• BIST 100

    17113,65%2,49
  • DOLAR

    43,65% 0,02
  • EURO

    51,92% 0,20
  • GRAM ALTIN

    6946,22% -2,65
  • Ç. ALTIN

    11731,12% -0,15

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, bin 781 gündür evlat nöbetinde olan ailelerle görüştü

18 Temmuz 2024, Perşembe 14:19
18 Temmuz 2024, Perşembe 14:19
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, bin 781 gündür evlat nöbetinde olan ailelerle görüştü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, bin 781 gündür evlat nöbetinde olan ailelerle görüştü

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Diyarbakır’da eski HDP il binası önünde bin 781 gündür çocukları için evlat nöbetinde olan ailelerle bir araya geldi.
3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan ailelerin mücadelesi bin 781 gündür devam ediyor.
Aileler, evlat nöbetini kararlı bir şekilde sürdürürken, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm ve beraberindeki heyet ile eski HDP il binası önündeki çadıra ziyaret gerçekleştirdi. Arslan, çocuklarının yolunu gözleyen ailelerle tek tek görüştükten sonra anne ve babalara gül dağıttı.
Burada gazetecilere açıklama yapan Arslan, HAK-İŞ olarak Diyarbakır annelerinin sürekli destekçileri olacaklarını söyledi.
Ailelere verdikleri evlat mücadelesi için teşekkür eden Arslan, "Konfederasyonumuz HAK-İŞ olarak Diyarbakır annelerinin başlattığı, evlatlarını yeniden kucaklamak, evlatlarına kavuşma mücadelesinin hep yanında yer aldık. Bin 781 gündür bu mücadeleyi sürdüren annelerimize, babalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Onlar, terörle mücadele konusunda en önemli, en etkili bir mücadele yöntemini benimsediler. Ellerinde sadece çocuklarının fotoğrafları ve onların kendi hayatlarındaki karşılığını anlatmaktan öte hiçbir silahı, cephanesi, sadece bedenleriyle o terör örgütünün uzantısı siyasi partinin önünde bin 781 gündür onurlu, haysiyetli bir evlat nöbeti tutuyorlar. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ülkemizin birlik beraberliğinin, bölünmez bütünlüğünün, aynı zamanda ülkemizi bölmek isteyen ihanet şebekelerine karşı soylu bir mücadeledir. Evlatlarını talep ederken ülkemizin bütünlüğünü de, üniter yapısını da savunan ve bu topraklarda sadece bir bayrak varsa Türk bayrağıdır diye Türk bayrağının arkasında yer alan bu insanlara hem devletimiz olarak hem de milletimiz olarak şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Nöbetteki ailelerin çocuklarına ’teslim olun’ çağrısında bulunan Arslan, "Onların en doğal hakkı olan küçük yaşta evlatlarının oyuncaklarla oynaması gereken çağda, ne yazık ki terör örgütü tarafından çocukları zorla veya kandırılarak dağa çıkarılmış o çocuklarının mücadelesini yapıyorlar. Çocuk savaşçılar olarak ne yazık ki terör örgütünün dünyaya lanse etmeye çalıştığı bu evlatlarımızın, biliyoruz ki dağda zorla tutuluyorlar. Bunların eline zorla silah veriliyor ve bunlar aileleri tehdit edilmek üzere şantaj olarak kullanıyorlar. Burada mücadele eden aileler tehdit ediliyorlar ve bunlar korkutulmaya çalışıyorlar. Çadırda bin 781 gündür mücadele eden anneler, babalar, her türlü takdirin üzerindedir. Ben, bir kez daha kurumumuz adına, HAK-İŞ adına teşekkür ediyorum. Evlatlarımız, kardeşlerimiz, yavrularımız bu hainlerin, bu alçakların oyununu bozalım. Bunların baskılarına boyun eğmeyin, bunların tehditlerine boyun eğmeyin ve gelin annenizle babanızla kucaklaşın. Onlarla beraber devletimizin şefkat ellerine kendinizi teslim edin ve bu ülkenin onurlu bir yurttaşı olarak yaşamaya devam edelim. Aksi halde bu terör örgütleri kendi çocuklarını, kendi yakınlarını, ailelerini Avrupa’nın en lüks okullarında okuturken, en lüks yerlerde yaşarken sizleri kullanıyorlar. Sizleri terör örgütünün hizmetkarı yapıyorlar. Bu oyunu bozalım" ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Diyarbakır'da zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Japonya'da kar felaketi: 46 ölü, 558 yaralı

Meksika'da kızamık salgında ölü sayısı artıyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yaşanan çığda mahsur kalan 4 personeli kurtardı

Bulgaristan'da seçim hükümeti kuruluyor

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam

Konya ve ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile Ramazan genelgesi gönderdi

Mersin'de Sarısu Deresi’nde taşkın incelemesi

Şırnak'ta 1 kilo 431 gram Skunk ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Mersin genelinde sağanak etkili oluyor

Siirt’te kontrolden çıkarak devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

Pakistan uzaya gözlem uydusu gönderdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan seçmeli ana dil dersi çağrısı

Demir: Çifte vatandaş olup siyonist işgal güçlerine katılanlar Türkiye’de yargılanmalı

Arjantin'de hükümetin iş yasasını değiştirme planına karşı protesto

Hindistan'da maden kazasında ölü sayısı 32'ye yükseldi

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama

Sema Silkin Ün: Gazze, tüm ümmet ve insanlık için ağır bir imtihan

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Madagaskar'ı Gezani Kasırgası vurdu: 36 ölü, 6 kayıp

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze sadece ümmetin değil, tüm insanlığın imtihanıdır

Fransa'da Nils Fırtınası etkili oluyor: 1 ölü, 1 ağır yaralı

ABD savaş gemileri birbiriyle çarpıştı: 2 kişi yaralandı

ANFİDAP Sözcüsü Prof. Dr. Ünal: STK'lar olarak elimizden geldiğince Gazze'nin sesi olmaya gayret ediyoruz

Siirt'te yeni öğrenci yurdunun açılışı ertelendi

İthal damızlık hayvanlarda sağlık kontrolleri 8 ilde sürdürülüyor

Özlem Ajans'tan yeni albüm çalışması: Şehid 16 çok yakında yayında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır'da zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Japonya'da kar felaketi: 46 ölü, 558 yaralı

Meksika'da kızamık salgında ölü sayısı artıyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yaşanan çığda mahsur kalan 4 personeli kurtardı

Bulgaristan'da seçim hükümeti kuruluyor

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam