GÜNDEM 21.05.2025 08:40:46 0

HAMAS: Netanyahu müzakere görüntüsüyle dünyayı kandırmaya çalışıyor

HAMAS: Netanyahu müzakere görüntüsüyle dünyayı kandırmaya çalışıyor
Haberi Sesli Oku

Siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu, Doha'daki müzakerelerin ardından müzakere heyetini Tel Aviv'e geri çekme kararı aldı. HAMAS ise Netenyahu'nun, savaşı durdurmaya yönelik gerçek bir niyeti olmadan dünyayı aldattığını belirtti.

Netanyahu'nun ofisi, "Yüksek düzey müzakere heyeti, Doha'daki görüşmelerin ardından Tel Aviv'e dönerek istişarelerde bulunacak, teknik heyet ise yerinde kalacak" açıklamasını yaptı. Ofis ayrıca, siyonist rejimin, ABD'li özel elçi Stephen Witkoff'un esirlerin iadesine dair önerisini kabul ettiğini, ancak HAMAS'ın şu ana kadar buna yanaşmadığını iddia etti.

Siyonist rejim Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ise HAMAS'a sadece bir seçenek bıraktığını belirterek, esirleri serbest bırakmaları gerektiğini söyledi. Zamir, direniş hareketini" inatçılığının bedelini ağır ödemekle" tehdit etti. Ayrıca kara harekâtını genişleteceğini, kontrolü ele alacağını ve "terör" dediği yapıları yok edeceğini söyledi. Zamir, bir anlaşma sağlanması durumunda ise ordunun faaliyetlerini buna göre ayarlayacağını öne sürdü.

Gazze'deki siyonist rejim esirlerinin aileleri, Doha'dan müzakere heyetinin geri çekilmesini hükümetin gerçek bir barış planı olmadığının kanıtı olarak nitelendirdi. Aileler, bu durumun esirlerin kaybı, Gazze'nin derinleşen krizine sürüklenme ve askerlerin ağır bedeller ödemesi anlamına geldiğini söyledi. Açıklamalarında, halkın çoğunluğunun savaş dursa bile tüm esirlerin geri dönmesini istediğini belirttiler.

Öte yandan, siyonist rejim içindeki Channel 13'ün yaptığı anket, Yahudilerin yüzde 67'sinin savaşı bitirip tüm esirleri kurtaracak bir anlaşmayı desteklediğini, yüzde 22'sinin ise böyle bir anlaşmayı reddettiğini ortaya koydu.

HAMAS: Netenyahu dünyayı aldatmaya çalışıyor

HAMAS ise Netanyahu'yu, Doha'daki müzakerelerde samimi olmayan, sadece görüntü vermek için yetkisiz bir heyetle yer almakla ve gerçek anlamda hiçbir ciddi görüşme yapmamakla suçladı.

Hareket, Netanyahu'nun Gazze'ye insani yardım girişimiyle ilgili açıklamalarını ise "göz boyama ve uluslararası toplumu aldatma" olarak değerlendirdi. Bugüne kadar bölgeye tek bir yardım aracı dahi girmediğine dikkat çekti.

HAMAS, sivil altyapının kasıtlı olarak bombalanması ve vahşi katliamların yapılmasının Netanyahu'nun barışa karşı niyetini ve savaşta ısrarını açığa çıkardığını vurguladı. Ayrıca işgalci yönetimi, görüşmelerin başarısız olmasından ve Filistinlilerin topraklarından sürülmesinden tamamen sorumlu tuttu.

Direniş hareketi, arabulucuların çabalarını takdir ederek, saldırıları durduracak her girişime olumlu ve sorumlu yaklaşımlarını sürdüreceğini belirtti.

Katar: Arabuluculuk çabaları sürüyor

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Thani, dün Doha Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, Katar'ın Mısır ve ABD ile birlikte Gazze'de ateşkes sağlamak için çalışmaları sürdürdüğünü söyledi. Abdurrahman, esirlerin serbest bırakılmasının ardından Gazze'deki trajedinin sona ereceği beklentisinin şiddetli bombardımanla bozulduğunu ifade etti.

Katar Başbakanı, taraflar arasında temel bir görüş ayrılığı olduğunu ve bu yüzden Doha'daki görüşmelerde henüz anlaşmaya varılamadığını açıkladı. Ayrıca, siyonist rejimin Gazze'de kara saldırılarına başlamasını yorumlarken, savaşın sona erdirilmesinin ancak diplomasiyle mümkün olacağını vurguladı. (İLKHA)

AB'den Rusya'nın "gölge filosu'na yaptırım kararı

Gazze'de can kaybı 53 bin 655'e yükseldi

ABD ve Filipinler'den ortak askeri tatbikat

Antalya'da uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmelerin beşinci turu Roma'da

Müftü Yardımcısı Kiraz: İsrafa, aşırıya kaçmadan iyilikle tedavi olun

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Fuarlar bölgemizin kalkınması için büyük önem arz ediyor

KKTC Meclisi Başkanı Öztürkler: Gazze’de yapılan soykırım Kıbrıs’ta da yapılmak istendi

Manila'da gecekondu mahallesinde yangın: 2 ölü, 2 yaralı

Eski Ukraynalı siyasetçiye İspanya'da suikast

İran, Rusya ile Stratejik Ortaklık Anlaşmasını onayladı

Böbrek taşının belirtilerini önemseyin!

Fransa'da meydana gelen selde 3 ölü, 2 kayıp

İran, elçilik saldırısı failini idam etti

Ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı ihtiyaç sahibi ailelere gıda dağıtımı gerçekleştirdi

Son bir ayda deneme sınavlarına ağırlık verin!

Putin, Ukrayna birliklerinden geri alınan Kursk'ta nükleer santrali inceledi

Uzm. Dr. Taka: Obezite ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Dondurma tüketiminde diş hassasiyetine dikkat

Hindistan’da şiddetli yağış ve sel: 3 kişi öldü

Endonezya'daki Dukono Yanardağı'nda patlama

İSKİ'ye 3 milyon TL'lik ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

Belediye Başkanı Taşkın: Çarşı merkezinde kısa sürede teslimatlar başlayacak

Gaziantep İl Müftülüğü, görme ve işitme engellilere yönelik etkinlik düzenledi

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Bursa'da ipekböcekçiliği eğitimi başladı

"İşgali destekleyenlerin konser vermesi hem bizi hem de Filistinli kardeşlerimizi üzer"

TUS tercihleri başladı

Yükleniyor