HAMAS Sözcüsü Berhum'dan 2 milyarlık İslam alemine "Gazze" sitemi

DÜNYA 27.04.2025 12:59:50 0
HAMAS Sözcüsü Berhum
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum, iki milyar Müslümanın Gazze’ye gerçek bir destek sunamamasını ve işgal rejimi ile Amerika’nın zulmüne karşı duramamasını eleştirdi.

Berhum, dün video konferans yoluyla Fas Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dokuzuncu ulusal kongresinin açılış oturumuna katılarak dünya Müslümanlarına doğrudan bir sitem mesajı gönderdi.

Berhum, şöyle dedi: "İki milyar Müslümanın, Gazze’ye gerçek anlamda yardım edememesi ve Amerikan-israil zulmüne ve ona destek veren zalim güçlere karşı duramaması konusunda bir sitemimiz var."

Ayrıca Fas halkının Gazze'yle dayanışmasına dikkati çekerek, Gazze’nin karşı karşıya olduğu soykırım savaşına karşı büyük bir halk desteği olduğunu vurgulayan Berhum, "Zalim dünya, Filistinlilerin yerlerinden edilmesine yönelik suçları ve planları izliyor." dedi.

Gazze'nin ve Filistinlilerin direnişine dikkat çeken Berhum, kuşatma altındaki Gazze halkının "Gazze'den başka bir alternatif olarak sadece Mescid-i Aksa’nın avlularını ve Filistin’in denizden nehre kadar tamamen kurtuluşunu gördüğünü" ifade etti.

"Önümüzde ya zafer var ya da şehadet"

"İnsanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir yıkıma rağmen, Gazze halkı direnişe devam ediyor, mücadele ediyor ve Kudüs ile Filistin’i savunma yolunda kararlı bir şekilde direniyor." diyen Berhum, Filistinlilerin tek pusulasının "tüm Filistin'in kurtuluşu" olduğunu vurguladı ve şunu ekledi: "Önümüzde ya zafer var ya da şehadet."

HAMAS yetkilisi, İslam ümmetinin “tarihinin dönüm noktalarında” olduğunu ve köklü değişimlerle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Ya uyanacak ya da başkalarına bağımlı, karar verme iradesinden yoksun bir halde kalacak." ifadelerini kullandı. Berhum, ümmetin ayağa kalkmaması durumunda "zillet, bağımlılık ve zayıflık çukurunda kalacağını" dile getirdi.

Berhum, Arap ve İslam dünyasına Gazze'ye destek vermeleri çağrısında bulunarak, "Her bireyin Filistin, Batı Şeria ve Gazze’nin mücadelesine destek olmak için şerefli, cesur ve onurlu bir duruş sergilemesi gerekiyor." dedi.

Gazze adına Fas halkına özel bir selam gönderen HAMAS yetkilisi, "Gazze’ye destek için her gün gösterilere katılan, yürüyüşler düzenleyen, insani ve maddi yardım sunan ve baskılara rağmen savaşı kınayan Fas halkını her gün takip ediyoruz. Gazze’ye tüm imkanlarınızla; duruşunuzla, yürüyüşlerinizle, maddi ve insani desteklerinizle yardım edin." diye konuştu.

İşgalci rejimin 18 Mart’ta Gazze’ye yönelik soykırımını yeniden başlatmasından bu yana, Gazze Şeridi'ndeki yetkililere göre iki binden fazla Filistinli şehit oldu ve yaklaşık 4 bin 500 kişi yaralandı.

7 Ekim 2023'ten bu yana işgalin gerçekleştirdiği soykırım saldırılarında ise şehitlerin sayısı 51 bin 495’e, yaralıların sayısı ise 117 bin 524’e yükseldi. (İLKHA)

Kahvehanede horoz dövüşüne polis baskını

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonistler işgal topraklarından kaçıyor: Deniz yoluyla Rum Kesimi’ne akın

Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kuzey Ege'den Doğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgâr uyarısı

Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Macron: İran'da rejimi zorla değiştirmek stratejik bir hata

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

Yükleniyor