• BIST 100

    9150,79%0,42
  • DOLAR

    38,61% 0,11
  • EURO

    43,79% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4191,50% 1,40
  • Ç. ALTIN

    6785,64% 1,89

Halka açık sinevizyon gösterimiyle Gazze'deki katliama dikkat çektiler

GÜNDEM 9.09.2024 19:57:25 0
Halka açık sinevizyon gösterimiyle Gazze

HÜDA PAR Bursa Gençlik Kolları, "Gazze Katliamı" temalı sinevizyon gösterimiyle Gazze’deki soykırıma dikkat çekti. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği sinevizyon gösteriminde yaşanan katliam ve soykırımın boyutu gözler önüne serildi.

İşgal rejiminin, dünyanın gözü önünde 339 gündür sürdürdüğü soykırım devam ediyor.

Soykırımcı işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı 40 bini geçerken, yaralıların sayısının da 94 bini geçtiği bildirildi.

Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi Bursa’da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle yaşanan soykırım tekrar hafızalarda canlandı.

HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları, 15 Temmuz (Şehreküsü) Meydanında, Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamı halka açık sinevizyon gösterimiyle vatandaşlara izlettirdi.

Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği sinevizyon gösteriminde, bazı vatandaşların yaşanan katliam ve soykırım görüntüleri izlerken duygulandığı görüldü.

Filistinli kardeşlerinin mücadelesinin asla ve asla boş yere olmadığını ifade eden HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Söğüt, bu mücadelenin insanlığın siyonist katil rejime karşı uyanışına vesile olacağını söyledi.

"İnsanımız bu katliamın boyutunu hangi noktada olduğunu açık bir şekilde görsün"

Bursa'nın en işlek meydanlarından biri olan 15 Temmuz meydanında 7 Ekim'den bu yana siyonist katil rejim tarafından işlenen katliamları konu alan bir sinevizyonla halkı bilgilendirmeye çalıştıklarını söyleyen Söğüt, "Bu konu hakkındaki hassasiyetleri arttırmak ve bu meseleyi unutturmamak adına bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnsanlarımızın hakikaten bu katliamın ne boyutlarda olduğunu öğrenebilmesi için gençlik kollarımızla birlikte burada halkımıza bu katliamı gözler önüne sermiş oluyoruz. Burada gösterdiğimiz görüntüler daha önce hiçbir yerde görmediğimiz görüntülerlerdir. Özellikle bu görüntüleri insanlarımıza ulaştırmak istiyoruz ki; insanımız bu katliamın boyutunu, bu katliamın hangi noktada olduğunu açık bir şekilde görebilsin." dedi.

"Dünya ve insanlık bir komadadır"

Söğüt, "Burada göstermiş olduğumuz görüntüler aslında katliamın sadece küçük bir kısmı. Bu kardeşlerimizin mücadalesi asla ve asla boş yere değildir. Bunlar bütün belki insanlığın siyonist katil rejime karşı uyanışına vesile olacaktır. Allah'ın izniyle bu uyanış gerçekleşirse bütün insanlık müreffeh bir yaşam sürecektir. Siyonist rejim bugün bütün dünyanın damarlarına çökmüş kanla pompalanan damarlarını ele geçirmiş ve dünyaya rahat bir nefes aldırmamaktadır. Dünya ve insanlık bir komadadır. Bu komadan çıkabilmesinin yolu siyonist katil rejimin yenilmesinden bu topraklardan def edilmesinden geçiyor. Bu sebeple çağrımız katliamın unutulmamasıdır. Bu katliamın sürekli dile getirilmesidir. Bu katliamın bulunduğumuz ortamlarda, gittiğimiz kafelerde, okullarda ev hanımları kendi aralarında çalıştığımız ortamlarda sürekli dile getirerek unutulmaması gerekiyor." diye konuştu.(İLKHA)

Siyonist rejimden sivillerin sığındığı okula saldırı: En az 30 şehit, 100'e yakın yaralı

Ankara-Niğde Otoyolu’nda kaza: Ters yönde giden araç 4 can aldı

Hindistan cami bombaladı

Pakistan, Hindistan'a ait 5 savaş uçağı ve 1 İHA'yı düşürdüğünü açıkladı

Pakistan Başbakanı Şerif: Hindistan'ın saldırıları bir savaş eylemi; gerekli cevap veriliyor

Pakistan, 2 Hint savaş uçağını düşürdü

Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı

El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

Ensarullah liderlerinden El Meşat: Gazze'ye yönelik desteğimiz bedeli ne olursa olsun değişmeyecek

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Güvenli taşıt değil, güvenli sürücü önemli

Teknofest şampiyonları Vali Yavuz'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi

Yazar Dr. Turan: Kudüs, bir cihan hâkimiyeti simgesidir

Malatya'da LGS öğrencilerine motivasyon semineri verildi

Malatya'da TOKİ beton santralleri istişare toplantısı yapıldı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Putin görüştü

Mardin’de “Mera Islah Projeleri” sayesinde 85 bin hayvanın ihtiyacı karşılanacak

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Rezerv alanlar hızla yükseliyor

Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan aranan şahıs yakalandı

Doğal ihtiyaçlar zamanında karşılanmalı

Ağrı'dan 175 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

HÜDA PAR heyetinden Bingöl Dörtyol esnafına ziyaret

Umut Kervanı kurban organizasyonuyla Gazze'ye umut olacak

Merz, Almanya'nın yeni başbakanı oldu

ABD-işgal rejimi Yemen'e hava saldırıları düzenledi

Yapıcıoğlu: Çifte vatandaş siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifimizdeki öneriler 10. Yargı Paketine ilave yapılabilir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ