• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Hamanei: ABD bölgedeki şer varlığına son verse savaşlar tamamıyla sona erecek

02 Ekim 2024, Çarşamba 15:37
02 Ekim 2024, Çarşamba 15:37
Hamanei: ABD bölgedeki şer varlığına son verse savaşlar tamamıyla sona erecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ayetullah Ali Hamanei, bölgedeki çatışmaların, savaşların, endişelerin, düşmanlıkların temelinde ABD varlığı olduğunu söyledi.

Üniversite giriş sınavlarının üstün zeka yeteneklilerinden oluşan bir grup bugün sabah saatlerinde Hamanei, tarafından kabul edildi.
Burada öğrencilere seslenen Hamanei, "Bölgemizde bu çatışmaları, savaşları, endişeleri, düşmanlıkları vb. doğuran sorunun temelinde yalan yere barış ve huzur iddiasında bulunan ABD ve bazı Avrupa ülkeleri gibi halkların varlığı yatmaktadır. Bunların bölgedeki şer varlığı son bulsa, savaşlar tamamıyla sona erecek." dedi.

Hamanei, "Bu günlerde yas tutuyoruz; özellikle ben şahsen gerçekten yas içindeyim. Yaşanan olay küçük bir olay değil; Sayın Seyyid Hasan Nasrallah'ın kaybı küçük bir olay değil ve bizleri derinden üzdü. Her ne kadar kelimenin tam anlamıyla ülkede genel yas atmosferi içinde bulunsak da bu görüşmeyi başka bir zamana ertelemedim. Bu görüşme önceden planlanmıştı ve örneğin önümüzdeki hafta da yapılabilirdi. Bu konunun geciktirilmemesi gerektiğini düşündüm. Bu elitlerle ilgili eğilim ve kararın ertelenmemesi gerekir. Toplantıyı gerçekleştirdik. Bu buluşmanın bize bir mesajı var ve o da her ne kadar yasta olsak olalım, yas tutmamız matem tutup depresyona girerek bir köşede oturmak anlamına gelmiyor. Bizdeki matem, şehitlerin efendisinin (ra) matemi türündendir. Canlı ve canlandırıcıdır. Yas tutuyoruz ama bu yas bizi hareket etmeye, ilerlemeye, daha fazla şevkle çalışmaya itiyor. Bu mesajın kelimenin tam anlamıyla kalplerimize ve ruhlarımıza nüfuz etmesini istiyorum. Yasımızın da bizi ileriye taşıması gerektiğini hissetmeliyiz. Elbette Lübnan meselesi ve bu büyük ve aziz şehidi ilgilendiren konular hakkında konuşacaklarım var ki onları da yakın gelecekte Allah'ın izniyle söyleyeceğim." diye konuştu.

Gazze ve Lübnan meselelerine de değinen Hamanei, şunları kaydetti:

"Gazze ve Lübnan meselelerine gelince ifade ettiğim üzere Allah'ın izniyle fırsat olursa ilgili konulara değineceğim ve tek kelime etmem gerekirse, o da bu coğrafyamızda çatışmaların, savaşların, endişelerin, düşmanlıkların vb. kaynağı olan sorunun temelinde barış ve huzur iddiasında bulunan ABD ve bazı Avrupa ülkeleri gibi halkların varlığı yatmaktadır. Eğer onların bu bölgeden şer varlıkları son bulsa, hiç şüphesiz bu çatışmalar, bu savaşlar, bu yüzleşmeler tamamen ortadan kalkacak ve bölge ülkeleri kendilerini ve bölgelerini yönetebilecek, barış, sağlık ve refah içinde bir arada yaşayabilecekler. Umarız Allah'ın izniyle, İran milletinin büyük çabalarıyla, İslam İnkılabı'nın ilhamıyla ve diğer milletlerin işbirliğiyle, Allah'ın izniyle bu bölgedeki düşmanların şerrini azaltacağız." (İLKHA)

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Fransa'da hayvanların itlafı çiftçi protestolarına yol açtı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı baskın: 18 kişi kaçırıldı

ABD ile Ukrayna heyetleri Berlin'de görüştü

Karadeniz’de kontrolden çıkan insansız hava aracı düşürüldü

Gümrük beyannamesi düzeltme işlemlerinde yeni uygulama

Konya'da müstakil evin bahçesinde yangın çıktı

Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 119 sözleşmeli personel alacak

Konya’da sis ve pus uyarısı: Görüş mesafesi düşüyor

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil'in Gazze'de işlediği soykırım suçları insan haklarının ayaklar altına alınmasıdır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, kumar bağımlılığıyla ilgili 6 bakanlığa soru önergesi verdi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da katarakt ameliyatı ve kanser hastası çocuklara nakdi destek

AB: Donbas düşerse kale düşmüş demektir ve o zaman kesinlikle tüm Ukrayna ele geçirilir

Kocaeli’de çevreyi kirleten firmaya 7,4 milyon lira ceza

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü

Gazze'de bir evin enkazından 14 şehidin naaşı çıkarıldı

Başkan Er: Yerli malı kullanmanın ve tasarrufun ne kadar önemli olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!