• BIST 100

    11206,14%1,43
  • DOLAR

    41,37% 0,20
  • EURO

    48,63% -0,33
  • GRAM ALTIN

    4882,73% 0,93
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

Halı sektörünün başkenti Gaziantep güçlü markaları ağırlayacak

24 Nisan 2024, Çarşamba 10:20
24 Nisan 2024, Çarşamba 10:20
Halı sektörünün başkenti Gaziantep güçlü markaları ağırlayacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Halı sektörünün başkenti Gaziantep güçlü markaları ağırlayacak

Gaziantep Halı Fuarı, 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenecek.
Gaziantep Ticaret Odası iş birliğiyle bu yıl ilki düzenlenecek olan Gaziantep Halı Fuarı, halı sektörünün güçlü firmalarını bir araya getirerek sektörün gelişimine katkı sağlayacak. Orta Doğu ve MENA bölgesi ağırlıklı olmak üzere Kuzey Afrika ve Avrupa’dan çok sayıda yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak Gaziantep Halı Fuarı’nda el yapımı halı ve seccade çeşitlerinden, makine yapımı halılara, kilim ve paspaslara kadar sektörün tüm üretim kalemlerine yer verilecek. Ayrıca tekstil zemin kaplamaları, lifler, iplikler, tekstil makine ve aksesuarları da fuar kapsamında sergilenecek.
Halı sektörünün başkenti Gaziantep’te düzenlenecek fuar, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası’nın destekleriyle düzenlenecek ve 2 salon, 30 bin metrekare alanda 10 ülkeden 200 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleşecek.

“Dünya halı modasını Gaziantep belirliyor”
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, halı sektörünün Gaziantep ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu belirterek, 28 Mayıs’ta başlayacak olan Gaziantep Halı Fuarı için heyecanlı olduklarını dile getirdi. Yıldırım, “Dünya halı modasını belirleyecek kadar güçlü bir üretim altyapısı ve pazar payına sahip olan Gaziantep, 28-31 Mayıs tarihlerinde dünya halı sektörünü ağırlamaya hazırlanıyor. Gaziantep Halı Fuarı’na dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerinin şehrimize gelmesi heyecan verici. Sektördeki firmaların var olan iş bağlantılarını güçlendirmesi, yeni iş bağlantıları kurması açısından büyük fayda sağlayacağından şüphemiz yok. Aynı zamanda, 6 Şubat depremlerinden ağır yara almış olan bölgemizin yeniden ayağa kalkması, ticaretin ve üretimin canlanması adına da olumlu bir katkı sunacaktır. Tüm sektör temsilcilerini 28 Mayıs’ta Gaziantep’e bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Gaziantep dünya halı sektörünü ağırlamaya hazırlanıyor”
Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Gaziantep’in, makine halısı üretiminde ve ihracatında lider olduğunu belirterek, “Bu potansiyelin dünya çapında ve ülkemizde daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğine inanıyoruz. Bu yıl ilk defa düzenleyeceğimiz fuarın sektörde büyük yankı uyandıracağına düşünüyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Halı Fuarı yeni iş fırsatları için önemli bir platform
Halı sektörü, Türkiye’nin dünya genelindeki ticaret hacmini 17,2 milyar dolara taşımıştır. Türkiye, 117 ülkeye yaklaşık 3 milyar dolarlık halı ihracatı gerçekleştirmiştir ve bu alanda önemli bir oyuncu konumundadır. Gaziantep Halı Fuarı, sektördeki firmaların iş bağlantılarını güçlendirmesi ve yeni iş fırsatları yakalaması için önemli bir platform olacaktır.

Fuara Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Irak, Mısır, Libya, İngiltere, Bulgaristan, Fransa, Avustralya, Hollanda, İsviçre, İtalya, İspanya, Güney Kore, Rusya, Malezya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Nijerya ve Kenya’dan çok sayıda ziyaretçi bekleniyor.
Gaziantep Halı Fuarı, 28-30 Mayıs 2024 tarihlerinde 10.00-18.00, 31 Mayıs 2024 tarihinde ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yunanistan'da candida auris mantarı vakalarında artış

Fransa, Mali ile güvenlik iş birliğini askıya aldı ve iki diplomatı sınır dışı etti

Rus savaş uçakları Estonya hava sahasını ihlal etti

Bursa'da FETÖ operasyonu: 1 tutuklama

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

YSK, CHP’nin kurultay iptali başvurusunu reddetti

Türkiye ve Mısır'dan 13 yıl aradan sonra Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat

Aktar Yağmurcu: Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmek için şifalı bitkiler kullanılmalı

Bursa’da düzenlenen törenle 42 öğrenci hafızlık belgelerini aldı

Gazze’den 9 Filistinli esir serbest bırakıldı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım paketi

Gazze'de can kaybı 65 bin 174'e yükseldi

İşgal rejimi Mescid-i Aksa vaizi Şeyh Muhammed Saranda’yı alıkoydu

Bursa'da "Yeşil vatan benim okulum geleceğe çare" toplantısı

İşgal rejimi Lübnan'da bir aracı bombaladı: Bir şehit 3 yaralı

LGS soruları, ücretsiz dağıtılan ders kitaplarından hazırlandı

Mersin’de “Dijital Dünyada Çocuk Hakları” eğitimi

Siirt’te fırınlara denetim: 5 işletmeye 526 bin tl ceza

Sumud Filosu Sicilya'dan yola çıktı

Şanlıurfa’da Gazze ve Sumud Filosu için kitlesel basın açıklaması

Adana Sarıçam’da orman yangını

Özel Yetenek Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı

Durmaz: Konyaaltı ilçemiz daha iyi bir hizmeti hak ediyor

Ankara'da 792 kişi yakalandı

Uzmandan uyarı: Çocuklarda grip ve Covid vakaları yükselişte

Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş göreve başladı

Dicle Elektrik’ten Şanlıurfa’ya 3,5 milyar TL’lik dev yatırım

İşgal rejimi Batı Şeria'da baskınlarını sürdürüyor

Avustralya'da telekomünikasyon arızası acil durum çağrılarını aksatınca 3 kişi öldü

Çiftçilere 4,5 milyar liralık destek ödemesi başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yunanistan'da candida auris mantarı vakalarında artış

Fransa, Mali ile güvenlik iş birliğini askıya aldı ve iki diplomatı sınır dışı etti

Rus savaş uçakları Estonya hava sahasını ihlal etti

Bursa'da FETÖ operasyonu: 1 tutuklama

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

YSK, CHP’nin kurultay iptali başvurusunu reddetti

Türkiye ve Mısır'dan 13 yıl aradan sonra Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat