• BIST 100

    11377,55%0,09
  • DOLAR

    41,55% 0,19
  • EURO

    48,40% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5002,20% 0,48
  • Ç. ALTIN

    8202,93% -0,41

HAMAS heyeti Mısır'da ateşkes görüşmeleri için temaslarda bulunuyor

11 Ağustos 2025, Pazartesi 13:54
11 Ağustos 2025, Pazartesi 13:54
HAMAS heyeti Mısır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS'ın üst düzey heyeti, Gazze'de ateşkes ve esir takası için siyonist rejim ile dolaylı görüşmeler çerçevesinde Mısır'ın başkenti Kahire'de temaslarda bulunuyor.

HAMAS'ın önemli isimlerinden oluşan bir heyet, ateşkes ve esir takası anlaşmasına ulaşmak amacıyla bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Güvenilir kaynakların "El Arabi El Cedid" sitesine aktardığı bilgilere göre, Türkiye'nin arabuluculuğunda başlayan Kahire ile HAMAS arasındaki müzakere kanalları, geçen hafta Ankara'da gerçekleşen görüşmeler sonrası yeniden açıldı. Bu görüşmelerde HAMAS heyeti, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer yetkililerle bir araya gelmiş, Gazze'de ateşkesin sağlanması için yapılabilecekler değerlendirilmişti.

Türkiye'nin resmi talebi üzerine Fidan'ın geçen cumartesi günü Mısır'a yaptığı ziyaret sırasında darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşerek HAMAS ile yeniden iletişimin sağlanması yönündeki desteğini ilettiği bildirildi.

Mısır tarafının da bölgesel aktörlerin baskıları ve Filistin sahasındaki karmaşık siyasi ve askeri durumun etkisiyle HAMAS heyetini Kahire'de kabul etmeye hazır olduğu kaydedildi. Bu girişim, Gazze'deki soykırımın durdurulması ve insani yardımın bölgeye ulaştırılmasını kolaylaştırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

HAMAS ise daha önce yaptığı açıklamada, ateşkesin sağlanması için esneklik ve yapıcı tutum sergilediklerini, savaşın durması ve işgalcilerin çekilmesi için tüm adımları atmaya hazır olduklarını belirtmişti. Öne çıkan konular arasında, tüm esirlerin toplu şekilde serbest bırakılması da bulunuyor.

Bu müzakere çabaları, siyonist rejimin Gazze'deki topyekûn işgal planını açıkladığı bir döneme denk geliyor. İşgal hükümeti, Gazze kentininin nüfusunu güneye sürerek kuşatma altına almayı ve şehirde kapsamlı kara saldırıları yapmayı içeren askeri planlarını yürürlüğe koyduğunu duyurdu.

Siyonist rejimin başbakanı Benyamin Netanyahu'nun güvenlik kabinesinin onay verdiği plan, şehirde tam kontrolün aylar süreceğini ve altıdan fazla askeri tugayın katılımıyla gerçekleştirileceğini içeriyor.

Plan kapsamında, Gazze'de yaklaşık bir milyon kişilik nüfusun, güneydeki Han Yunus çevresinde oluşturulacak "toplama merkezlerine" zorla yerleştirilmesi, insani yardım dağıtım noktalarının kurulması ve ardından kara saldırılarına başlanması hedefleniyor. Bu sürecin bir buçuk ay kadar devam edeceği belirtiliyor. (İLKHA)

Siyonist işgal rejiminden Yemen'e hava saldırısı: 9 şehit, 174 yaralı

Ankara merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu

Site aidatlarının artış hızı kira ve asgari ücreti geçti

Yılbaşından bu yana yüzde 70 kazandıran altın için yeni tahmin!

İstanbul'un da olduğu 11 il için sarı kodlu uyarı

İstanbul'da 112 Alarmı: Günde 30 bin asılsız çağrı

İstanbul'da 5 katlı iş yerinde yangın

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Boykot Starbucks’ı vurdu: Dükkanlarını kapatacak, personel sayısını azaltacak

Şırnak'ta uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Gazze için dua etkinliğinde zulme karşı saf tutuldu

İstanbul'da eller Gazze için semaya kalktı

BUDO seferlerine fırtına engeli

İçişleri Bakanı Yerlikaya Gürcistan'da temaslarda bulundu

Türkiye, 2045 yılına kadar ABD’den doğalgaz alacak

ANFİDAP’tan HÜDA PAR’a “Gazze Kararlılık Yürüyüşü” daveti

Gazze’de hastanelerde hizmetler durma noktasına geldi

siyonist rejim, bir İran casusunu tutukladığını duyurdu

Ekvador’da hapishanede isyan: 17 ölü

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Ragasa tayfunu tropik fırtınaya dönüştü

Erdoğan ve Trump Beyaz Saray'da görüştü

Batı Afrika açıklarında 10 ton kokain ele geçirildi

Türkiye-ABD arasında nükleer enerjide yeni işbirliği anlaşması imzalandı

Erzincan’da trafik kazası: 1 ağır yaralı

Hindistan yeni balistik füzesini test etti

Rusya’dan İran’a savaş uçağı teslimatı

Rusya'dan biyolojik silah açıklaması

Alaska'da ABD-Rusya gerilimi

Barak Ovası, Fırat Nehri’nin sularıyla buluşuyor: 10 bin kişiye istihdam sağlanacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist işgal rejiminden Yemen'e hava saldırısı: 9 şehit, 174 yaralı

Ankara merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu

Site aidatlarının artış hızı kira ve asgari ücreti geçti

Yılbaşından bu yana yüzde 70 kazandıran altın için yeni tahmin!

İstanbul'un da olduğu 11 il için sarı kodlu uyarı

İstanbul'da 112 Alarmı: Günde 30 bin asılsız çağrı

İstanbul'da 5 katlı iş yerinde yangın