• BIST 100

    16254,81%-2,38
  • DOLAR

    43,50% 0,02
  • EURO

    51,61% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6470,70% -4,66
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

HAMAS liderlerinden Ebu Kuteyş: Kudüs'teki Amerikan yerleşimi “Büyük Kudüs” projesinin bir parçası

22 Aralık 2024, Pazar 17:32
22 Aralık 2024, Pazar 17:32
HAMAS liderlerinden Ebu Kuteyş: Kudüs
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Filistin İslami direniş hareketi HAMAS liderlerinden Macid Ebu Kuteyş, Amerikalı yerleşimcilere ev sahipliği yapmak için işgal altındaki Kudüs şehrinin güneybatısındaki toprakları hedef alan yeni yerleşim planlarına  dikkat çekti.

Ebu Kuteyş, Amerikalı yerleşimcilere ev sahipliği yapmak için işgal altındaki Kudüs şehrinin güneybatısındaki toprakları hedef alan yeni yerleşim planlarının, Kutsal Şehri Yahudileştirme ve halkını yerinden etme planlarının bir parçası olduğunu vurguladı.

Bu planlarla yüzleşmek için acil eylem çağrısında bulunan Ebu Kuteyş, işgalin bu planlar için milyarlarca dolar ayırdığını, siyonistleri çok uzaklardan Kudüs topraklarına getirdiğini, Kudüslüleri topraklarından sürdüğünü, zaman zaman evlerini yıktığını ve çaldığını belirtti.

Ebu Kuteyş, bu planların "Kudüs Valiliği'nin tüm topraklarını ilhak etmeyi amaçlayan Büyük Kudüs adlı siyonist projeyle tutarlı olduğunu" vurguladı.

İşgalin yerleşim planlarının uygulanmasını tam güçle hızlandırdığını, çevredeki koşullardan ve dünyanın Gazze'deki imha savaşıyla meşgul olmasından yararlandığını belirten Ebu Kuteyş, ayrıca Kudüs şehrinde, kutsal şehrin tarihi ve coğrafi boyutundan uzak, siyonist bir vizyon ve İncil anlatısı ile olacak yeni bir gerçeklik yaratılmaya çalışıldığını kaydetti. Ebu Kuteyş, bunun da Mescid-i Aksa'nın boğulmasına ve yıkılmasına ve iddia edilen Tapınağın kurulmasına yol açtığını açıkladı.

Ebu Kuteyş, bu planlara tüm güç ve yetenekle karşı koymak, Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'teki Filistin topraklarını ve ABD yönetimi ile işgal hükümetinin sona erdirmeye çalıştığı Filistin davasını savunmak için yerel ve uluslararası tüm resmi ve halk düzeylerinde acil eylem gereğini vurguladı.

Burger Tours adı verilen proje, kuzeyde yerinden edilmiş Katamon mahallesi ile güneyde Beyt Safafa köyü arasında inşa edilen ve adını Siyonist çetelerin liderlerinden birinin (Haganah) aldığı Fat adlı bir yerleşim mahallesinde yer alacak.

Kudüs şehri ve banliyöleri, işgalci rejimin Filistinli vatandaşların evlerini ve tesislerini hedef alan yıkımlarında bir artışa tanık oluyor. İşgalciler, şehirdeki Yahudileştirme ve yerleşimleri genişletme politikasının devamı olarak Kudüslüleri evlerini terk etmeye ve onları Kudüs'ten sürmeye zorluyor.

Kudüs'ün gerçek sakinlerini yerleşim projeleri lehine yerinden etme girişimlerini ve planlarını artıran işgal makamları, 2024 yılında işgal altındaki Kudüs ve kasabalarında 243 yıkım gerçekleştirdi ve bu, Kudüs'ün 1967'deki işgalinden bu yana bir yıl içindeki en yüksek yıkım oranı oldu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Uzmanlardan Uyarı: Soğuk Havalarda Hastalık Riski Artıyor

Pakistan'da sivillere yönelik saldırı sonrası düzenlenen operasyonlarda 145 militan öldürüldü

BATSO Başkanı Demir’den Berat Kandili Mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Berat Kandili mesajı

Axios: Tahran- Washington görüşmeleri Ankara'da gerçekleşebilir

Arpaguş'tan Berat Gecesi mesajı: İman ve istikamet üzere bir hayat yaşama azmimizi güçlendirmeliyiz

Kış aylarında pazar esnafının zorlu mesaisi

Altın fiyatlarındaki sert dalgalanmanın nedeni ne?

Çocuklarda lenf bezi büyümesinin işaretlerine dikkat!

Yarıyıl tatilinin ardından İstanbul'da trafik yoğunluğu yeniden başladı

Altın fiyatlarında büyük çöküş

18 milyon öğrenci için ders zili yeniden çaldı

Şanlıurfa’da tefecilik operasyonu: 23 tutuklama

Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Haseke ve Kamışlı'da sokağa çıkma yasağı: Şam-PKK/SDG anlaşması uygulamaya giriyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Uzmanlardan Uyarı: Soğuk Havalarda Hastalık Riski Artıyor

Pakistan'da sivillere yönelik saldırı sonrası düzenlenen operasyonlarda 145 militan öldürüldü

BATSO Başkanı Demir’den Berat Kandili Mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Berat Kandili mesajı

Axios: Tahran- Washington görüşmeleri Ankara'da gerçekleşebilir

Arpaguş'tan Berat Gecesi mesajı: İman ve istikamet üzere bir hayat yaşama azmimizi güçlendirmeliyiz

Kış aylarında pazar esnafının zorlu mesaisi