• BIST 100

    16663,31%2,5
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,85% -0,32
  • GRAM ALTIN

    7218,55% -4,11
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

HAMAS: Halkımız, durdurulması ve faillerinin yargılanması gereken barbar israil terörünün kurbanıdır

21 Ağustos 2025, Perşembe 18:03
21 Ağustos 2025, Perşembe 18:03
HAMAS: Halkımız, durdurulması ve faillerinin yargılanması gereken barbar israil terörünün kurbanıdır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HAMAS, Filistin halkının dünyanın gözü önünde faşist bir hükümet tarafından yürütülen sürekli ve barbarca terörün kurbanı olduğunu belirtti.

İslami direniş hareketi HAMAS, BM'nin ilan ettiği 21 Ağustos Terör Kurbanlarını Anma Uluslararası Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Filistin halkının dünyanın gözü önünde faşist bir hükümet tarafından yürütülen sürekli ve barbarca terörün kurbanı olduğunu belirten HAMAS, bunun suç sayılması, faillerinin yargılanması, saldırının durdurulması ve Filistin topraklarındaki işgalin sona erdirilmesiyle birlikte Filistinlilere meşru haklarının verilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplumun acizliği, isteksizliği, ikiyüzlü tavrı ile ABD ve bazı Batılı ülkelerin siyonist işgalciye destek verdiğini aktaran HAMAS, Gazze’de iki milyondan fazla Filistinliye yönelik soykırım, aç bırakma ve hayatın tüm unsurlarını yok etme politikalarına göz yumulduğunu hatırlattı.

HAMAS, bu savaşın 685 gündür sürdüğünü, şimdiye kadar 62 binden fazla şehit, yaklaşık 160 bin yaralı verdiğini, kurbanların çoğunun kadınlar ve çocuklar olduğunu belirterek, bunun tüm uluslararası yasaların, sözleşmelerin, BM kararlarının ve ilahi hukukların açık ihlali olduğunu kaydetti.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler, kurumları ve uluslararası toplumun bu günü anmasının, onların Filistin halkına karşı süren siyonist terör karşısında siyasi, hukuki, ahlaki ve insani sorumluluk yüklediği vurgulandı.

HAMAS, “Terör Kurbanlarını Anma ve Onurlandırma” sloganının sadece siyonist terörü kınayan açıklamalarla değil, işgalin sona erdirilmesi ve çocuk, kadın ve sivilleri bombalayarak öldüren savaş suçlusu işgalci liderlerin yargılanması ile gerçekleşebileceğini ifade etti.

Açıklamada, “Halkımızın son 70 yıldır ve Gazze ile işgal altındaki Batı Şeria’da 22 aydan uzun süredir süren soykırım, aç bırakma ve saldırı boyunca hayatını kaybedenler sadece rakamlardan ibaret değildir. Bunlar, ABD’nin desteği ve uluslararası suskunluk eşliğinde işgalci katilin işlediği siyonist terörün kurbanlarıdır.” denildi.

HAMAS, ABD’nin ve bazı ülkeler ile örgütlerin çifte standart politikasını ve siyonist işgalinin kurbanları karşısında zalimden yana tavır almasını en sert ifadelerle kınayarak bunun, söz konusu ülkeleri ve tarafları siyonist teröre ortak ve destekçi kıldığını ifade etti.

Son olarak HAMAS, BM’yi ve tüm insan hakları ile insani kuruluşları, bu uluslararası günü Filistin halkının kurbanlarını anmak, sesi yükseltmek, saldırıların, soykırımın ve aç bırakmanın durdurulması için baskı yapmak ve işgalci liderlerin yargılanmasını sağlamak için bir vesile olarak değerlendirmeye çağırdı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Aile Hekimi Dr. Sılay’dan çocuklarda yüksek ateş uyarısı

Gazze'de doğum oranları düşüyor: Sağlık Bakanlığı işgalin yalanlarını rakamlarla çürüttü

SpaceX, Starship’in 12. test uçuşu için mart ayını işaret etti

Küba'dan Trump'ın tehditlerine tepki

Guardiola’dan Gazze açıklaması: Onları yalnız bıraktık

Gaziantep'te uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonu: 2 kişi yakalandı

Gaziantep Valiliğinden TAG otoyolundaki kazaya ilişkin açıklama

Bursa’da drift yapan sürücüye 58 bin TL ceza

Soykırımdan sonra direnişi silahsızlandırma dayatması

Şanlıurfa’da cinayet suçundan aranan şahıs yakalandı

İran, AB'nin Devrim Muhafızları'nı "terör örgütü" olarak tanımlama kararını kınadı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 35,11 arttı

Gaziantep’te aranan hükümlü yakalandı

Volkswagen 44 binden fazla aracı yangın riski nedeniyle geri çağırdı

Trump'tan "Küba" ve "Kanada" kararları

Gaziantep'te zincirleme kaza: 2 ölü, çok sayıda yaralı

Londra-Pekin temasları Washington’da endişe oluşturdu

Emlak danışmanları: Konut fiyatlarında artış kapıda, şu an alım için doğru zaman

Şanlıurfa’da yatırım vaadiyle ‘nitelikli dolandırıcılık’ operasyonu

Dış ticarette aralıkta ihracat yüzde 12,7 arttı

Nijer'de havaalanında saldırı: 20 ölü

TİHEK başvurularında ön eleme genişletildi

MEB yönetici görevlendirme sistemi değiştirildi

ABD Başkanı Trump 3 ülkeyi tehdit etti!

Yılın ilk enflasyon verileri 3 Şubat’ta açıklanacak

Restoran ve kafelerde zorunlu ek ücretler kaldırıldı

İstanbul merkezli izinsiz sermaye operasyonu

İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 10 gözaltı

Devlet destekli zorbalık: ICE operasyonları krizi büyümeye devam ediyor

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile Hekimi Dr. Sılay’dan çocuklarda yüksek ateş uyarısı

Gazze'de doğum oranları düşüyor: Sağlık Bakanlığı işgalin yalanlarını rakamlarla çürüttü

SpaceX, Starship’in 12. test uçuşu için mart ayını işaret etti

Küba'dan Trump'ın tehditlerine tepki

Guardiola’dan Gazze açıklaması: Onları yalnız bıraktık

Gaziantep'te uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonu: 2 kişi yakalandı

Gaziantep Valiliğinden TAG otoyolundaki kazaya ilişkin açıklama