• BIST 100

    11313,9%1,61
  • DOLAR

    41,01% 0,19
  • EURO

    47,52% -0,15
  • GRAM ALTIN

    4390,33% -0,06
  • Ç. ALTIN

    7069,08% 0,00

HAMAS: Sahil Katliamı sistematik bir etnik temizliktir

30 Haziran 2025, Pazartesi 08:44
30 Haziran 2025, Pazartesi 08:44
HAMAS: Sahil Katliamı sistematik bir etnik temizliktir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS hareketi, Gazze’ye yönelik işgalci rejimin soykırım savaşını durdurmak için Arap ve İslam ülkelerine ve dünyanın özgür insanlarına ciddi ve etkili adımlar atma çağrısı yaptı.

HAMAS, yaptığı açıklamada, işgal ordusunun Gazze kentindeki sahil kıyısında bulunan bir dinlenme tesisini bombalayarak korkunç bir katliam gerçekleştirdiğini, bunun sonucunda 24 sivilin şehit olduğunu ve birçok kişinin de yaralandığını belirtti.

Açıklamada, “Suçlu işgal ordusu, Gazze kentinin doğusundaki sürekli bombardımandan kaçan yerinden edilmiş insanların toplandığı, kalabalık sahil kıyısındaki bir dinlenme tesisini hedef aldı. Bu saldırı onlarca şehide neden olan bir katliama yol açtı.” denildi.

HAMAS, saldırıların yoğunlaştığını ve özellikle Gazze şehrine odaklandığını belirterek, kentin doğu, batı ve merkezi bölgelerindeki sivil yerleşimlerin yoğun hava saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.

Açıklamada ayrıca, işgal bombardımanlarının özellikle kıt kanaat var olan yardım dağıtım depolarını, yerinden edilmişlerin kurduğu çadırları ve gıda dağıtım merkezlerinin etrafında toplanan halkı hedef aldığı, bunun yanı sıra yerleşim bölgelerinin ve mahallelerin sistematik olarak yok edilmeye devam edildiği belirtildi.

Bu eylemlerin, “belgelendirilmiş savaş suçları ve sistematik etnik temizlik operasyonları” olarak nitelendirildiğini vurgulaya HAMAS, “İşgal hükümeti bu suçları dünyanın gözleri önünde kasıtlı olarak işlemeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dünya, savaş suçlusu Netanyahu’yu durdurmak için derhal harekete geçmelidir. Netanyahu, çaresiz bir çılgın gibi hareket ediyor; uluslararası hukuk ve insani değerleri ayaklar altına alarak, yirmi aydır süren vahşi soykırımda halkımızı teslim alamamasının başarısızlığını örtmeye çalışıyor.”

Son olarak HAMAS, Arap ülkelerine, halklarına ve dünyanın özgür insanlarına Filistin halkının bu yok edilme girişimine karşı mücadelesine destek olmak için ciddi şekilde harekete geçme çağrısında bulunarak, “Düşmanın oluşturduğu tehdit yalnızca Filistin’i değil, tüm bölgeyi hedef alıyor.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

ABD’den İran’ın petrol ticaretine yaptırım

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Zor günler geçiren beyaz eşya satıcıları taksit ve KDV düzenlemesi istiyor

İki ilde uyuşturucu operasyonu: 3 milyon hap ele geçirildi

Dolandırıcılık suçundan aranan şahıs yakalandı

Çarpışan 2 tırın sürücüsü kardeş çıktı: 1 ölü 1 yaralı

Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı’nın temeli atılıyor

Şili'de 7,5 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Nijerya'da sel felaketleri: 228 ölü

Bankacılık sektöründe mevduat 25 trilyon lirayı aştı

Ankara’da yolcu otobüsü alev aldı

Sıcak hava hafta sonu etkisini sürdürecek

İzmir'de 3 günde bir su kesintileri olacak

Hollanda'dan Polonya'ya hava savunma desteği

Kahramanmaraş'ta 3.7 büyüklüğünde deprem

Paşinyan: Ermenistan-Türkiye sınırının açılacağına inanıyorum

ALBA’dan ABD’nin Venezuela’ya yönelik hamlesine sert tepki

Rusya en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirdi

Kocaeli'de 1 kilo 873 gram bonzai ele geçirildi

İki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Malezya'da askeri uçak alev alarak düştü

Gazze'de zorla yerinden edilenlerin sayısı 796 binin üzerine çıktı

Pakistan'da havai fişek deposunda patlama: 2 ölü, 34 yaralı

Malatya Valisi Yavuz deprem konutlarını yerinde inceledi

Siyonist Netanyahu: HAMAS ateşkes anlaşmasını kabul etse de Gazze'yi işgal edeceğiz

Yunan unsurlarınca geri itilen 30 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mardin’de bir kadın daha evinde ölü bulundu

Konya’da 10. BilimFest Festivali bşladı

Malatya'da feci kaza: 1 ölü

İslam İşbirliği Teşkilatı, Gazze gündemiyle olağanüstü toplanacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD’den İran’ın petrol ticaretine yaptırım

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Zor günler geçiren beyaz eşya satıcıları taksit ve KDV düzenlemesi istiyor

İki ilde uyuşturucu operasyonu: 3 milyon hap ele geçirildi

Dolandırıcılık suçundan aranan şahıs yakalandı

Çarpışan 2 tırın sürücüsü kardeş çıktı: 1 ölü 1 yaralı

Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı’nın temeli atılıyor