• BIST 100

    11060,39%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,04
  • EURO

    48,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5421,66% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8921,73% -0,71

HAMAS'ın Gazze sorumlusu El Hayye: Direniş dünyayı hayran bıraktı

16 Ocak 2025, Perşembe 00:41
16 Ocak 2025, Perşembe 00:41
HAMAS
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hamas Siyasi Büro Üyesi ve Gazze Sorumlusu Dr. Halil El-Hayye, ateşkes anlaşmasının direniş ve Filistin halkı için bir zafer olduğuna dikkat çekerek, işgal kuvvetlerinin açık ya da gizli hiçbir hedefine ulaşamadığını belirterek, Filistin halkının toprakl

El Hayye, Gazze Şeridi'nden varılan ateşkes anlaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Filistin halkının yaşadığı tarihi bir ana tanıklık ettiğini belirten El Hayye, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı savunma mücadelesinde büyük fedakârlıklar gösteren Gazze halkının direnişine övgüde bulundu.

El Hayye, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, âlimler, mücahitler ve gazeteciler de dahil olmak üzere şehitleri anarak, bu kişilerin haklı davaları uğruna canlarını feda ettiklerini vurguladı.

“Aksa Tufanı mücadelesi önemli bir dönüm noktasıdır”

Halil El Hayye, Aksa Tufanı mücadelesinde hayatını kaybeden lider şehitleri hatırlatarak, bu savaşın Filistin davası tarihinde önemli bir dönüm noktası oluşturduğunu ve bıraktığı etkinin zihinlerde daima kalacağını ifade etti. Ayrıca, Filistin direnişinin kazandığı askeri ve güvenlik başarısına dikkat çekerek, 7 Ekim’de yaşananların Filistin halkı ve direnişi için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

"İşgal hedeflerine ulaşamadı"

El Hayye, işgal kuvvetlerinin açık ya da gizli hiçbir hedefine ulaşamadığını belirterek, Filistin halkının topraklarına ve kutsallarına olan bağlılığını koruduğunu ifade etti.

"Direniş dünyayı hayran bıraktı"

Gazze'nin HAMAS lideri, Kassam Tugayları ve diğer direniş gruplarının cesur ve yaratıcı operasyonlarıyla dünyayı hayran bıraktığını dile getirdi. Ayrıca, Kudüs Seriyyeleri (İslami Cihad’ın askeri kanadı) ve diğer direniş gruplarının fedakârlıklarına dikkat çeken El-Hayye, Batı Şeria, Kudüs ve sürgündeki Filistinlilerin kararlılığını övdü.

Teşekkür mesajı

El Hayye, Gazze’ye destek veren ülkelere ve kurumlara teşekkür ederek, özellikle Lübnan’daki Hizbullah, Yemen’deki Ensarullah, İran, Irak direnişi ve işgale karşı sesini yükselten halkların desteğini takdirle karşıladığını ifade etti. El Hayye, ateşkes anlaşmasına ulaşılmasında büyük çaba harcayan Katar ve Mısır gibi arabuluculara özel teşekkürlerini sundu.

Hayye, Gazze’de Filistin haklarını ve mazlumları destekleyerek onurlu tutum sergileyen Türkiye, Güney Afrika, Cezayir, Rusya, Çin ve tüm ülkelere de teşekkür etti. 

"Gazze yeni bir döneme giriyor"

Konuşmasının sonunda El Hayye, Gazze’nin yeniden inşa sürecine başlayacağını belirtti ve Filistin halkını işgalin bıraktığı etkileri aşmak için dayanışma göstermeye davet etti.

Filistin halkının daha iyi bir geleceği inşa etme gücüne sahip olduğunu vurgulayan El Hayye, esirlerin özgürlüğe kavuşacağından emin olduğunu ve halkın nihai zafere ulaşana kadar mücadelesine devam edeceğini söyledi.

Hamas, bugün akşam saatlerinde, Filistin direnişi ile işgal güçleri arasında Gazze’de ateşkes anlaşmasına varıldığını duyurdu.

Hareketten yapılan açıklamada, ateşkesin Filistin halkının ve Gazze'deki direnişin efsanevi kararlılığının bir ürünü olduğu belirtildi. Ayrıca, Gazze’ye yönelik saldırının durdurulmasının, Filistin halkı, direnişi ve dünya özgürleri için bir zafer olduğu ifade edilerek, bunun işgalle mücadele yolunda önemli bir dönüm noktası olduğu kaydedildi.

Hamas, bu adımın, Gazze halkını hedef alan saldırıları durdurma, kan gölünü ve soykırımı sona erdirme sorumluluğu çerçevesinde atıldığını belirtti. (İLKHA)

Bakan Fidan: israil, ateşkesi düzenli olarak ihlal edip, insani yardımların ulaşmasına engel oluyor

Nepal'de dağcıların üzerine çığ düştü: 7 ölü

Belçika'da askeri hava üssünde 4 drone daha tespit edildi

Kocaeli’de 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Roma'daki tarihi kulede çökme: 4 yaralı

Çin uydusu "Yaogan-46" uzaya gönderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye menziline varıldığında inşallah kazanan 86 milyonun her bir mensubu olacaktır

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Her rezerv alanında bir taziye evi inşa ediliyor

Amazon, 38 milyar dolarlık anlaşmayla OpenAI'ya "bilgi işlem gücü" sağlayacak

ÖĞ-DER: Eğitimde batıcı bakıştan vazgeçilmeli, ahlaki değerler esas alınmalı

Bakan Tekin: 22 bin 487 öğrenci YLSY bursundan yararlandı

İngiltere'de tren raydan çıktı: 4 yaralı

Siirt'te “Gençliği Aydınlığa Çıkaracak Vesileler” konferansı düzenlendi

Kurtulmuş: Bu sefer biz kazanacağız, kardeşlik ve dayanışma hakim olacak

Güney Lübnan'a düzenlenen siyonist saldırıda 2 şehit, 7 yaralı

Gaziantep'te 40 bin öğrenciye ayakkabı desteği

Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgalden 45 şehidimizin cenazesini teslim aldık

Gaziantep’te uyuşturucu madde suçundan aranan şahıs yakalandı

Müftü Dolu: Hafızlık sadece ezber değil, Kur'an ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır

Siyonist işgalciler ateşkesten bu yana 238 Filistinliyi şehit etti

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonlarında 27 şüpheli yakalandı

Batman'da okuma yazma kurslarına yoğun ilgi

Diyarbakır’da silah ve kaçakçılık operasyonu

Balıkesir’de 95 bin 620 uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutuklama

Mardin'de iki otomobil kafa kafaya çarpışı: 1'i ağır 6 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü

Diyarbakır’da geniş çaplı operasyon: 51 kişi yakalandı

Batman Oymataş OSB'de 48 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edilecek

Batman'da kitap fuarı rekor katılımla tamamlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Fidan: israil, ateşkesi düzenli olarak ihlal edip, insani yardımların ulaşmasına engel oluyor

Nepal'de dağcıların üzerine çığ düştü: 7 ölü

Belçika'da askeri hava üssünde 4 drone daha tespit edildi

Kocaeli’de 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Roma'daki tarihi kulede çökme: 4 yaralı

Çin uydusu "Yaogan-46" uzaya gönderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye menziline varıldığında inşallah kazanan 86 milyonun her bir mensubu olacaktır