10467,20%-0,16
41,95% 0,00
48,76% 0,13
5585,29% 0,34
9712,10% 0,00
HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, salı akşamı iki siyonist esirin cenazesini Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne teslim etti.
Siyonist rejim Başbakanlık Ofisi, Tel Aviv'in Kızılhaç aracılığıyla iki esirin naaşını teslim aldığını doğruladı.
Siyonist ordu ile iç istihbarat teşkilatı Şabak da ortak bir açıklama yaparak, cenazelerin Gazze'nin güneyinde belirlenen bir noktada Kızılhaç'tan teslim alındığını duyurdu.
Kassam Tugayları, gün içinde yaptığı açıklamada iki esirin naaşının teslim edileceğini ve işlemin Kudüs saatiyle 21.00'de gerçekleşeceğini duyurmuştu.
Bu teslimle birlikte HAMAS, ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana 20 siyonist esiri sağ, 15'ini ise cansız olarak teslim etmiş oldu.
Hareket, daha önce yaptığı açıklamalarda bazı esirlerin cenazelerine ulaşmanın zaman alabileceğini, çünkü bir kısmının işgalcilerin tahrip ettiği tünellerde gömülü olduğunu, bazılarının ise yıkılan binaların enkazı altında bulunduğunu belirtmişti. Ayrıca, işgalcilerin gerekli ekipmanların bölgeye girişini engellemesinin arama çalışmalarını yavaşlattığına dikkat çekmişti.
Bilindiği üzere, siyonist rejim 7 Ekim 2023'ten bu yana ABD ve Avrupa'nın desteğiyle Gazze'de büyük bir soykırım yürütüyor. Katliamlar, aç bırakma politikaları, zorla göç, sistematik yıkım ve toplu alıkoymalarla süren bu saldırılar, uluslararası toplumun ve Uluslararası Adalet Divanı'nın uyarılarına rağmen devam ediyor.
Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre, soykırım saldırılarında şimdiye kadar 238 binden fazla Filistinli şehit oldu veya yaralandı. Şehitlerin büyük çoğunluğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Ayrıca 10 binden fazla kişi hâlen kayıp, yüz binlerce kişi ise açlık ve yoksulluk koşullarında yerinden edilmiş durumda. (İLKHA)