Halıcılar Hindistan’da yeni başarı öyküleri yazmak istiyor

EKONOMİ 6.03.2024 14:20:11 0
Halıcılar Hindistan’da yeni başarı öyküleri yazmak istiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Halıcılar Hindistan’da yeni başarı öyküleri yazmak istiyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Hindistan’a yönelik düzenlenen Sektörel Ticaret Heyeti etkinlikleri başarılı bir şekilde tamamladı. Hindistan’ın Delhi ve Mumbai şehirlerinde gerçekleştirilen B2B görüşmeleri yanı sıra heyet katılımcıları her iki kentte de pazar araştırmaları yaptı.
Hindistan’da halı sektörünün yeni başarı öyküleri yazabileceğini ifade eden Başkan Vekili Adem Beğendi, 2024 yılında bir çok ülkeye yönelik tanıtım çalışmalarını sürdüreceklerini de ifade etti. Delhi’de ikili görüşme alanını ziyaret etmesi için özellikle davet edilen Hindistan Tekstil Bakanı Piyush Goyalin kalabalık bir heyetle davete icabet ettiğini dile getiren Beğendi, Bakan’a Türk Halı Sektörünün gücü, Hint pazarından beklentileri, ikili işbirliklerin geliştirilmesi için ve özellikle Türk halılarına karşı uygulanan yüzde 20 gibi yüksek gümrük vergileriniz azaltılması beklentilerimizi ve İstanbul’da düzenlemekte olduğumuz CFE Halı ve Yer Kaplamaları fuarına Hintli üreticileri ve ziyaretçileri beklediğimizi iletti.
Hindistan’da 2024 koleksiyonları görücüye çıktı
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği heyeti, Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler stratejisi kapsamında dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan Hindistan’a düzenlediği Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında, Delhi’deki temaslarını tamamlayarak Hindistan’ın en önemli liman ve ticaret kentlerinden birisi olan Mumbai’ye gitti. Burada düzenlenen B2B görüşmelerine Hindistan’ın en büyük halı ithalatçıları katılırken Halıcılar, Hindistan pazarı için özel olarak hazırladıkları koleksiyonlarını alıcılara tanıttı. Yoğun geçen B2B görüşmelerinin ardından saha araştırması da yapan GAHİB heyeti Hindistan’da en çok talep gören ürünlerin tespiti için çalışmalar yaptı. Mumbai’de her sene düzenlenmekte olan HGH India fuar yöneticileri tarafından özel olarak ağırlanan heyet katılımcıları, CFE Halı ve Yer Kaplamaları fuarına katılımın artırılması için fuar idaresinin kendi veri tabanındaki firmalara özel duyuruların yapılması konusunda mutabakat sağlarken, yapılan toplantıda karşılıklı iş birlikleri hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.
“Türk halısı Hindistan’da büyük beğeni topluyor”
Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti hakkında bilgiler veren GAHİB Başkan Vekili Adem Beğendi, “Hindistan Türk halıcılarının yeni başarı öyküleri yazabileceği bir pazar potansiyeline sahiptir. Dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan Hindistan, dünya genelinden 160 milyon dolarlık halı ithalatı yaparken bunun 20 milyon dolarlık bölümü Türkiye’den gerçekleştirilmiş. Delhi’nin ardından Mumbai’ye giderek bu kentte de B2B çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Hindistan, sektörümüz için büyük bir pazar olmaya aday. El halısının maliyeti yönü ile Hindistan iç pazarında erişilebilirliğin çok düşük olmasına rağmen, Türk halısının fiyat yönü ile erişilebilirliği, ürünlerimizin kolay temizlenebilmesi, ürün fiyatlarının her kesimden insanın beğenisine hitap edebilecek kalite alternatiflerine sahip oluşunun yanı sıra çok çeşitli desen alternatifine sahip koleksiyonlarımız Hintlilerin büyük beğenisini kazandı. Elbette global pazarlardaki payımızı arttırmak ve yeni başarı öyküleri yazmak için Hindistan pazarı halı sektörüne ve sektör temsilcilerine büyük heyecan veriyor. Mumbai’de yaptığımız pazar araştırmalarının ardından heyetimiz programını başarıyla tamamlayarak yurda döndü” diye konuştu.

Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri'nin İHA saldırısında 13 sivil hayatını kaybetti

Siirt’in Kurtalan ilçesinde çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi

Adana’da motosiklet kazası: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Siyonist rejim derinlere saldırıyor ama boşuna: İran'ın yeraltı kaleleri sarsılmadı

Gazze için açlık grevi: Sessizliğe karşı vicdan nöbeti

İstanbul'da yarın 12 saatlik su kesintisi

Trump: ABD doğrudan müdahil olmayacak

Coffee Novella 2. Şubesini açtı

Aile hekiminden alınan raporlar artık ücretli

Minik yürekler, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar  

Şanlıurfa'dan direniş mesajı: Bir lokma değil, bir ömür feda!

İslami Cihad: Yardım kuyruğu katliamı siyonist rejimin soykırım savaşının yeni halkasıdır

Batman Havalimanı 5 ayda 272 bin yolcuyu ağırladı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılarına operasyon: 18 Kalaşnikof ele geçirildi

HÜDA PAR Heyeti Eskişehir'de temaslarda bulundu

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Acar: Türkiye çölleşme açısından yüksek risk taşıyor

Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

İran'dan yeni misilleme açıklaması: İHA saldırıları yoğunlaşıyor

İran, Tel Aviv'in kuzeyindeki askerî karargâhı ve MOSSAD merkezini vurdu

Molla Mehmet Ali Altun: Evlilik külfet değil rahmet olmalı

Brent petrol 72,60 dolardan işlem görüyor

Tarım-ÜFE yıllık ve aylık arttı

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, ailelerin acısını paylaştı

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Firari torbacılara şafak operasyonu: 12 hükümlü yakalandı

İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı

6 ilde FETÖ operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Kahvehanede horoz dövüşüne polis baskını

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonistler işgal topraklarından kaçıyor: Deniz yoluyla Rum Kesimi’ne akın

Yükleniyor