• BIST 100

    9277,01%2,98
  • DOLAR

    39,12% -0,18
  • EURO

    44,55% -0,71
  • GRAM ALTIN

    4218,82% -1,02
  • Ç. ALTIN

    6703,26% -0,16

HAMAS'tan Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da "sinagog" planlarına tepki

DÜNYA 26.08.2024 18:02:10 0
HAMAS

HAMAS, işgalci bakan Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme planlarına karşı, Batı Şeria'daki ve işgal altındaki iç bölgelerdeki halkı meydanlara inmeye davet ederek işgalin planlarına karşı koymaya çağırdı.

HAMAS, terör bakanı Ben Gvir'in bu sabah mübarek Mescid-i Aksa'nın içine bir sinagog inşa etme niyetiyle ilgili olarak ortaya çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Hareket, bu açıklamaların işgal hükümetinin Mescid-i Aksa'ya ve onun Arap ve İslami kimliğine yönelik niyetlerinin doğasını ve onu Yahudileştirmeye ve üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmaya çalışan canice adımlarını yansıtan tehlikeli bir beyanı temsil ettiğini vurguladı.

Gazze Şeridi'ndeki faşist işgalin eşi benzeri görülmemiş suçlar işlediğini, Batı Şeria'da yaygın ihlaller yaşandığını belirten HAMAS, aşırılık yanlısı bakanlarının Kudüs'te ve mübarek Mescid-i Aksa'da kötü niyetli planlarını uygulama, onu kirletme, saldırma ve her gün kışkırtıcı turlar düzenlemeye çalıştığını kaydetti.

Hareket, Batı Şeria'daki ve işgal altındaki iç bölgelerdeki halkı Mescid-i Aksa ve Rabat'taki meydanlarında seferber olmaya ve işgalin planlarına karşı koymaya çağırdı. HAMAS ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'daki cesur direnişi ve asi gençleri suçlu düşman ve onun yerleşimci sürüleriyle çatışmalarını artırmaya çağırdı.

İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere hükümetler, halklar ve kuruluşlar da dahil olmak üzere Arap ve İslam ümmetine, bugün sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunan HAMAS, ayrıca, işgalin; iki kıbleden birincisine ve İki Kutsal Cami'nin üçüncüsüne yönelik planlarına ve pervasız saldırılarına karşı sağlam bir duruş sergilemeleri ve Filistin halkına yönelik bu acımasız saldırıyı durdurmak ve başta mübarek Mescid-i Aksa olmak üzere İslami ve Hristiyan kutsal mekanları korumak için her türlü şekilde çalışmaları çağrısında da bulundu. (İLKHA)

Polonya'da cumhurbaşkanlığı sonuçları, hükümeti güven oylamasına sevk etti

Lee, Güney Kore'de sıkıyönetim kargaşasının ardından devlet başkanı seçildi

Büyükçekmece Belediye Başkanı tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Uluslararası havayolları Tel Aviv'e uçuşların askıya alınmasını uzattı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani: Katar ziyaretinde bir dizi mutabakata vardık

Numan Kurtulmuş, TBMM başkanlığına yeniden seçildi

İşgal askeri Şucaiye'deki direniş pususunda öldü

Adana'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Trafo merkezinde aşırı yüklenmeden yangın çıktı: 150 kırsal mahalle elektriksiz kaldı

Balıkesir'de orman yangını

Gazze Şeridi'nde yardım almak isteyenlere yönelik yeni katliamda 27 kişi şehit oldu

BM Güvenlik Konseyi'nde beş ülke seçildi

Uluslararası Af Örgütü, Gazze'de yaşanan felaketten uluslararası toplumu ve ABD'yi sorumlu tuttu

Öğretmenlerin yer değiştirme sonuçları açıklandı

Sınır Tanımayan Doktorlar: Sudanlı mülteciler Çad'da "zor koşullarla" karşı karşıya

Ukrayna, Kırım Köprüsü'nü su altı patlayıcılarıyla vurduğunu açıkladı

Bingöl’de hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Battalgazi'ye yeni millet bahçesi yapılacak

Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme yoğunluğu başladı

Hollanda Başbakanı istifa etti

MASFED Başkanı Erkoç: En büyük önlem sürücünün sorumluluğudur

Şırnak’ta sokak kavgasında taş ve sopalar havada uçuştu

Bakanlıktan, CHP Genel Başkanı Özel'in "akaryakıt istasyonları" hakkındaki iddialarına yanıt

2025 Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediye kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak hizmet üretiyoruz

Adana'da bir haftada 12 bin 740 sürücüye ceza kesildi

Mardin Umut Kervanı’ndan bayram öncesi yüzlerce aileye şeker yardımı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ