• BIST 100

    10751,87%0,08
  • DOLAR

    40,66% 0,05
  • EURO

    47,03% 1,15
  • GRAM ALTIN

    4370,96% 1,67
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

HAMAS Sözcüsü Berhum'dan 2 milyarlık İslam alemine "Gazze" sitemi

27 Nisan 2025, Pazar 12:59
27 Nisan 2025, Pazar 12:59
HAMAS Sözcüsü Berhum
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum, iki milyar Müslümanın Gazze’ye gerçek bir destek sunamamasını ve işgal rejimi ile Amerika’nın zulmüne karşı duramamasını eleştirdi.

Berhum, dün video konferans yoluyla Fas Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dokuzuncu ulusal kongresinin açılış oturumuna katılarak dünya Müslümanlarına doğrudan bir sitem mesajı gönderdi.

Berhum, şöyle dedi: "İki milyar Müslümanın, Gazze’ye gerçek anlamda yardım edememesi ve Amerikan-israil zulmüne ve ona destek veren zalim güçlere karşı duramaması konusunda bir sitemimiz var."

Ayrıca Fas halkının Gazze'yle dayanışmasına dikkati çekerek, Gazze’nin karşı karşıya olduğu soykırım savaşına karşı büyük bir halk desteği olduğunu vurgulayan Berhum, "Zalim dünya, Filistinlilerin yerlerinden edilmesine yönelik suçları ve planları izliyor." dedi.

Gazze'nin ve Filistinlilerin direnişine dikkat çeken Berhum, kuşatma altındaki Gazze halkının "Gazze'den başka bir alternatif olarak sadece Mescid-i Aksa’nın avlularını ve Filistin’in denizden nehre kadar tamamen kurtuluşunu gördüğünü" ifade etti.

"Önümüzde ya zafer var ya da şehadet"

"İnsanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir yıkıma rağmen, Gazze halkı direnişe devam ediyor, mücadele ediyor ve Kudüs ile Filistin’i savunma yolunda kararlı bir şekilde direniyor." diyen Berhum, Filistinlilerin tek pusulasının "tüm Filistin'in kurtuluşu" olduğunu vurguladı ve şunu ekledi: "Önümüzde ya zafer var ya da şehadet."

HAMAS yetkilisi, İslam ümmetinin “tarihinin dönüm noktalarında” olduğunu ve köklü değişimlerle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Ya uyanacak ya da başkalarına bağımlı, karar verme iradesinden yoksun bir halde kalacak." ifadelerini kullandı. Berhum, ümmetin ayağa kalkmaması durumunda "zillet, bağımlılık ve zayıflık çukurunda kalacağını" dile getirdi.

Berhum, Arap ve İslam dünyasına Gazze'ye destek vermeleri çağrısında bulunarak, "Her bireyin Filistin, Batı Şeria ve Gazze’nin mücadelesine destek olmak için şerefli, cesur ve onurlu bir duruş sergilemesi gerekiyor." dedi.

Gazze adına Fas halkına özel bir selam gönderen HAMAS yetkilisi, "Gazze’ye destek için her gün gösterilere katılan, yürüyüşler düzenleyen, insani ve maddi yardım sunan ve baskılara rağmen savaşı kınayan Fas halkını her gün takip ediyoruz. Gazze’ye tüm imkanlarınızla; duruşunuzla, yürüyüşlerinizle, maddi ve insani desteklerinizle yardım edin." diye konuştu.

İşgalci rejimin 18 Mart’ta Gazze’ye yönelik soykırımını yeniden başlatmasından bu yana, Gazze Şeridi'ndeki yetkililere göre iki binden fazla Filistinli şehit oldu ve yaklaşık 4 bin 500 kişi yaralandı.

7 Ekim 2023'ten bu yana işgalin gerçekleştirdiği soykırım saldırılarında ise şehitlerin sayısı 51 bin 495’e, yaralıların sayısı ise 117 bin 524’e yükseldi. (İLKHA)

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Mardin’de iki kanatlı badem şekli hayret uyandırdı

Rusya'nın Kiev saldırısında ölü sayısı 31'e yükseldi

Bursa'da orman yangını kontrol altına alındı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bitirilemeyen altyapı çalışmaları Batman esnafını canından bezdirdi

Şantiyede işçiler arasında silahlı kavga: 2'si ağır 7 yaralı

Konyalı miniklerden Gazze'ye anlamlı destek

BAŞKAN ŞANSİ'DEN 500 KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ

Gazze'de şehit sayısı 60 bin 332'ye yükseldi

Belarus lideri Lukaşenko Moskova’ya gidiyor

Dşişleri Bakanı Fidan, Suudi mevkidaşı ile görüştü

Ensarullah Hareketi: siyonist rejimin ablukası daha da sıkılaştırılacak

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan üniversite adaylarına önemli tavsiyeler!

Batman Valisi Canalp'ten kaçak yapı yıkımlarına ilişkin açıklama

ABD'de sel riski nedeniyle OHAL ilan edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı