• BIST 100

    9136,34%0,64
  • DOLAR

    38,51% 0,19
  • EURO

    43,69% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4038,91% 0,88
  • Ç. ALTIN

    6483,07% 0,00

Hanililer: Çarşı Caddesine alternatif yolun açılmasını istiyoruz

GÜNDEM 6.12.2024 12:01:42 0
Hanililer: Çarşı Caddesine alternatif yolun açılmasını istiyoruz

Diyarbakır'ın Hani ilçesinin tek ve en işlek caddesi olan Çarşı Caddesindeki trafik yoğunluğundan şikayetçi olan ilçe sakinleri, projesi hazır olan alternatif yolun bir an önce hayata geçirilmesini istiyor.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu Çarşı Caddesi esnafı, günden güne artan park ve trafik sorununun artık çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek alternatif olarak belirlenen yeni bağlantılı yolun faaliyete geçirilmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

Çarşı Caddesi esnafı başta pazartesi ve cuma günleri olmak üzere haftanın bazı gün ve saatlerinde trafiğin adeta kilitlenme noktasına geldiğini, müşterilerin gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapamadıkları gibi park sorunundan dolayı kesilen trafik cezalarıyla karşı karşıya kaldıklarını ve bununda cadde esnafının ticaretini olumsuz yönde etkilediğini belirtti. HÜDA PAR Hani İlçe Başkanı Feyzi Yaşar, söz konusu caddeye alternatif yol olarak yeni bir güzergahın belirlendiğini fakat şu ana kadar herhangi bir çalışmanın başlatılmadığına dikkat çekerek yaşanan mağduriyetlerin sonlandırılması için yeni güzergahın faaliyete geçirilmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

Faysal Atsız

"Müşteriler araçlarını park edemiyor, sıkıntı yaşıyoruz"

Esnaflardan Faysal Atsız, yaşanan sorun ve sıkıntıları aktararak şunları söyledi:

"Ulaşım sorunumuz; çarşı tıkanıyor, çift şerit olmuyor, araçların çoğalmasıyla yol kapanıyor, esnaf zor duruma düşüyor. Trafik polisi gelip ceza kesiyor, durum böyle olunca müşteriler dükkânın önüne araçlarını park edemiyor. Müşteri malzeme alıyor, aldığı malzemenin 3 katı trafik cezası olarak veriyor. Bir yas olduğunda veya pazar kurulduğunda, özellikle pazartesi ve cuma günleri trafik tıkanıyor. Alternatif bir yolun yapılmasını istiyoruz."

Erkan Çınar

Hani ilçesinin en büyük temel sorununun merkez çarşısındaki trafik problemi olduğunu söyleyen Erkan Çınar, "Örneğin pazartesi pazarı olduğunda bir araç dahi buradan geçemiyor. Park sorunu yaşıyoruz. Trafik çarşı merkezinde tıkalı ve bunun için alternatif bir yol istiyoruz. Yas evimiz var. Dışarıdan gelecek biri araç park edecek yer bulamıyor. Alışveriş yapacak vatandaşlar araçlarını park edemiyor ve bundan dolayı esnaf da sıkıntı yaşıyor. Yetkili kurumlardan alternatif bir yol ve bu yolun da çift şeritli olmasını istiyoruz ama maalesef şu ana kadar bunu yapan olmadı. Pazartesi günleri araçlarla beraber yayalar da geçiş sağlayamıyor, yürüyemiyor." ifadelerini kullandı.

Vedat Taraman

"Yeni yol için proje var ama ilgilenen yok"

Belirlenen alternatif güzergah üzerinde tapulu yeri bulunan Vedat Taraman ise, başlatılacak yol çalışmasından dolayı herhangi bir yatırım çalışmasında bulunmasına müsaade edilmediğini belirterek "Trafik yoğun, bunu herkes biliyor. İkinci bir çarşı istiyoruz. Projesi var ama ilgilenen yok. Yeni yapılacak yolda yerim var. Dükkân-ev yaptırmak istiyorum, yol olacağı gerekçesiyle izin vermiyorlar. Yolun her şeyi hazır, projesi var, bize ait yerlerden kaç metrekare aldıkları dahi belli." şeklinde konuştu.

Merkez Mahallesi Çarşı Caddesinde trafik sorununun günden güne arttığını kaydeden HÜDA PAR Hani İlçe Başkanı Feyzi Yaşar, ikinci bir alternatif yol projesi olduğu halde bugüne kadar faaliyete geçmediğini ifade etti.

Feyzi Yaşar

"Yetkililerden talebimiz bu alternatif yolun faaliyete geçirilmesidir"

Yaşar, "Yeni yol güzergahındaki evlerin tümü yıkık, bazıları ev yapmak istiyor ama yolun faaliyete geçeceği gerekçesiyle izin verilmiyor. Bizler, bu alternatif yolun faaliyete geçirilerek vatandaşların sıkıntılarının giderilmesini istiyoruz. Yetkililere çağrımız bir an önce alternatif yolumuz faaliyete geçsin ve trafik sorunumuz ortadan kalksın."

Çarşı Caddesi esnafının yaşadığı sıkıntıların sonlandırılması hususunda yetkili makamlara çağrıda bulunan Yaşar, "Çarşı caddesinde dükkanlar var. İşyeri önünde toptancı aracından malzeme indirmek isterken her bir araçta dolayı yaklaşık 10 dakika trafik sıkıntısı yaşanıyor. Bundan dolayı esnaf gönül rahatlığıyla işyerinin önüne aracını çekemiyor. Trafik sorunundan kaynaklı cezalar kesiliyor ve bu da mağduriyetlere yol açıyor. Alternatif yolun yapılması artık şart olmuş. Yetkililerden talebimiz bu alternatif yolun faaliyete geçirilmesidir." diye belirtti. (İLKHA)

Çil: Gündüz kuşağı adı altında yapılan yayınlar, aile kurumunu zedelemektedir

Bakan Bolat: Nisan ayı dış ticaret açığı yüzde 21,7 arttı

Filistinli çocukların çınarı İstanbul'da yeşeriyor

Mardin’de tonlarca saman balyası yandı

Nablus’ta Filistinli bir genç daha şehit edildi, cenazesi alıkonuldu

Yapıcıoğlu: Sadece maddi destek vererek aile kurumunu koruyamazsınız

Ukrayna'dan pazara saldırı: 7 ölü

Rekabet Kurulu'ndan Erikli ve Pınar Su’ya 26 milyon liralık ceza

HÜDA PAR'dan inşaat işçilerine ziyaret: Emekçiler vergi yükünden kurtarılmalı

Gaziantep Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahipleri için açılan kermese davet

Avrupa Yetim Eli, 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

İzinsiz kazı yapan şahıslar gözaltına alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 87 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Dünyanın en büyük batarya ile çalışan gemisi hizmete sunuldu

Kaçak avcılık operasyonunda 164 bin TL ceza kesildi

İlerleyen yaşına rağmen yarım asırlık tecrübesiyle sulama motorlarını tamir ediyor

Manisa'da yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan özgürlük filosu gemisine işgal saldırısı

2025 ALES/1 sonuçları açıklandı

Narin Güran cinayetinde 'Suçluyu kayırma' davasında 3'üncü duruşma başladı

Nablus'ta işgal saldırısında bir şehit

Yemen: Siyonist rejimin hava üssü balistik füzeyle vuruldu

Mardin’de 3 firari şahıs yakalandı

Siyonist rejim Gazze'de iki evi vurdu: 9 şehit, çok sayıda yaralı

Mevduat ve fon gelirlerinde stopaj uygulaması 31 Temmuz'a kadar uzatıldı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ