• BIST 100

    9102,02%-1,02
  • DOLAR

    39,56% 0,13
  • EURO

    45,45% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4282,67% 0,05
  • Ç. ALTIN

    6910,88% -0,44
GÜNDEM
Halı ihracatçıları Şahin’i ziyaret etti
16 Mayıs 2024 05:10
SON GÜNCELLEME: 01 Ocak 0001 12:00
Halı ihracatçıları Şahin’i ziyaret etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Halı ihracatçıları Şahin’i ziyaret etti

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Abidin Kaplan ve GAHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerini iletti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, halı üreticisi ve ihracatçılarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettikten sonra, yatırım ve üretimin önemine dikkat çekti. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret sırasında halıcılar, OSB ile şehir arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak için devam eden çalışmaları sordu.
“OSB’ye ulaşımı rahatlatmak için tünel projesinde önemli aşamalar kaydettik”
Başkan Fatma Şahin, her zaman imkanlar ölçüsünde OSB’nin yanında olduklarını belirterek, “Üretim çok önemli. Sizler gerek yurt dışı pazarlarda gerekse de iç piyasalardaki sıkıntılara rağmen yatırımı, üretimi, istihdamı kesintiye uğratmıyorsunuz. Hep bir kişiyi daha nasıl istihdam ederiz diye çaba gösteriyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği için, huzur ve refahımız için sanayide çarkların durmaması gerek. Bizler de sizlerin sorunlarını çözmek için her türlü imkanımızı seferber etmeye devam edeceğiz. OSB’de 300 bine yakın insan çalışıyor. Dolayısıyla yoğun bir trafik var. OSB’ye ulaşımı rahatlatmak için tünel projesinde önemli aşamalar kaydettik. İnşallah yakında ilk kazmayı vurarak tünelleri açmak için çalışmalara başlayacağız” dedi.
'İhracatımızı arttırmak ve yeni pazarlarda etkin olmak için çalışıyoruz'
TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan da katıldı. Halı Sektör Kurulu Başkanı Kaplan, Türk Halı Sektörünün genel durumu ile ilgili bilgi ver vererek ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlamak için sektör olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.
“Yenilikçi ürünlerimizle Dünya pazarlarını zorluyoruz”
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Abidin Kaplan da, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yeni dönemde başarılar dilerken kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için halı sektörünün büyük önem taşıdığını, bir yandan yenilikçi ürünler ve dünya pazarlarında Pazar payını arttırmaya yönelik çalışmalar içerisinde uzak ülkelere yöneldiklerini sözlerine ekledi. Başkan Kaplan, “Başkanımız her zaman sanayicinin yanında oldu. Kentimizin gelişmesi ve kalkınmasının yanı sıra sanayimizin sorunlarının çözümünde de bizlerle birlikte hareket ederek sorunlarımızın Ankara’ya yansıtılmasında elinden gelen bütün desteği verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de başarılı çalışmaların devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e üzerinde İstanbul Valisi Davut Gül ile çocuklarla çekilmiş özel bir fotoğrafın işlendiği halı takdim edildi.

HSK kararları Resmi Gazete'de

Yaklaşık 20 milyon öğrenci için karne heyecanı

Hatay'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Hizbullah: Bu süreçte tarafsız değiliz, İran'ın yanındayız

 Benzin ve motorine zam geliyor

İran'dan Kanal 14'e tahliye emri: Netanyahu'nun propaganda kanalı ve teröre destek veren bir merkez

Gazze'de can kaybı 55 bin 706'ya yükseldi

Dolmuş ve otomobil çarpıştı. 5 yaralı

BM: israil'in saldırılarının kitlesel insan göçü gibi bölgesel etkisinden endişeliyiz

Muğla açıklarında44 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muş'ta uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu durdurulmalı

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: israil Lübnan topraklarından çekilmeli

March To Gaza heyetinden Faruk Dinç’e geçmiş olsun ziyareti

Mardin Kalesi çevresinde orman yangını: İki ayrı noktada alevler yükseldi

Sakarya'da 19 kilogram skunk ele geçirildi: 1 tutuklama

Mangal, her yıl yüzlerce hektar ormanı kül ediyor!

Malatya'da depremzedelerin kura heyecanı

HÜDA PAR heyetinden Tarsus medyasına ziyaret

HÜDA PAR: Açılan alan sonrası dönemde Kürtleri yozlaştırma projeleri devreye sokulmak isteniyor

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Başka gazeteler kapanmadan yerel basın desteklenmeli

Filistin Diplomasi Merkezi’nden Milletvekili Dinç'e geçmiş olsun ziyareti 

Balıkesir'de orman yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonunda tüm şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmayı, hedefliyoruz

BM: 2 milyon Suriyeli ülkelerine geri döndü

Mardin’de tarihi silueti bozan yapıların yıkımı devam ediyor

Devrim Muhafızları, işgal rejimine yönelik yeni bir füze ve İHA saldırı süreci başlattıklarını duyurdu

Yemen'de kabileler Gazze ve İran için genel seferberlik ilan etti

Kazakistan ve Azerbaycan'dan ortak deniz tatbikatı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HSK kararları Resmi Gazete'de

Yaklaşık 20 milyon öğrenci için karne heyecanı

Hatay'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Hizbullah: Bu süreçte tarafsız değiliz, İran'ın yanındayız

 Benzin ve motorine zam geliyor

İran'dan Kanal 14'e tahliye emri: Netanyahu'nun propaganda kanalı ve teröre destek veren bir merkez

Gazze'de can kaybı 55 bin 706'ya yükseldi