• BIST 100

    10953,68%3,26
  • DOLAR

    41,94% -0,14
  • EURO

    48,82% -0,17
  • GRAM ALTIN

    5557,81% -0,27
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

HAK-İŞ depremzede üyeleriyle buluştu

05 Şubat 2024, Pazartesi 21:30
05 Şubat 2024, Pazartesi 21:30
HAK-İŞ depremzede üyeleriyle buluştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAK-İŞ depremzede üyeleriyle buluştu

Adıyaman’da Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) tarafından depremzede üyelere yönelik psikososyal destek çalışması yapıldı.
HAK-İŞ, Adıyaman’daki depremzede üyeleriyle buluşarak psikososyal destek çalışması yaptı. Valilik konferans salonunda düzenlenen programa HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Belediye Başkanı Süleyman Kılıç, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların temsilcileri ile üyeler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, deprem ve deprem sonrası HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından yapılan yardımların anlatıldığı video izlendi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada devletin varlığının önemine değinerek, “Elbette ki acılarımız sonsuz, acılarımız var ama tüm bu acıları dindirecek bir devletimiz, bağımsız, özgür bir cumhuriyetimiz var ve bu topraklarda başımız dik olarak geziyoruz. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu Filistinli kardeşlerimizi dinleyince anlıyoruz. Onun için bu acıları dindireceğiz, yaralarımızı beraber saracağız. Ateş düştüğü yeri yakar. Elbette ki bunları sonlandıramayız ama devletimiz, belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız bir şekilde elinden tutmalı, bir şekilde göz göze gelmeli, bir şekilde tebessüm bile etmeli. Hazreti Peygamber buyuruyor ki, ’Karşınızdakine tebessüm etmek sadakadır.’ Bari bunu yapalım. O yüzden biz daha fazlasını yapalım. Psikososyal Destek Platformumuz Türkiye’ye özgü yeni bir şeydir. Bu uluslararası sendikal harekette de örnek gösterilen bir projedir. Binlerce kardeşimiz Ankara’daki psikologlarımızla bizzat temas kurarak, onların acılarını, travmalarını dindirmek için gece gündüz çalışan kardeşlerimiz var. Onlara buradan teşekkür ediyorum. Bugün de bu kardeşlerimiz yüz yüze görüşmeler yaptılar. Bu bizim için çok kıymetli. Çünkü biz makine değiliz. Bizim aynı zamanda bir ruh dünyamız da var. O dünyamıza hitap edecek çalışmalar da yapmamız gerekiyor dedik. HAK-İŞ’in bu projesi gerçekten Türkiye’ye örmek, uluslararası sendikal hareket de bunu nasıl yaptığımızı ve buradaki başarı hikayemizi konuşuyor. Bunu daha da geliştireceğiz inşallah” diye konuştu.
Programda sendika üyelerinin çocuklarıyla resim çizme etkinlikleri gerçekleştirilirken, çekilen kura ile üyelere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi

Gıda ihracatının yıldızları Mersin'de ödüllendirildi

Gazze’de şüpheli cisimlerden uzak durulması uyarısı

Ağrı'da ki okullarda Gazze'ye yararına kermes düzenlendi

Ambulans talebi reddedilince eşini battaniyeye sarıp hastaneye taşıdı

Bazı büyükelçilikler ile dış temsilciliklere yeni atamalar

İşgalciler siyonistler Batı Şeria’da Filistinlilerin araçlarını yakıyor

Ankara'da imam hatip öğrencileri Gazze için kermeste el ele verdi

Bakan Işıkhan: 81 bin 279 engelli kadına "Engelli İş Koçluğu" hizmeti verildi

Eski tip ehliyetler için son fırsat: 31 Ekim'e dikkat!

Sosyal konut projesinin detayları belli oldu

Yayınlanan video ve fotoğraflar Filistinli esirlere yapılan kötü muameleleri belgeledi

Tarsus Umut Kervanı’ndan mağdur aileye beyaz eşya desteği

Adana’da toplu taşımaya zam: Yeni tarifeler bugünden geçerli

Mersin Müftüsü Yığman, müftülük yerleşkesindeki cami inşaatındaki çalışmaları inceledi

Şırnak’ta silahlı kavga: 2 yaralı

Rus savaş uçakları Litvanya hava sahasını ihlal etti

BM: Gazze’de kadınlar enkazların arasında, açlık içinde ve sağlıksız şartlarda doğum yapıyor

Battalgazi Belediyesi'nden taziye evlerine büyük yatırım

Siirtli öğrencilerden Gazze’ye anlamlı destek: Kermes gelirleri Filistin’e gönderilecek

Gaziantep Forum II, İslam dünyasının geleceğine yön verecek fikirlerle son buldu

Siirt’te yağışlar nedeniyle kent genelinde geçici su kesintisi uyarısı

Malatya'da 2025 Yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Bakan Tekin: İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi