• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Hamas, Afrika Zirvesi'nin sonuç bildirgesini memnuniyetle karşıladı

17 Şubat 2025, Pazartesi 12:23
17 Şubat 2025, Pazartesi 12:23
Hamas, Afrika Zirvesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İslami direniş hareketi HAMAS, Afrika Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde yer alan, Gazze'ye yönelik vahşi siyonist savaşı kınayan tutumu memnuniyetle karşıladı.

HAMAS, Afrika Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde yer alan, Gazze'ye yönelik vahşi siyonist savaşı kınayan, işgalin uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Filistin halkına karşı soykırım suçu işlediğini vurgulayan cesur ve ilkesel tutumu büyük bir memnuniyetle karşıladı.

HAMAS, bu bildirinin, işgalin sona erdirilmesi ve saldırganlığın durdurulması için işgalciyle her türlü iş birliği ve normalleşmenin kesilmesi çağrısını da içerdiğini belirtti.

Hareket, yaptığı açıklamada, Afrika kıtasındaki ülkelerin bu asil duruşunu, sömürgeciliğe ve adaletsizliğe karşı verdikleri tarihsel mücadelenin doğal bir uzantısı olarak nitelendirerek, kıtanın her zaman özgürlük, adalet ve halkların kendi kaderini tayin hakkı değerlerine bağlı olduğunu ifade etti.

HAMAS, bu güçlü tutumun Filistin halkının direnişini ve işgale karşı mücadelesini önemli ölçüde desteklediğini, aynı zamanda uluslararası topluma siyonist saldırganlığın durdurulması ve suçlu liderlerinin hesap vermesi konusunda sorumluluk alma çağrısı niteliğinde olduğunu belirtti.

Hareket, Afrika ülkelerini bu tutumlarını pratik adımlara dönüştürmeye, işgal rejimine yönelik siyasi ve hukuki baskıyı artırmaya, uluslararası platformlarda Filistin davasına desteği güçlendirmeye ve Filistin halkının özgürlüğüne kavuşması ile başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurması için dayanışmayı artırmaya çağırdı.

Zirvenin sonuç bildirgesi

Afrika Birliği’ne üye ülkelerin liderleri, pazar günü Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da düzenlenen zirvenin sonunda, işgal uygulamalarını kınayan uluslararası kararlar doğrultusunda israil ile tüm iş birliğinin durdurulması çağrısında bulundu.

Birlik, sonuç bildirgesinde Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üye olmasına yönelik desteğini açıkça ifade etti. Ayrıca Afrika Zirvesi, işgalci rejimin Gazze’ye yönelik savaşını şiddetle kınayarak bu saldırıyı "vahşi bir saldırganlık" olarak tanımladı.

Zirveye katılan liderler, uluslararası toplumu Filistin halkının maruz kaldığı "insani felaketi" durdurmak için acilen müdahale etmeye ve Gazze’ye uygulanan ablukanın derhal kaldırılmasını sağlamaya çağırdı.

Afrika Zirvesi, siyonistleri Filistinlilere karşı soykırım suçu işlemekle suçlayarak, uluslararası hukuku ihlal eden bu eylemleri nedeniyle işgalci israilin hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Sonuç bildirgesinde, Afrika Birliği’nin Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkına olan sarsılmaz desteği yinelendi. Ayrıca bildirgede, tüm Filistinli esirlerin, özellikle kadın ve çocukların derhal serbest bırakılması gerektiği ve 1967’de işgal edilen topraklardan tamamen çekilme çağrısı yer aldı. (İLKHA)

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi