• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,17
  • EURO

    50,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    6269,36% 1,61
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Harran Üniversitesi öğrencilerinden Gazze’deki sağlık sistemine destek çağrısı

14 Mart 2025, Cuma 16:25
14 Mart 2025, Cuma 16:25
Harran Üniversitesi öğrencilerinden Gazze’deki sağlık sistemine destek çağrısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Harran Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Gazze’de hastanelere yönelik saldırıları kınayan bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, savaş şartlarında hizmet vermeye çalışan doktorların yaşadığı zorluklara dikkat çekilerek, dünya kamuoyuna Filistinli sağlık çalışanlarına sahip çıkma çağrısında bulunuldu.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler, Gazze’de hastanelerin hedef alınmasının sağlık sistemini çökme noktasına getirdiğini belirtti.

Açıklamada, özellikle doktorların, hemşirelerin ve sağlık personelinin maruz kaldığı baskı, sürgün, esir edilme ve işkence olaylarına vurgu yapıldı.

Erdemli Gençlik Kulübü Başkanı Muhammed Emin Bayram tarafından okunan basın açıklamasında, Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı sessiz kalınmaması gerektiği ifade edildi.

“İman ehline selam olsun”

İşgal altında onurlu mücadeleler veren ve bu mücadeleyi vermeye devam edenlere ithafen selam gönderen Bayram, “Bunca yıkım ve katliama rağmen Gazze’de kalan Filistin’in yiğit evlatlarına, annelerine, gazetecilerine ve doktorlarına selam olsun. Evladının naaşını çalıştığı hastanenin bahçesine gömdüğü halde yaralıları tedavi etmeye devam eden ve hastanesini korumaya çalışan Kemal Advan Hastanesi Başhekimi Dr. Hüsam Ebu Safiyye’ye selam olsun. İşgal hapishanelerinde işkence sonucu şehit edilen ve 'ayakta öleceğiz, asla diz çökmeyeceğiz' diyen Orta Doğu’nun en önemli cerrahlarından biri olan Filistinli ortopedi profesörü Dr. Adnan El Burş’a selam olsun. ‘Ölüm, kalp kriziyle mi yoksa Apache helikopteriyle mi olsun derseniz ben Apache’yi tercih ederim’ diyen ve aynen bu şekilde şehit edilen pediatri uzmanı Şehit Dr. Abdulaziz Rantisi’ye selam olsun. ‘Cihad altındaki meşakkat, düşmanın zilleti altındaki rahattan daha değerlidir Mossad’ın suikastına uğrayan Şehit Dr. Fethi Şikaki’ye selam olsun.” şeklinde konuştu.

“Gazze’de sağlık sistemi çökme noktasında”

Gazze’de hastanelerin kasıtlı olarak bombalanarak hizmet dışı bırakıldığı ve sağlık hizmetlerine erişimin büyük ölçüde engellendiği belirten Bayram, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom’un açıklamasına göre, ‘Gazze Şeridi’nde bulunan 36 hastaneden yalnızca 18’inin kullanılabilir durumda, bunların çoğunun ise sadece kısmen hizmet verebilir. Gazze’deki sağlık sisteminin felç olduğunu söyleyebiliriz.’ Tıbbi yardımın sınırda bekletiliyor ve binlerce hasta tedavi edilemiyor. Gazze Şeridi’nde sağlık sisteminin tamamen çökme noktasına geldi. Binlerce hastanın tahliye edilmesi gerekiyor, ancak işgalci israil tarafından Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nın kapalı tutuluyor. Gazze’deki ağır hasta ve yaralıların tedaviye erişiminin kasten engelleniyor. Kemal Advan Hastanesi Başhekimi Dr. Hüsam Ebu Safiyye’den haber alınamıyor. Gazze’de sağlık çalışanları hedef alınıyor. Kemal Advan Hastanesi’ne yönelik baskınlar düzenleniyor hastane işgal güçleri tarafından basıldı, hastane ateşe verildi ve hastalar ölüme terk edildi. Açıklamada, hastanenin başhekimi Dr. Hüsam Ebu Safiyye’nin hastalarına sahip çıkmaya devam ettiği, ancak işgal tanklarının hastaneye girmesiyle birlikte gözaltına alındığı belirtildi. Dr. Safiyye’nin nerede tutulduğu ve sağlık durumunun bilinmediği ifade edilerek, Dünya Tabipler Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere tüm uluslararası sağlık kuruluşlarının bu duruma müdahale etmesi gerekiyor. Elektrik ve tıbbi malzeme girişine engel oluyorlar. siyonistlerin Gazze’yi tamamen karanlığa ve açlığa mahkûm etmek istediğini biliyoruz. Bölgeye elektrik tedariğinin kesildiğini ve tıbbi malzemelerin girişinin engellendiğini biliyoruz. Özellikle hastanelerin enerjiye bağımlı olduğunu da biliyoruz.  Kesintiler yoğun bakım hastalarının, yeni doğan bebeklerin ve diyaliz hastalarının yaşamını tehlikeye atıyor.” diye konuştu.

"Kudüs özgür olana kadar susmayacağız"

Filistinli doktorların direnişini sahiplendiklerini ve Kudüs özgür olana kadar seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyleyen Bayram, “Tüm dünya Gazze’de yaşanan insanlık suçlarına seyirci kalırken, yaralıları hayatta tutmaya çalışan doktorlar da birer birer hedef alınıyor. Gazzeli doktorların çabalarını baltalamak için ilaç girişine izin verilmiyor, hastanelerin tekrar hizmete girmesi engelleniyor. Tüm bunlar, sistematik bir soykırım politikasının bir parçasıdır. Filistinli doktorların direnişini bizlerde sahipleniyoruz ve Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Filistin davası yalnızca bir toprak meselesi değildir, insanlığın onur mücadelesidir. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri olarak, bizlere örnek olan Dr. Abdulaziz Rantisi, Dr. Fethi Şikaki, Dr. Adnan El Burş ve Dr. Hüsam Ebu Safiyye’nin yolunu sürdüreceğimize söz veriyoruz. Bu söz, bizler için sadece bir yemin değil, bir davadır. Zulme karşı susmayacağız! Kudüs özgürlüğüne kavuşana ve siyonist işgal rejimi haritadan silinene kadar Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz." dedi (İLKHA)

Yüksek tutarlı para transferlerine açıklama zorunluluğu

Yetimler Vakfı’ndan Etiyopya'daki yetimlere aralık ayı desteği

Ankara'nın radar adımı, siyonist rejimin hava alanını daraltıyor

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan’dan Ömerli’ye tebrik ziyareti

Bitlis’te yoğun kar yağışı ve fırtına: 180 köy yolu ulaşıma kapandı

SPK’dan telefon dolandırıcılığına karşı uyarı

Memur ve emeklinin zam takvimi netleşiyor

Akdeniz için fırtına uyarısı

Uludağ’ın etekleri beyaza büründü, Bursa'da kar beklentisi sürüyor

Tekstil işçisinin boyun ağrısına bilimsel çözüm

Trambüs direğine çarpan araçta bir kişi hayatını kaybetti

Ankara'da bazı yollar iki gün kapatılacak

Öğrenciler Akkuyu santralini ziyaret etti

Mısır'dan Gazze için iki kırmızı çizgi

Otopark Yönetmeliği değişti

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre kuralı 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı

Halep'te gerilim tırmanıyor: Suriye güvenlik güçlerine saldırı

Göçmen kaçakçılarına operasyon: 14 ilde 112 tutuklama

Mardin güne yoğun sisle uyandı: Görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü

Akdeniz için fırtına uyarısı

Meteoroloji'den 38 il için kar yağışı uyarısı

Somali: Ülkemiz bir bütündür, israilin Somaliland'ı tanıması hükümsüzdür

Almanya kara kutu analizini reddetti: Libya uçağı için alternatif İngiltere

Trump: Zelenskiy benim onayım olmadan hiçbir karar alamaz

Maduro: ABD'nin hedefi doğal kaynaklarımızı yağmalamak

İşgal rejimi Bisan eyleminin failini açıkladı, Kabatiya'yı kuşattı

Gazze'de ateşkes yine delindi: 2 şehit

İzmir açıklarında sürüklenen lastik bottaki 37 göçmen kurtarıldı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Bartın’da yoğun kar yağışı öncesi hazırlık toplantısı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yüksek tutarlı para transferlerine açıklama zorunluluğu

Yetimler Vakfı’ndan Etiyopya'daki yetimlere aralık ayı desteği

Ankara'nın radar adımı, siyonist rejimin hava alanını daraltıyor

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan’dan Ömerli’ye tebrik ziyareti

Bitlis’te yoğun kar yağışı ve fırtına: 180 köy yolu ulaşıma kapandı

SPK’dan telefon dolandırıcılığına karşı uyarı

Memur ve emeklinin zam takvimi netleşiyor