• BIST 100

    9177,7%-0,39
  • DOLAR

    39,08% 0,25
  • EURO

    44,15% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4143,60% 0,16
  • Ç. ALTIN

    6654,77% 0,31

HAMAS'tan 3 günlük kitlesel eylem çağrısı

DÜNYA 27.05.2025 13:15:12 0
HAMAS

İslami direniş hareketi HAMAS, 30, 31 Mayıs ile 1 Haziran günlerinde dünyanın tüm şehir ve meydanlarında işgalci siyonistlerin soykırımına karşı durmak için kitlesel eylem çağrılarında bulundu.

HAMAS, yaptığı açıklamada, "Bir gün daha saldırı, soykırım ve açlıkla geçti... Bu katliam derhâl durdurulmalı, küresel bir harekete çağrı yapıyoruz." ifadelerine dikkat çekti.

Hareket, Gazze'ye ve halkın haklarına destek veren küresel hareketleri takdir ederek, saldırganlığın ve açlığın durdurulması için her türlü yolla baskı yapılması ve işgale karşı, Gazze Şeridi, Kudüs ve mübarek Mescid-i Aksa ile dayanışma içinde seslerin yükseltilmesi çağrısında bulundu.

HAMAS, "İşgalci rejim, 600 günü aşkın bir süredir Gazze’ye yönelik barbarca saldırılarını, sivil halkı, kadınları ve çocukları hedef alan soykırım ve aç bırakma savaşını tırmandırarak sürdürüyor. Bu, tüm uluslararası hukuk kurallarına, ilahi dinlerin öğretilerine ve BM kararlarına açıkça meydan okumaktır." dedi.

Halkın Gazze Şeridi’nde maruz kaldığı saldırılara, soykırıma ve açlığa karşı, ümmetin halklarına, özgür insanlara, vicdan sahiplerine ve dünya genelindeki kurum ve kuruluşlara, küresel çapta tüm protesto ve direniş biçimlerini sürdürme ve artırma çağrısını yineleyen HAMAS, "Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri (30-31 Mayıs ve 1 Haziran) küresel öfke günleri olsun. Tüm şehirlerde ve meydanlarda kitlesel yürüyüşler, gösteriler ve oturma eylemleriyle halkımızın uğradığı soykırıma, aç bırakılmasına karşı sesler yükselsin. Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yla dayanışma güçlü bir şekilde haykırılsın." çağrısında bulundu.

İşgal ordusu, ateşkes anlaşmasını ihlal ettikten sonra 18 Mart'ta Gazze'de soykırım savaşını yeniden başlattı. Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, saldırılarda şu ana kadar 3 bin 800'den fazla kişi şehit oldu, yaklaşık 11 bin kişi yaralandı.

İşgal, Amerikan desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde soykırım suçları işliyor ve çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 175 binden fazla Filistinlinin şehit düşmesine veya yaralanmasına, 11 bin fazla kişinin kaybolmasına ve yüz binlercesinin yerinden edilmesine neden oldu. (İLKHA)

Meteoroloji'den 11 kente "sarı" kodlu sağanak uyarısı

Trafik cezaları artırılıyor

Elon Musk, "Kamu Verimliliği" görevinden resmen çekildi

İran'ın Kirman eyaletinde 5,1 büyüklüğünde deprem

Şili işgal altındaki askerî ataşelerini geri çekti

Avrupa'dan Filistin'e tam üyelik çağrısı

Ehud Olmert: Gazze Filistin toprağıdır

Gazze'de katliamın bilançosu ağırlaşıyor

İsviçre’de alp buzulunun kopması felakete yol açtı

HSK'ya 4 yeni üye atandı

Ambulans ile cip çarpıştı: 4 yaralı

UNICEF: Sudan'da kolera nedeniyle 1 milyondan fazla çocuk büyük risk altında

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 9 Aralık'tan itibaren 250 bin Suriyeli ülkesine döndü

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Metrekareye 34 kilogramı bulan yağış düştü

Çankırı'da feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı

Angola’da petrol platformunda yangın: 3 ölü, 17 yaralı

Tayland-Kamboçya sınırında sıcak çatışma

Damdan düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

MTB Başkanı Özcan: Yatay silolar tarım ve hayvancılık için önemli bir yatırım

Çin, tartışmalı adalara bombardıman uçakları konuşlandırdı

Malatya'da semt konakları öğrenci seçme sınavı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesinden glütensiz kafe

Starship roketinin fırlatması başarısızlıkla sonuçlandı

Japonya’da yapay zekâ yasası kabul edildi

HÜDA PAR'dan Sarıçam’daki çöplük sorunu için yetkililere çağrı

Malatya Büyükşehir Belediyesinden uygulamalı kurban kesimi eğitimi

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

"Don olayından etkilenen çiftçilere destek verilmeli"

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: İlçemizin ulaşım alt yapısını güçlendiriyoruz

Şiddetli sağanak nedeniyle hastanenin tavanı çöktü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ