• BIST 100

    15543,87%0,63
  • DOLAR

    43,26% 0,04
  • EURO

    50,49% 0,22
  • GRAM ALTIN

    6532,27% 0,56
  • Ç. ALTIN

    10520,81% 0,00

Güzelliğin anahtarı ’altın iğne’ tedavisinde

19 Kasım 2023, Pazar 11:00
19 Kasım 2023, Pazar 11:00
Güzelliğin anahtarı ’altın iğne’ tedavisinde
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Güzelliğin anahtarı ’altın iğne’ tedavisinde

Diyarbakır’da Cildiye Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, 'Altın iğne tedavisi bir radyo frekans ısı enerjisini cilt altına iletme yöntemi. Uygulayacağım olan cihazın ucunda 64 tane gerçek altın iğne var. Altının çok iyi bir iletken olmasından dolayı ısı kaybını ve enerjiyi kaybolmadan direkt doku altına iletebiliyor' dedi.
Memorial Hastanesinde görev yapan Cildiye Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, gerçek altın iğneler ile ciltte oluşan akne, yara, çatlak izlerini cildin altına gönderilen radyo frekans ısı enerjisiyle cildin sıkılaştığını ve tedavinin yaz kış yapıldığını söyledi.
Altın iğne tedavisini bir radyo frekans ısı enerjisini cildin altına iletme yöntemi olduğunu belirten Dr. Bağlam, uygulama yapılan cihazın ucunda 64 tane gerçek altın iğne olduğunu, altının çok iyi bir iletken olmasından dolayı ısı kaybını ve enerjiyi kaybolmadan direkt doku altına iletebildiğini ifade etti.
Amacın cilt altındaki elasteni, kolajeni cilt altı bağ dokuyu uyarıp cildi sıkılaştırmak olduğunu aktaran Bağlam, şöyle konuştu:
'Altın iğnenin hiçbir yan etkisi yok. Birçok işlemi kışın yapamıyoruz ama altın iğneyi yaz kış yapabiliyoruz. Sonuçları çok güzel oluyor. Her yaş grubunda bu işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Altın iğneyi her kişiye uygulayabiliyoruz. En sık uyguladığımız hastalar genelde yüzünde akne sonrası çukur olan gençler oluyor, orta yaş grubunda cildini sıkılaştırmak isteyen 30-40 yaş grubundaki kadın ve erkek hastalarımız en çok işlem yaptığımız hastalarımız. Bunun yanında gebelik sonrası çatlak problemi olan, spor yapan gençlerin kollarındaki çatlaklar olan hastalar bu işlemi güvenle yapabiliyoruz.”
Altın iğne uygulamasının öncesinde, işlemin yapılacağı bölge temizlendiğini ve anestezi etkisi olan krem uygulandığını kaydeden Dr. Bağlam, “Altın iğne tedavisine ilk önce hastamızı muayene edip, bu işleme ihtiyacı var ise önce bir anestezi kremi yüzüne uyguluyoruz ve yüzde 15-20 dakika bekletiyoruz. Ardından işleme alıyoruz. İşlemimiz 15-20 dakika sürüyor. Ayda bir ortalama 4 seans öneriyoruz. Hastaların endikasyonuna göre bu seans sayıları değişiyor” ifadelerini kullandı.
Altın iğne tedavisinin ciltteki faydalarını araştırıp tedavi olmaya karar verdiğini belirten Şevin Alakuş, tedavinin cildi sıkılaştırma gibi faydaları olduğunu söyledi.
Cilde olan faydalarından dolayı yaptırmaya karar verdiğini ifade eden Alakuş, “Cildini seven ve koruyan biri olarak altın iğne tedavisini araştırdım ve tedavinin cilde sağladığı faydaları olan skar tedavisi, cildi gençleştirme ve cildi sıkılaştırma gibi faydaları bulunuyor. Bende tedavinin bu faydalarını öğrendikten sonra yaptırmaya karar verdim” şeklinde konuştu.

Dr. Hüseyin Sudan: Kudüs bir inanç meselesidir

TÜBİTAK ile Arnavutluk arasında bilimsel iş birliği görüşmeleri yapıldı

Harran Üniversitesi Hastanesi’nden bölgede bir ilk: Aort anevrizmasına tam kapalı girişim

Karbon salımı şirketler için maliyete dönüşüyor

Kış lastiği hayati önem taşıyor: Güvenlik lastikle başlıyor

Prof. Dr. Çelik: Cenaze evine yemek götürmek sünnettir

Moldova, Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan ayrılma sürecini başlattı

Açık öğretim okullarında birinci dönem sınav sonuçları açıklandı

Konya’da öğrenci ve sürücülere trafik güvenliği eğitimi

Bingöl’de Yamaç Barajı’nda su tutulmaya başlandı

Katarakt tedavisinde erken tanı hayat kalitesini yükseltiyor

Konya’da trafiği rahatlatacak akılı kavşak dönemi

Siirt’te kar yağışı sonrası tuzlama ve buzlanmaya karşı çalışmalar sürüyor

Gazze'de 7 aylık bebek donarak hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da sünger imalathanesinde yangın

Batman'da freni boşalan tanker, park halindeki araçlara çarptı

Van’da yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor

Trump'tan Avrupa'ya açık aşağılama: "Patron benim" fotoğrafı

Şanlıurfa’da 13 bin 790 sosyal konut için kura heyecanı

Günaydın: Maneviyatın eksik olduğu yerde kaos ve belirsizlik oluşur

Irak: DAİŞ unsurlarının sınıra herhangi bir yaklaşımı ateşle karşılanacak

Bitlis’te evler kara gömüldü

Beylikdüzü’nde uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

İstanbul’da uyuşturucu soruşturması: 4 gözaltı

Yurt dışı üretici fiyatları yıllık yüzde 32,46 arttı

BİGEP ile mevsimlik tarım işçisi çocukların eğitime dönüşü sağlandı

“Barış Konseyi”ne aday gösterilen ülkelerin listesi yayımlandı

Ensarullah, 9 casusu idama mahkum etti

Diyarbakır’da yoğun kar yağışı sırasında acil hastalara müdahale edildi

Türkiye'de 2025'te 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Hüseyin Sudan: Kudüs bir inanç meselesidir

TÜBİTAK ile Arnavutluk arasında bilimsel iş birliği görüşmeleri yapıldı

Harran Üniversitesi Hastanesi’nden bölgede bir ilk: Aort anevrizmasına tam kapalı girişim

Karbon salımı şirketler için maliyete dönüşüyor

Kış lastiği hayati önem taşıyor: Güvenlik lastikle başlıyor

Prof. Dr. Çelik: Cenaze evine yemek götürmek sünnettir

Moldova, Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan ayrılma sürecini başlattı