• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

HAKSİAD’dan “siyonizme karşı insanlık nöbeti”

GÜNDEM 23.10.2024 16:02:41 0
HAKSİAD’dan “siyonizme karşı insanlık nöbeti”

Van Filistin’e Destek Platformu’nun Beşyol Meydanı’nda kurduğu Kubbet’üs Sahra Çadırında “siyonizme karşı insanlık nöbeti” devam ediyor. Bu kapsamda çadırda nöbet tutan HAKSİAD Van Şubesi, Gazze farkındalığı oluşturdu.

7 Ekim’in yıl dönümünde Van Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde kentin en işlek noktalarından Beşyol Meydanı’nda açılan Kubbet’üs Sahra Çadırı’nda “Siyonizme Karşı İnsanlık Nöbeti” sloganıyla insanlık nöbeti başlatıldı. 50’ye yakın üye STK’nın farklı günlerde nöbet tuttuğu çadıra gelen HAKSİAD üyeleri, gün boyunca Gazze farkındalığı oluşturdu.

Çadırda, kermes, fotoğraf sergisi, müzik dinletisi ve basın açıklamaları gibi çeşitli etkinlikler yapılarak siyonist işgal çetesinin katliamlarına dikkat çekiliyor.

Platforma üye STK’lardan biri olan HAKSİAD Van Şubesi de nöbet çadırında fotoğraf sergisinin yanı sıra ürün satışı yaparak nakdi bağış topladı.

HAKSİAD Van Şube Başkanı Cevdet Arvas ve yönetim kurulu üyeleri vatandaşlarla birebir ilgilenerek Gazze’de yaşanan soykırımı anlattı.

7 Ekim 2023’ten bugüne kadar Gazze’de yaşanan soykırımı duyurmak ve oradaki mustazaflara destek olmak amacıyla ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyen Arvas, “Filistin’e Destek Platformu’nun bünyesinde gönüllü olarak her gün burada bir STK, siyonizme karşı insanlık nöbeti tutuyor. Bugün de HAKSİAD Van Şubesi’nin üyeleri insanlık adına, Gazze’yi unutturmamak adına, oradaki mazlumlara destek olmak adına bu insanlık nöbetini zevkle ve şevkle ifa etmeye çalışıyor. Bizim amacımız burada Gazze’deki bütün mustazafların sesi olmak. Bu yapılan çalışmaların Allah katında bir karşılığı olacaktır. ” ifadelerini kullandı.

Çadırda her STK’nın gücü nispetinde farklı etkinlikler yaptığını hatırlatan Arvas, “Gazze’ye destek olmak için yapılan satışların geliri toplanıp birinci elden Gazze’deki yetkili kişilere iletiliyor. Vatandaşların yaptıkları bağışlar konusunda içleri rahat olsun. Allah rızası için yapılan bağışların yerini bulduğundan emin olalım. Az önce 8-9 yaşlarındaki küçük bir kız çocuğu, gariban bir yapısı ve ayağında ayakkabı yerine bir terlik vardı. Belki kendisine bir ayakkabı alabilecek parasını getirip kumbaraya attı. 7’den 77’ye insanlarımız duyarlıdırlar. Bu da bizi gerçekten onurlandırıyor.” dedi.

Kubbet’üs Sahra Çadırı’ndaki “Siyonizme Karşı İnsanlık Nöbeti” ekim ayı boyunca devam edecek. (İLKHA)

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ