• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

"Hafızlık, İslam medeniyetinin ruhunu yaşatan önemli bir misyon"

02 Ocak 2025, Perşembe 16:14
02 Ocak 2025, Perşembe 16:14
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hafızlığın tarih boyunca Kur'an-ı Kerim'in korumasına ve sahih bir şekilde aktarılmasına katkı sağladığını vurgulayan Evrensel Hafızlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Küçükaydın, "Asr-ı saadetten günümüze dünyanın farklı coğrafyalarında kutlu emanet

Evrensel Hafızlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Küçükaydın, "1-8 Ocak Dünya Hafızlar Haftası" dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'in ezberlenmesi ve gönüllerde muhafaza edilmesi uğruna hizmet eden hafızların önemini vurguladı.

"Kur'an'ın muhafızlarıyla aydınlık bir geleceğe"

Küçükaydın, "Bugün, Kur'ân-ı Kerim'in ezberlenmesi ve gönüllerde muhafaza edilmesi uğrunda hizmet eden hafızlarımızla gönül bağları kurmak ve onların dertleriyle hemdert olmak amacıyla kutladığımız 'Dünya Hafızlar Haftası'nı ve üç ayların ilki olan Receb-i Şerif'i idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Evrensel Hafızlar Derneği olarak, üç ayların ve Dünya Hafızlar Haftası'nın İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Hak'tan niyaz ediyoruz." dedi.

"Hafızlık İslam medeniyetinin ruhunu yaşatan önemli bir misyon"

Hafızlığın, İslam medeniyetinin ruhunu yaşatan önemli bir misyon olduğunu belirten Küçükaydın, "Haremeyn-i Şerifeyn, Kudüs, Ayasofya ve Emevi Camii gibi İslam'ın şeref ve izzet sembollerine sahip çıkmak, hafızlık misyonunun temel unsurlarından biridir. Bu mukaddes emanetler, hafızlarımızın duaları ve gayretleriyle ümmet bilincini diri tutmaya devam etmektedir. Hafızlar olarak himmet ve gayretimizin odağına mukaddesatımızı alıp, bütün dünyaya Kur'an-ı anlatmakla, onun eşsiz nizamından 7'den 70'e bütün insanlığın nasiplenmesi uğrunda gayret etmekle mükellefiz." ifadelerini kullandı.

"Hafızlık tarih boyunca Kur'an-ı Kerim'in korumasına ve sahih bir şekilde aktarılmasına katkı sağladı"

Küçükaydın, hafızlığın tarih boyunca Kur'an-ı Kerim'in korumasına ve sahih bir şekilde aktarılmasına katkı sağladığını vurgulayarak, "Asr-ı saadetten günümüze dünyanın farklı coğrafyalarında kutlu emanet olan Kur’an-ı Âzimüşşan, hafızalara ve gönüllere ilk günkü heyecanla nakşedilmeye devam etmektedir. Avrupa, Amerika ve Avustralya gibi gayrimüslim nüfusun yoğun olduğu bölgelerde dahi ömrünü Kur’an’a ve hafızlığa vakfetmiş din kardeşlerimizin çalışmaları neticesinde bu bölgelerde de İslam’ın hayatları aydınlatan iman tohumları atılmış ve çok sayıda hafız yetişmeye başlamıştır." dedi.

"Bölgedeki bu olumlu gelişmeler, İslam ümmetinin birliğine ve adaletin tesisi için taşıdığı potansiyele işaret etmektedir"

Suriye'de zalim rejimin devrilmesiyle mazlumların hak ettikleri huzura kavuşacaklarına dair umutlarının arttığını belirten Küçükaydın, "Bölgedeki bu olumlu gelişmeler, İslam ümmetinin birliğine ve adaletin tesisi için taşıdığı potansiyele işaret etmektedir. Evrensel Hafızlar Derneği olarak bizler, hafızlarımızın duaları ve milletimizin desteğiyle Doğu Türkistan'dan Filistin'e mazlum coğrafyaların özgürlüğüne kavuşması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayreti içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Küçükaydın, Bedir'in kahraman şehitleri, sahabe Mus'ab bin Umeyr ve 15 Temmuz'da şehadeti seçen Kurra Hafız İbrahim Yılmaz gibi öncülerin hafızlık yolundaki kardeşlere ilham vermeye devam ettiğini belirtti.

Küçükaydın, "EHAD, hafızlık eğitimi ve hafızlara destek odaklı çalışmalarını merkeze alarak hayatlarının her döneminde hafızlara ve hafız adaylarına katkı sunmayı en büyük hedefi olarak benimsemiştir. Bütün bu çalışmaları daha sistemli hâle getirmek için hafızların online olarak kaydolabileceği 'Hafızlar Bilgi Sistemi' diye büyük bir dijital platform oluşturmuştur. Üniversiteli hafız kardeşlerimizin hafızlıklarını muhafaza edebilmelerine yardımcı olmak ve akademik, mesleki kariyerlerine destek olabilmek amacıyla oluşturulan EHAD Staj ve Kariyer Eğitimi Programı (ESKEP) üçüncü dönem öğrencileri ile derslerine başlamıştır." diye ekledi.

Küçükaydın, son olarak şunları kaydetti:

Evrensel Hafızlar Derneği olarak, 81 ildeki şubeler ve 600'ü aşkın ilçedeki temsilciliklerde hafızlık eğitimi gören öğrencilere maddi ve manevi destek sağlamaya devam ediyor. Millet olarak Kur'an ile irtibatımızı güçlendiren faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bu vesileyle, Bedir'in ve 15 Temmuz'un şehitlerine, Filistinli kardeşlerimize ve vatanımız için canlarını feda eden tüm kahramanlara Allah'tan rahmet diliyor; Rabbimizden, terör belasının sona ermesini, zalimlerin zulmünün bitmesini ve İslam ümmetinin birlik içinde geleceğe yürümesini diliyoruz." (İLKHA)

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü