• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Halfeti’nin güzellikleri İstanbul’da görücüye çıktı

15 Ekim 2023, Pazar 10:40
15 Ekim 2023, Pazar 10:40
Halfeti’nin güzellikleri İstanbul’da görücüye çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Halfeti’nin güzellikleri İstanbul’da görücüye çıktı

Güneydoğunun en önemli turistik kentleri arasında yer alan Şanlıurfa’nın batık kenti Halfeti’nin güzellikleri ve zengin kültürel mirası İstanbul’da tanıtıldı.
İstanbul Atatürk Havalimanında Şanlıurfa Tanıtım Günleri düzenlendi. Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere etkinliğe çok sayıda kurum ve belediye katıldı. Tanırım günlerine ortaklaşa katılan Halfeti Kaymakamlığı ve Halfeti Belediye Başkanlığı ilçenin birbirinden güzel kültürel değerlerini tanıtma fırsatı buldu. Halfeti’nin karagülünden yapılan kozmetik ürünleri ile yiyecekler, yemek kültürü, doğal güzelliklerinin yer aldığı resim ve tablolar, el sanatları, mozaik tabloları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Etkinliğe katılan Halfeti Milli Eğitim Müdürü Müslüm Yıldırım ve Halfeti Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Eşref Arıkan, ziyaretçilerle yakından ilgilenerek Halfeti’nin tarihini, kültürel zenginliklerini ve doğal güzelliklerini tanıtarak şehrin benzersiz kimliğini vurguladılar.
Halfeti’nin taş evleri, Fırat Nehri ve kıyısındaki doğal güzellikleri hakkında merak ettikleri soruların cevabını alan ziyaretçiler, etkinlikte sunulan lezzetli yemeklerle de yörenin mutfağını tanıma imkanı buldu. Halfeti Halk Eğitimi Merkezinde kadınlar tarafından yapılan mozaik tablolar ise etkinlik boyunca büyük ilgi gördü. Tabloların, Halfeti’nin eşsiz güzelliklerini ve kültürel değerlerini yansıtan özel eserler olduğu vurgulandı.
Amacımız Halfeti’yi tanıtmak
Tanıtım günlerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Halfeti Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Eşref Arıkan, “İstanbul Atatürk Havalimanındaki Urfa Tanıtım Günlerinde biz de Halfeti’yi en iyi şekilde temsil etmek için kaymakamlık ve belediye olarak buradayız. İlgi oldukça iyi ama özellikle bizim Halfeti standına ilgi çok fazla. Bizim amacımız Halfeti’nin kültürünü, doğasını, genelini tanıtmak için elimizden gelen bütün çabalar sarf ediyoruz. Burada özellikle Halk Eğitim Merkezlerimizde bayanların yapmış olduğu el sanatlarının tanıtılması noktasında burası çok güzel bir etkinlik yeri. Mozaiklerdir, kabak oymadır, sedef kakmadır, bir çok ürünün burada hem tanıtımını yapıyoruz hem de İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalı hemşehrilerimizin bizi daha iyi tanımasına yol açıyoruz. Burada bir çok belediye bulunuyor. Halfeti olarak da kaymakamlık ve belediye işbirliği ile burada bulunuyoruz” diye konuştu.
İstanbul Atatürk Havalimanında 12 Ekimde başlayan tanıtım günleri bu gün akşam saatlerinde son bulacak.

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

OPEC+ ülkelerinden petrol üretimini artırma kararı

Dünya liderleri COP30 için Brezilya'da bir araya geliyor

Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Kassam, Assaf Hamami dahil 3 işgalci esirin cesedini çıkardı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı