• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

HAMAS Sözcüsü Berhum: Allah'ın yardımıyla zafer kazanacağımıza hiç şüphemiz olmadı

25 Ocak 2025, Cumartesi 20:54
25 Ocak 2025, Cumartesi 20:54
HAMAS Sözcüsü Berhum: Allah
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HAMAS Siyasi Büro Üyesi ve Sözcüsü Fevzi Berhum, Diyarbakır'daki "Ümmetin Emaneti Kudüs ve Gazze" panelindeki konuşmasında, "Allah'ın yardımıyla zafer kazanacağımıza hiç şüphemiz olmadı. Tüm dünya, yenileceğimizi, beyaz bayrak kaldıracağımızı ve teslim o

Dünya Kudüs Haftası kapsamında tertip edilen "Ümmetin Emaneti Kudüs ve Gazze" paneli düzenlendi.

İTTİHADUL ULEMA'nın Diyarbakır'daki binasında düzenlenen panele HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever ile bazı STK temsilcileri, bölgenin alim ve kanaat önderleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Dicle Üniversitesi Dr. Öğr. Görevlisi İlhan Baran'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde ilk olarak İslami direniş hareketi HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum bir konuşma yaptı.

"Oysa biz o ülkede güçsüz düşürülenlere lutufta bulunmak, onları önderler yapmak, onları (ülkelerinin) vârisleri kılmak istiyorduk. Onları belli bir yere yerleştirmek, Firavun’a, Hâmân’a ve ordularına, sakındıkları şeyi onların eliyle başlarına getirip göstermek (istiyorduk)." Ayetini hatırlatan Berhum, bunun hak ile batıl arasındaki bir denklem olduğunu; zayıf da olsalar mücahit kullarına Allah'ın zafer bahşettiğini kaydetti.

HAMAS ve Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te Aksa Tufanı harekatını, "Nice az topluluklar, Allah'ın izniyle, nice çok topluluklara galip gelmiştir. Allah sabredenlerle beraberdir." ayetine işaretle başladığını söyleyen Berhum, "Bizler, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) övdüğü ümmetin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. O şöyle buyurmuştur: 'Ümmetimden bir grup, dinin üzerinde galip gelmeye devam edecek, düşmanlarına karşı üstün olacak, onlara karşı çıkanlar onlara zarar veremeyecek, Allah'ın emri gelene kadar bu şekilde devam edeceklerdir.' Sahabeler, 'Ey Allah'ın Resulü, onlar nerede?'  diye sordular. O da, 'Kudüs ve çevresinde' buyurdu. Eğer Kur'an Hafızı İzzeddin El Kassam Tugayları ve HAMAS'ın evlatları; Furkan savaşını , Asf Ma'kul savaşını, Kudüs Kılıcı ve Aksa Tufanı savaşlarına katılanlar bu hadiste kastedilenler değilse, kim olabilir?" dedi.

"Aksa Tufanı Savaşı'na hazırlık"

Berhum, "Gazze ve Kassam Tugayları'nın, Peygamber Efendimiz'in "En faziletli cihadınız ribattır (sınır nöbeti), en faziletli ribatınız Askelan'dadır" hadisiyle de övülmüştür. Gazze, Askelan'ın bir parçasıdır. Bu hadisler, bizim hak üzerinde olduğumuzu müjdelemek için birleşmiştir. Cihad kararı aldık ve HAMAS Hareketi, Allah yolunda cihad eden tüm mücahitler gibi, hazırlığa inandı. Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: 'Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın.' (Enfal, 60). Biz de elimizden gelen her şeyi hazırladık; adamlarımızı, mücahitlerimizi, gençlerimizi ve silahlarımızı hazırladık. Silahlarımızı, roketlerimizi, patlayıcılarımızı, insansız hava araçlarımızı ve tünellerimizi kendimiz yaptık. Gazze'nin sadece 360 kilometrekarelik alanında 500 kilometreden fazla tünel kazdık." diye konuştu.

HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum, şöyle devam etti:

"Elimizden gelen her şeyi hazırladık ve şimdi Allah bize cihad ve savaş emretti. Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: 'Onlarla savaşın, Allah onları sizin ellerinizle azaplandıracak, onları rezil edecek, size yardım edecek ve müminlerin göğüslerini ferahlatacaktır.' (Tevbe, 14). Biz de, Rabbimiz, duyduk ve itaat ettik diye icabet ettik. Ama nasıl savaşacağız? Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: 'Kapılarından girin, eğer girerseniz, mutlaka galip gelirsiniz. Eğer mümin iseniz Allah'a tevekkül edin.' (Maide, 23). İşte Aksa Tufanı Savaşı'nın işaretleri budur. Hazırlık, savaş ve bu Siyonist düşmana farklı kapılardan giriş."

"Esir kadın askerlerin teslimi, israilin utanç sahnesidir"

Berhum, bugün gerçekleşen esir takası anlaşmasının ikinci aşamasında, Kassam Tugayları'nın dört siyonist kadın askeri teslim ettiğini belirterek, "Bu kadın askerler, Gazze'deki halkımıza karşı savaşmış, birçok erkek ve kadını öldürmüş ve birçok genci katletmişlerdir. Eğitimli askerler, bugün arabulucular aracılığıyla israil işgaline teslim edildi. Bu sahne, mücahitler için bir onur ve izzet sahnesidir. Onları esir aldıkları israil askeri üniformalarıyla giydirdiler ve arka planda 7 Ekim Aksa Tufanı Savaşı'na katılan Kassam Tugayları'nın seçkin gençleri, ellerinde işgalden ganimet olarak aldıkları silahlarla duruyordu. Bu sahne, işgalin aşağılanması ve israilin yüzüne bir tokattır." diye konuştu.

"Direniş liderliği, işgal ile savaş meydanlarında mücadele ediyor ve şehitler veriyor"

Berhum, işgalin Gazze'de binlerce kişiyi öldürdüğünü, okullara, üniversitelere ve camilere saldırdığını ve direnişin gücünü kırmaya çalıştığını belirtti.

İşgalin, direnişin liderlerini şehit ettiğini ancak her seferinde, direnişin daha büyük bir görüntü ile karşılarına çıktığını söyleyen Berhum, "Geçtiğimiz günlerde, Aksa Tufanı Savaşı sırasında, israil Savunma Bakanı, Cebaliye'deki mücahitlerin liderini öldürdüğünü ilan etti. Bu lider, 472 gün boyunca evden eve, tünelden tünele, yerden yere geçerek Şehid Yahya Sinvar gibi savaştı. İşgalci, üç kez Kuzey Gazze Tugayı komutanını öldürdüğünü ilan etti, ancak Allah'ın izniyle mücahitler bu zalim düşmana karşı zafer kazandı. Allah yolunda cihad ilan ettiğimizde, Allah'ın yardımıyla zafer kazanacağımıza hiç şüphemiz olmadı. Tüm dünya, yenileceğimizi, beyaz bayrak kaldıracağımızı ve teslim olacağımızı düşündü; ancak Allah'ın izniyle zafer kazandık. Çünkü Allah için savaştık ve Allah da bizi yedi kat göklerin üzerinden destekledi. "Nice az topluluklar, Allah'ın izniyle, nice çok topluluklara galip gelmiştir." şeklinde konuştu.

"Alimlerin ümmeti uyandırmadaki rolü"

Berhum, alimlerin ümmeti gelecek aşamaya hazırlamaları çağrısında bulundu.

Yeni bir savaş geliyor; bu, yeniden inşa, yapılandırma, yardım ve hazırlık savaşıdır." diyen Berhum şöyle dedi:

"Gazze'yi yeniden inşa etmek ve Gazze'deki halkımıza yardım etmek son derece önemlidir. Gazze'de 20 bin yetim var ve evler, hastaneler ve okullar hepsi size ihtiyaç duyuyor. Bunun için gerekenler;

Birincisi - En önemli ve öncü rol alimlerin omuzlarındadır. Kudüs ve Gazze, ümmetten önce alimlerin omuzlarında bir emanettir ve alimler, Türkiye'de, Arap ve İslam ülkelerinde ve tüm ümmette gelecek aşamayı yönetmeye hazırlanmalıdır.

Bu, ancak dünya çapındaki seçkin alimlerin üzerinde anlaştığı bir strateji ile mümkün olabilir. Sizler, Türkiye'de Diyarbakır'da ve İstanbul'da ümmetin alimlerini bir araya getirerek, ümmetin, gençlerin ve erkeklerin zihinlerinde cihad ve direniş kültürünü pekiştiren büyük ve net bir çalışma stratejisi üzerinde anlaşabilirsiniz.

İkincisi - Ümmetin zihinlerinde merkezi bir mesele oluşturmalısınız. Bu mesele ulusal, devlet veya etnik bir gurubun meselesi değil ümmetin meselesidir. Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin emanetidir ve ümmetin merkezi meselesidir.

Üçüncüsü - Alimler, mücahitler için para toplama görevlerini yerine getirmelidirler. Onlar, insanlar arasında güven kaynağı ve insanların kalplerinde ve zihinlerinde etki kaynağıdır. Eğer gençleri Kudüs ve Aksa'da cihada gönderebilirseniz, gönderin. Gazze'de Fransız, Amerikalı, İngiliz, Alman, paralı asker ve Afrikalı binlerce kişiyle karşılaştık, İsrail ile birlikte Gazze'de savaşıyorlardı."

"Gazze'deki tufanda olduğu gibi, Filistin'in, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşunda da zafer kazanacağız"

Berhum, konuşmasını alimlere, öğrencilere ve saygıdeğer eğitmenlere hitap ederek şöyle tamamladı: "Alimlerin konuşmalarında söz hakkım yok, ancak Kudüs ve Gazze hepimizin omuzlarında bir emanet olduğu için Gazze, Kudüs ve Filistin hakkında konuştum. Bu, hepimizin omuzlarında bir emanettir ve ben de sizden biriyim, kardeşinizim, konuşmam gerekiyor ve bu benim görevim. Filistin'den geldim, bu mesajı size iletmek için. İnşallah sizinle, paranızla, bilginizle, öğretmenlerinizle, öğrencilerinizle, çabanızla ve cihadınızla zafer kazanacağız. Allah'ın izniyle, Gazze'deki tufanda olduğu gibi, Filistin'in, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşunda zafer kazanacağız. "Ve diyorlar ki: 'Ne zaman olacak?' De ki: 'Umulur ki yakında olur.'" (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Batman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Zelenski, yeni üçlü görüşmelerin gelecek hafta yapılacağını söyledi

Hakkari’de 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Meteoroloji’den Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Doğalgaz tüketiminde ocak ayı rekoru kırıldı

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 tutuklama

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi