• BIST 100

    14144,23%-0,4
  • DOLAR

    42,72% 0,03
  • EURO

    50,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5953,58% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Hamas, Afrika Zirvesi'nin sonuç bildirgesini memnuniyetle karşıladı

17 Şubat 2025, Pazartesi 12:23
17 Şubat 2025, Pazartesi 12:23
Hamas, Afrika Zirvesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İslami direniş hareketi HAMAS, Afrika Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde yer alan, Gazze'ye yönelik vahşi siyonist savaşı kınayan tutumu memnuniyetle karşıladı.

HAMAS, Afrika Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde yer alan, Gazze'ye yönelik vahşi siyonist savaşı kınayan, işgalin uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Filistin halkına karşı soykırım suçu işlediğini vurgulayan cesur ve ilkesel tutumu büyük bir memnuniyetle karşıladı.

HAMAS, bu bildirinin, işgalin sona erdirilmesi ve saldırganlığın durdurulması için işgalciyle her türlü iş birliği ve normalleşmenin kesilmesi çağrısını da içerdiğini belirtti.

Hareket, yaptığı açıklamada, Afrika kıtasındaki ülkelerin bu asil duruşunu, sömürgeciliğe ve adaletsizliğe karşı verdikleri tarihsel mücadelenin doğal bir uzantısı olarak nitelendirerek, kıtanın her zaman özgürlük, adalet ve halkların kendi kaderini tayin hakkı değerlerine bağlı olduğunu ifade etti.

HAMAS, bu güçlü tutumun Filistin halkının direnişini ve işgale karşı mücadelesini önemli ölçüde desteklediğini, aynı zamanda uluslararası topluma siyonist saldırganlığın durdurulması ve suçlu liderlerinin hesap vermesi konusunda sorumluluk alma çağrısı niteliğinde olduğunu belirtti.

Hareket, Afrika ülkelerini bu tutumlarını pratik adımlara dönüştürmeye, işgal rejimine yönelik siyasi ve hukuki baskıyı artırmaya, uluslararası platformlarda Filistin davasına desteği güçlendirmeye ve Filistin halkının özgürlüğüne kavuşması ile başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurması için dayanışmayı artırmaya çağırdı.

Zirvenin sonuç bildirgesi

Afrika Birliği’ne üye ülkelerin liderleri, pazar günü Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da düzenlenen zirvenin sonunda, işgal uygulamalarını kınayan uluslararası kararlar doğrultusunda israil ile tüm iş birliğinin durdurulması çağrısında bulundu.

Birlik, sonuç bildirgesinde Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üye olmasına yönelik desteğini açıkça ifade etti. Ayrıca Afrika Zirvesi, işgalci rejimin Gazze’ye yönelik savaşını şiddetle kınayarak bu saldırıyı "vahşi bir saldırganlık" olarak tanımladı.

Zirveye katılan liderler, uluslararası toplumu Filistin halkının maruz kaldığı "insani felaketi" durdurmak için acilen müdahale etmeye ve Gazze’ye uygulanan ablukanın derhal kaldırılmasını sağlamaya çağırdı.

Afrika Zirvesi, siyonistleri Filistinlilere karşı soykırım suçu işlemekle suçlayarak, uluslararası hukuku ihlal eden bu eylemleri nedeniyle işgalci israilin hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Sonuç bildirgesinde, Afrika Birliği’nin Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkına olan sarsılmaz desteği yinelendi. Ayrıca bildirgede, tüm Filistinli esirlerin, özellikle kadın ve çocukların derhal serbest bırakılması gerektiği ve 1967’de işgal edilen topraklardan tamamen çekilme çağrısı yer aldı. (İLKHA)

17 ilde alkol operasyonunda 66 şüpheliye işlem yapıldı

Maduro: Venezuela asla sömürgeleştirilemez

Umut Kervanı Tarsus'ta ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdı

ABD, Venezuela açıklarında bir tekneye daha saldırdı: 4 ölü

Altın fiyatları rekora yakın seyrediyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını yaktı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


17 ilde alkol operasyonunda 66 şüpheliye işlem yapıldı

Maduro: Venezuela asla sömürgeleştirilemez

Umut Kervanı Tarsus'ta ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdı

ABD, Venezuela açıklarında bir tekneye daha saldırdı: 4 ölü

Altın fiyatları rekora yakın seyrediyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor