelde yüzünde akne sonrası çukur olan gençler oluyor, orta yaş grubunda cildini sıkılaştırmak isteyen 30-40 yaş grubundaki kadın ve erkek hastalarımız en çok işlem yaptığımız hastalarımız. Bunun yanında gebelik sonrası çatlak problemi olan, spor yapan gençlerin kollarındaki çatlaklar olan hastalar bu işlemi güvenle yapabiliyoruz.”
Altın iğne uygulamasının öncesinde, işlemin yapılacağı bölge temizlendiğini ve anestezi etkisi olan krem uygulandığını kaydeden Dr. Bağlam, “Altın iğne tedavisine ilk önce hastamızı muayene edip, bu işleme ihtiyacı var ise önce bir anestezi kremi yüzüne uyguluyoruz ve yüzde 15-20 dakika bekletiyoruz. Ardından işleme alıyoruz. İşlemimiz 15-20 dakika sürüyor. Ayda bir ortalama 4 seans öneriyoruz. Hastaların endikasyonuna göre bu seans sayıları değişiyor” ifadelerini kullandı.
Altın iğne tedavisinin ciltteki faydalarını araştırıp tedavi olmaya karar verdiğini belirten Şevin Alakuş, tedavinin cildi sıkılaştırma gibi faydaları olduğunu söyledi.
Cilde olan faydalarından dolayı yaptırmaya karar verdiğini ifade eden Alakuş, “Cildini seven ve koruyan biri olarak altın iğne tedavisini araştırdım ve tedavinin cilde sağladığı faydaları olan skar tedavisi, cildi gençleştirme ve cildi sıkılaştırma gibi faydaları bulunuyor. Bende tedavinin bu faydalarını öğrendikten sonra yaptırmaya karar verdim” şeklinde konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında 39 düzensiz göçmen ve 1 kaçakçı yakalandı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Batman’da sanayi sitesindeki yangın kısa sürede söndürüldü

 Bugün 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü

Malatya’da şüpheli ölüm

İran Basra Körfezi'nde 2 tankere el koydu

Malatya'da otomobil sulama kanalına düştü: 1 yaralı

İstanbul'da 240 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 4 gözaltı

ABD'de helikopter kazası: 2 ölü

Çanakkale’de lastik bottaki 29 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya, Alman diplomatın ülkeyi terk etmesini istedi

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Arjantin ile ABD arasında 'kritik mineraller' anlaşması

Gulca Katliamı şehitleri rahmetle anıldı

Elazığ'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 851'e yükseldi

Tekirdağ’da çiftlik yangını: 60 küçükbaş telef oldu

Gaziantep’te silahlı saldırı: 2 şüpheli tutuklandı

Türkiye'den Nijerya'daki saldırılara kınama

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: TOKİ'nin asıl amacı dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak olmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu depremzede muhtarlarla buluştu

Gaziantep’te aranan 2 hükümlü yakalandı

Otomobilin çarptığı 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Van’da yasadışı avcılığa 43 bin lira ceza kesildi

Ateşkese rağmen siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler Siirt’te anılacak

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Büyük yıkıma rağmen milletçe birbirimize sarıldık ve yeniden ayağa kalktık

İtalya'da çığ düşmesi sonucu 2 kişi öldü

Tarsus Umut Kervanı’ndan Suriye’ye yardım

ABD ve Rusya, üst düzey askeri diyaloğu yeniden başlatma konusunda anlaştılar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 39 düzensiz göçmen ve 1 kaçakçı yakalandı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Batman’da sanayi sitesindeki yangın kısa sürede söndürüldü

 Bugün 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü

Malatya’da şüpheli ölüm

İran Basra Körfezi'nde 2 tankere el koydu

Malatya'da otomobil sulama kanalına düştü: 1 yaralı