• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

HAMAS, sağlık görevlilerinin infazına ilişkin uluslararası soruşturma çağrısını yineledi

21 Nisan 2025, Pazartesi 22:35
21 Nisan 2025, Pazartesi 22:35
HAMAS, sağlık görevlilerinin infazına ilişkin uluslararası soruşturma çağrısını yineledi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HAMAS hareketi, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta sağlık görevlilerini infaz etmesiyle ilgili olarak uluslararası bir soruşturma yapılması çağrısını yineledi.

Geçtiğimiz 23 Mart'ta, işgal ordusu Refah şehrinin batısındaki Tel El Sultan Mahallesi'nde uluslararası hukukla koruma altındaki 15 sağlık ve sivil savunma görevlisini öldürmüş, onları toplu mezara gömmüş ve araçlarını imha ederek delilleri gizlemeye çalışmıştı.

Bu vahşet, dünyanın dört bir yanında büyük tepkiyle karşılandı ve özellikle sağlık ve yardım görevlilerinin infaz edilmesi nedeniyle, siyonist askeri yetkililer hakkında soykırım suçlamalarıyla yargılanmaları yönünde çağrılar yapıldı.

HAMAS, bugün yayımladığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz ay Refah kentinde 15 sağlık ve kurtarma görevlisinin infazıyla ilgili faşist işgal ordusunun açıkladığı detaylar, sadece bu korkunç suçtan tamamen kurtulma çabasıdır. Bu suç, önceden tasarlanarak işlenmiştir."

Hamas, işgalin söz konusu açıklamasını “dünyayı sarsan bu suçun etkisini azaltmak amacıyla yapılan sözde bir iç soruşturmayla kamuoyunu kandırma girişimi” olarak nitelendirdi. Ayrıca yayımlanan videonun, sağlık ekiplerinin sistematik ve aleni şekilde infaz edildiğini belgelediğini ve bunun, sağlık, kurtarma, sivil savunma ve insani yardım alanlarında çalışanlara yönelik uzun bir ihlal ve suç zincirinin parçası olduğunu vurguladı.

Hareket, tıbbi ekiplerin ya insansız hava araçlarıyla ya da doğrudan infaz edilerek hedef alındığını belirtti.

HAMAS, Birleşmiş Milletler’e, Refah'ta sağlık ve kurtarma ekiplerine yönelik gerçekleştirilenlerin gerçeğini ortaya çıkarmak ve işgal ordusunun bu suçları örtbas etmeye yönelik çabalarını ifşa etmek için bağımsız bir uluslararası soruşturma komitesi kurulması çağrısını yineledi.

Öte yandan, işgal ordusu dün akşam, sağlık görevlilerinin öldürülmesine ilişkin "derinlemesine bir soruşturma" yaptığını iddia ettiği sonuçları yayımladı. Sözde raporda, infaz edilen sağlık görevlilerinin ellerinin bağlı olduğuna veya infaz edildiğine dair herhangi bir delil bulunmadığı öne sürüldü ve “olayın düşmanca ve tehlikeli bir çatışma alanında meydana geldiği” savunuldu.

Daha önce, işgal ordusu Tel El Sultan’da toplam 15 Filistinliyi öldürdüğünü kabul etmiş, bunlardan 6’sının HAMAS üyesi savaşçıları olduğunu öne sürmüştü.

Buna benzer daha önceki işgal iddialarına cevaben HAMAS, öldürülenler arasında hiçbir hareket mensubunun bulunmadığını ve işgalin bu katliamı meşrulaştırmak amacıyla böyle yalanlarda bulunduğunu vurguladı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili