• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

HAMAS: Müslümanlar, Filistin ve Gazze'yi hayatın merkezinde tutmakla yükümlüdür

23 Aralık 2024, Pazartesi 13:51
23 Aralık 2024, Pazartesi 13:51
HAMAS: Müslümanlar, Filistin ve Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HAMAS yetkililerinden Ma’mon Hasan Qafisheh, Müslümanların Gazze’deki kardeşlerine karşı sorumluluğunun onlara destek olmak olduğunu belirterek, siyonistleri destekleyen ürünleri boykot etmenin de desteğin bir parçası olduğunu söyledi.

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 45 bin 259'a  yaralıların sayısı 107 bin 627'ye yükseldi.

Enkaz altında halen binlerce şehit olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

HAMAS yetkilisi Ma’mon Hasan Qafisheh, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, zorlu koşullara rağmen, Gazze’deki direnişin her geçen gün daha da güçlendiğini ve halkın mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Qafisheh, sürekli devam eden abluka ve saldırılar nedeniyle Gazze’deki altyapının büyük zarar gördüğünü, su ve elektrik temininin ciddi şekilde aksadığını belirtti.

"Gazze'de açlık ve beslenme sorunları artıyor"

Gazze’deki insani durumun, şu anda tam anlamıyla felaket niteliğinde olduğunu belirten Hasan Qafisheh, "Gazze halkı sürekli olarak öldürülmekte, yıkıma uğramakta ve açlıkla yüz yüze bırakılmaktadır. Bunun yanı sıra, yerinden edilme olgusu da büyük bir sorun teşkil etmektedir. Gazze’deki aileler, sürekli olarak bir bölgeden diğerine taşınmak zorunda kalıyor. Birçok aile, ondan fazla kez yer değiştirmek zorunda kalmıştır. Uygulanan abluka, gıdayı, yiyeceği, elektriği, interneti ve suyu bile engellemektedir. Neredeyse yaşam için gereken her şey yasaklanmıştır. Gazze’ye sokulan malzemeler sadece hayatta kalmaya yetecek kadar sınırlıdır. Bu durum, çocuklar arasında ve hatta bazı yetişkinlerde ciddi beslenme bozukluklarına yol açmıştır." dedi.

"siyonistlerin ürünlerini boykot etmek, Müslümanların ortak sorumluluğudur"

Müslümanların, Filistin ve Gazze meselesini hayatın merkezinde tutmakla yükümlü olduğunu söyleyen Hasan Qafisheh, "Bir Müslüman olarak, Gazze’deki kardeşlerime karşı sorumluluğum, onlara destek olmaktır. Bu desteğin bir yolu da siyonist düşmanı ve destekçilerini destekleyen ürün, şirket ve kurumları boykot etmektir. Boykotun etkisi son derece büyüktür. Örneğin, Carrefour şirketinin Ürdün’deki tüm şubelerinin kapatılması gibi örnekler, boykotun güçlü bir silah olduğunu göstermektedir. Boykot, tamamen barışçıl ancak çok etkili bir yöntemdir." diye belirtti.

"Komutan şehit olduysa biz ne yapmalıyız?"

Gazze’deki mücahitlerin durumunun iyi olduğunu ifade eden Hasan Qafisheh, "Her gün onların yayımladığı videoları ve düşmana karşı gerçekleştirdikleri operasyonları görüyoruz. Düşman, Yahya Sinvar’ın şehadetinin direnişi zayıflatacağını düşünüyordu; ancak tam aksine Gazze’deki mücahitlerin moral ve motivasyonu bu olayla birlikte daha da arttı. Şehadet haberini duyan kardeşlerimiz, 'Komutan şehit olduysa biz ne yapmalıyız?' diyerek mücadelelerini daha büyük bir azimle sürdürmeye başladılar. Bu durum, Müslümanların tarihi bir duruşunu hatırlatıyor: Peygamber Efendimiz’in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) vefatı sırasında sahabenin gösterdiği direnç ve azim gibi, biz de şehitlerimizin ardından daha güçlü bir şekilde mücadeleye devam etmeliyiz." dedi.

"Yardımların Gazze’ye ulaşmadığına dair yayılan söylentiler siyonistlerin kasıtlı oyunudur"

Son zamanlarda yapılan yardımların Gazze’ye ulaşmadığına dair yayılan söylentiler olduğunu vurgulayan Hasan Qafisheh, "Düşman ve iş birlikçileri tarafından bağışçıların moralini bozmak için kasıtlı olarak çıkarılmaktadır. Ancak biz sizi temin ederiz ki gerek nakdi gerek ayni yardımlarınızın tamamı Gazze’de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Durum her ne kadar zorlayıcı ve çetin olsa da Allah’a hamdolsun, Gazze’de direniş güçlü bir şekilde devam etmektedir." diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir

Umut Kervanından Ağrı’ya sosyal market, Suriye’ye yardım köprüsü

ABD'den Suudi Arabistan'a 9 milyar dolarlık Patriot satışı

Şırnak'ta trafik kazası: 5 yaralı

Kars'ta otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

İran'da 2 ayrı patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Malatya'da "Dünya Esirler ile Dayanışma Günü" yürüyüşü

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga 1’i ağır 4 yaralı

Prof. Dr. Öztürkmen: Gelecek nesiller için toprak, su ve doğanın sürdürülebilir şekilde kullanılması gerekir

Molla Er: Kudüs, Batı Şeria ve Gazze direnişinin gücünün kaynağı şehit liderlerin bıraktıkları mirastır

Üniversitelerden çocuklara uzanan doğa ve iklim eğitimi modeli

Diyarbakır’da kayıp kadını bulmak için çalışmalar devam ediyor

Umut Kervanı’ndan lösemiyi yenen Zafer için hayırseverlere destek çağrısı

Malatya'da Diyarbakırlılar taziye evi dualarla açıldı

"Sektör Kampüste Programı" 3 yılda 22 bin öğrenciye ulaştı

Ataşehir’de 4 katlı iş yerinde yangın

İran’da bir binada patlama: 4 ölü, 10 yaralı

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Gururla Kutladı

Şanlıurfa’da yağmur ve sis kazaya neden oldu: 2 yaralı

Kahramanmaraş’ta 3,7 büyüklüğünde deprem

Yoğurt tüketimi meme kanserine karşı koruyucu olabilir mi?

Siirt–Bitlis karayolunda kaya düşmesi tehlikesi

Batı Karadeniz ve Marmara denizlerinde fırtına uyarısı

UDEF uluslararası öğrencilerin Türkiye deneyimlerini raporladı

Mersin–Adana Otoyolu'nda trafik yoğunluğu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir

Umut Kervanından Ağrı’ya sosyal market, Suriye’ye yardım köprüsü

ABD'den Suudi Arabistan'a 9 milyar dolarlık Patriot satışı