• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

HAK-İŞ Gaziantep’te miting düzenledi

GÜNDEM 13.09.2024 20:08:58 0
HAK-İŞ Gaziantep’te miting düzenledi

HAK-İŞ Gaziantep’te miting düzenledi

HAK-İŞ Konfederasyonu, hakları ve talepleri için üçüncü mitingini Gaziantep’te gerçekleştirdi. “Haklarımız İçin Meydanlardayız” temasıyla düzenlenen miting, İstasyon Meydanı’nda yapıldı.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve konfederasyonun geniş katılımıyla gerçekleştirilen mitingde çalışma hayatına dair önemli konular gündeme getirildi. HAK-İŞ, işçilerin örgütlenmesi önündeki engellerin kaldırılması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

“İşçiler baskı yapan bütün belediyeleri buradan kınıyoruz ve eleştiriyoruz”
Mitingde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bizler iş yerlerimizde çalışmaya devam ederken 31 Mart seçimlerinden sonra başta DEM’li belediyeler olmak üzere arkadaşlarımızı işten çıkaran, sürgün eden sendikamızı tasfiye etmek için işçiler baskı yapan bütün belediyeleri buradan kınıyoruz ve eleştiriyoruz. Van ve ilçelerinde 800’den fazla arkadaşımız DEM’li belediyelerin büyük bir operasyonuna maruz kaldılar. Onlar işlerini kaybettiler ama onurlarını haysiyetlerini asla kaybetmediler. Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yine HAK-İŞ’li olduğu için emek hareketinin onurlu birer kahramanları olduğu için, PKK yandaşlarına asla boyun eğmediği için işyerinden atılan kardeşlerimizin mücadelesine buradan selam olsun” dedi.

“İki ayrı büyük deprem yaşadık”
Arslan, “Önce pandemiyle sarsıldık, pandeminin ateşi düşmeden bölgede felaketin en büyüklerini yaşadık. İki ayrı büyük deprem yaşadık. Etrafımızdaki savaşlar. Dünyada pandemiden sonra yaşadığı krizler bir de enflasyonu üzerine koyunca artık yaşamak zor oldu. Emeğimiz var, toplu sözleşme yapıyoruz, işimiz var am geçinemiyoruz. Bu yapının hepimize yaşattığı ağır bir travma var. Zorluklarımız, sorunlarımız var, bu sorunları çözmek için HAK-İŞ olarak meydanlardayız. Sendikalı işçi sayısının yeteri kadar olmadığını bu sayının artması gerektiğini kaydetti. Sorunların çözümü için hükümetimize çağrı yapıyoruz, elinizden gelen her şeyi yapın. HAK-İŞ biz yol göstermeye yanlışları ortaya ve mutlaka çözümlerin peşinde olacağız” diye konuştu.

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Diyetisyen Korkmaz: Kolestrolü yüksek bireylerde beslenme önemlidir

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Uyar, çürümeye terk edilen parklara dikkat çekti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ