Hacı Adayları: Dualarımızın ilki Gazze'nin zaferi için olacaktır

Tarih: 20.05.2025 08:44 Güncelleme: 20.05.2025 08:44
Hacı Adayları: Dualarımızın ilki Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sabahın ilk ışıklarıyla Diyarbakır'dan kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adayları, duygu ve düşüncelerini paylaşırken ortak ifade "Dualarımız Gazze için olacaktır" oldu.

İnzar Turizm Hac ve Umre Organizasyonu bünyesinde hac vazifelerini yerine getirecek hacı adayları sabah namazında Diyarbakır Havaalanında buluştu.

Kimileri 9 kimileri 15 yıl boyunca hac kurasını beklerken bugün kutsal toprakları görmenin heyecanıyla beraber Gazze'de devam eden soykırımın acıları hacı adaylarının dua ve temennilerine yansıdı.

Hacı adayları duygu ve düşüncelerini paylaşırken ilk yapılacak dualar içerisinde Gazze'nin kurtuluşu, zafere ulaşması yönündeki temenniler dikkatlerden kaçmadı.

Mehmet Avci

"Allah-u Teala Gazze'ye de zafer nasip etsin"

Hacı adaylarından Mehmet Avci, "Çok büyük bir heyecan var. Yerimizde duramıyoruz, çok sevinçliyiz. O kutsal mekâna gitsek İslam için, Gazze, Filistin ve her nerede Müslüman varsa onlar için dua edeceğiz." dedi.

Rahmetullah Durmaz

Yaklaşık 14 yıldır bugünü bekleyen Rahmetullah Durmaz, "Çok Heyecanlıyız. Allah 14 seneden sonra bizlere kısmet etti, herkese nasip etsin. Allah-u Teala Gazze'ye de zafer nasip etsin; israil, Amerika ve yandaşlarını kahretsin. Rabbim Müslümanların yardımcısı olsun. 62 yaşındayım ve bu yaşıma kadar ilk kez böyle bir mutluluğu hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Suzan Yıldırım

"Dualarımızın başında Gazze'nin kurtuluşu, insanlığın uyanışı olacak"

Dilek ve temennilerinde Gazze'yle beraber ümmetin birlik ve beraberliğine vurgu yapan Suzan Yıldırım, "Çok sevinçli ve heyecanlıyız. İnsan Kabe'ye, Resulullah'ın yanına gideceğini düşündüğünce içi kıpır kıpır oluyor. Siyerde okuduklarımızı yaşayacağımızı hayal ediyorum. İnşallah kabul olunacak bir hac olur. Dualarımızın başında Gazze'nin kurtuluşu, insanlığın uyanışı, birlik ve beraberliğin olması olacak. Gerçekten acınacak durumdayız. Rabbim bizleri birlik ve beraberlikle diriltsin. Bir an evvel Gazze özgürlüğüne kavuşsun inşallah. İnşallah bu zulüm kafirlerin yanına kalmaz, cezalarını çeker ve bizde görürüz." şeklinde konuştu.

Kadri Çeçen

"Arafat ve Kabe'de Gazzeli kardeşlerimize çokça dua edeceğiz"

On yıl önce hac başvurusunda bulunan ve bugün arzuladığı topraklara kavuşmanın sevincini yaşayan Kadri Çeçen, "10 yıldır başvuru yapmıştık, Allah nasip etti ve inşallah kutsal topraklara gideceğiz. Müslümanlara, özellikle Gazzeli kardeşlerimize dua edeceğiz. İnsanlar 'neden bunlara azap göndermedi' diyebilir. Allah iblise verdiği gibi onlara mühlet vermiş ve muhakkak azabını gerecektir. Onun için Arafat ve Kabe'de Gazzeli kardeşlerimize çokça dua edeceğiz. Onların kurtuluşu inşallah yakındır." diye belirtti.

Faysal Aslan

"Rabbimden dileğim bir avuç siyonistin lanete uğraması adına Allah'ın bizlere yardım etmesidir"

Diğer hacılar gibi Faysal Aslan da Kabe'yi gördüğünde yapacağı ilk duada Gazze'nin yer alacağını kaydederek şunları söyledi:

"15 senedir hacca yazdırmıştık, Allah-u Teala bu sene kısmet etti. Kabe'ye gittiğimizde ilk duamız Gazze olacaktır Allah'ın izniyle. Gazze ümmetin imtihanıdır ve maalesef ümmet bu imtihanı kaybetti. Rabbimden dileğim bu hac vesilesiyle Müslümanların tekrardan Gazze'yi hatırlayıp bir avuç siyonistin lanete uğraması adına Allah'ın bizlere yardım etmesidir." (İLKHA)

Sıfır aracın airbag sorunu sürücü ile bayiyi karşı karşıya getirdi

Bursa’da konut satışları düştü

Türkiye üniversiteleri yeşil dönüşümde Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada

DİKA yönetim kurulu Şırnak'ta toplandı, bölge için yeni yatırım başlıkları belirlendi

Siirt’te Müftülük ile İlahiyat Fakültesi arasında iş birliği protokolü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, moto kuryelerin sorunlarını Meclis’e taşıdı

Bakan Göktaş: "Çocuklar Güvende" internet sitesi ve mobil uygulamasını hazırladık

Çocuklukta öğrenilen davranışlar tekrarla kişilik haline gelir

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack ile görüştü

İşgal rejimi Batı Şeria biri kız çocuğu 10 kişiyi alıkoydu

BM, Eritre’de "keyfi" olarak tutulan 10 bin kişinin serbest bırakılması çağrısında bulundu

Telefonlar sadece arama yoluyla hacklenebilir mi?

Kış aylarında çocuk sağlığına daha dikkat edilmeli

Balıkesir'de öğrenci servisi kaza yaptı: 8 yaralı

Mardin'de ailece siyer sınavı yarışmasına hazırlanıyorlar

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 16. Büyükelçiler konferansı kapsamında büyükelçileri kabul etti

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi: 27 bin 800 TL

Batman'da "Mevlid-i Nebi Haftası" programı gerçekleştirildi

Malatya'da büyükşehir personellerine hizmet içi eğitimi düzenlendi

Adana'da kasten öldürme suçundan aranan firari yakalandı

Malezya Başbakanı yeni kabinesini açıkladı

Mehmet Emin Buğra, vefatının 60'ıncı yılında İstanbul’da anılacak

UNRWA: israilin yıkım kararları Nur Şems Mülteci Kampı’nı hedef alıyor

"Bahis" reklamlarına yasak geliyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

HÜDA PAR, Baskil Demirlibahçe köyünde vatandaşlarla buluştu

Yeryüzü Doktorları Sağlık Merkezi yeniden umut olmaya başladı

Müftü Pinal: Yılbaşı muhasebe olabilir, kutlama değil

Kasım ayında Batman Havalimanı'nda 63 bin yolcuya hizmet verildi

Yükleniyor