• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

HAMAS liderlerinden Ebu Kuteyş: Kudüs'teki Amerikan yerleşimi “Büyük Kudüs” projesinin bir parçası

22 Aralık 2024, Pazar 17:32
22 Aralık 2024, Pazar 17:32
HAMAS liderlerinden Ebu Kuteyş: Kudüs
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin İslami direniş hareketi HAMAS liderlerinden Macid Ebu Kuteyş, Amerikalı yerleşimcilere ev sahipliği yapmak için işgal altındaki Kudüs şehrinin güneybatısındaki toprakları hedef alan yeni yerleşim planlarına  dikkat çekti.

Ebu Kuteyş, Amerikalı yerleşimcilere ev sahipliği yapmak için işgal altındaki Kudüs şehrinin güneybatısındaki toprakları hedef alan yeni yerleşim planlarının, Kutsal Şehri Yahudileştirme ve halkını yerinden etme planlarının bir parçası olduğunu vurguladı.

Bu planlarla yüzleşmek için acil eylem çağrısında bulunan Ebu Kuteyş, işgalin bu planlar için milyarlarca dolar ayırdığını, siyonistleri çok uzaklardan Kudüs topraklarına getirdiğini, Kudüslüleri topraklarından sürdüğünü, zaman zaman evlerini yıktığını ve çaldığını belirtti.

Ebu Kuteyş, bu planların "Kudüs Valiliği'nin tüm topraklarını ilhak etmeyi amaçlayan Büyük Kudüs adlı siyonist projeyle tutarlı olduğunu" vurguladı.

İşgalin yerleşim planlarının uygulanmasını tam güçle hızlandırdığını, çevredeki koşullardan ve dünyanın Gazze'deki imha savaşıyla meşgul olmasından yararlandığını belirten Ebu Kuteyş, ayrıca Kudüs şehrinde, kutsal şehrin tarihi ve coğrafi boyutundan uzak, siyonist bir vizyon ve İncil anlatısı ile olacak yeni bir gerçeklik yaratılmaya çalışıldığını kaydetti. Ebu Kuteyş, bunun da Mescid-i Aksa'nın boğulmasına ve yıkılmasına ve iddia edilen Tapınağın kurulmasına yol açtığını açıkladı.

Ebu Kuteyş, bu planlara tüm güç ve yetenekle karşı koymak, Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'teki Filistin topraklarını ve ABD yönetimi ile işgal hükümetinin sona erdirmeye çalıştığı Filistin davasını savunmak için yerel ve uluslararası tüm resmi ve halk düzeylerinde acil eylem gereğini vurguladı.

Burger Tours adı verilen proje, kuzeyde yerinden edilmiş Katamon mahallesi ile güneyde Beyt Safafa köyü arasında inşa edilen ve adını Siyonist çetelerin liderlerinden birinin (Haganah) aldığı Fat adlı bir yerleşim mahallesinde yer alacak.

Kudüs şehri ve banliyöleri, işgalci rejimin Filistinli vatandaşların evlerini ve tesislerini hedef alan yıkımlarında bir artışa tanık oluyor. İşgalciler, şehirdeki Yahudileştirme ve yerleşimleri genişletme politikasının devamı olarak Kudüslüleri evlerini terk etmeye ve onları Kudüs'ten sürmeye zorluyor.

Kudüs'ün gerçek sakinlerini yerleşim projeleri lehine yerinden etme girişimlerini ve planlarını artıran işgal makamları, 2024 yılında işgal altındaki Kudüs ve kasabalarında 243 yıkım gerçekleştirdi ve bu, Kudüs'ün 1967'deki işgalinden bu yana bir yıl içindeki en yüksek yıkım oranı oldu. (İLKHA)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı