• BIST 100

    11206,14%1,43
  • DOLAR

    41,37% 0,20
  • EURO

    48,63% -0,33
  • GRAM ALTIN

    4882,73% 0,93
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

Harran Üniversitesi’nde "Nar Üreticileri Buluşması" gerçekleştirildi

26 Eylül 2024, Perşembe 17:15
26 Eylül 2024, Perşembe 17:15
Harran Üniversitesi’nde
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, nar üreticileri, tarım uzmanları ve yerel yetkililer arasında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Ziraat Fakültesi, Raz Gıda ve Tarım ile Konfrut GAP iş birliğiyle düzenlenen “Nar Üreticileri Buluşması”, bölgenin dört bir yanından gelen uzmanlar ve üreticileri bir araya getirerek nar üretiminin geleceği, pazar trendleri ve sektördeki teknolojik gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmalarını sağladı.

Hüseyin Apan Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa, Şanlıurfa Büyükşehir Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Onur Şatıroğlu, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet İlyas, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, kamu kurum kuruluş temsilcileri, nar üreticileri, çiftçiler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Vali Yardımcısı Onur Şatıroğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ve Konfrut Gap Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağan birer açış konuşması yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından iki oturumlu panele geçildi. Emrah İnce’nin moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelde, Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Harran Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turan Binici’nin yer aldığı panelde, nar üretiminde dünya genelindeki trendler ve Türkiye’nin nar ihracatındaki kritik rolü gibi önemli konular ele alındı.

Harran Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hasan Vardin, narın tarihsel önemi ve sağlık üzerindeki faydaları hakkında detaylı bilgi verirken, Döhler Genel Müdürü Can Aydemir ise global pazarlarda nar tüketiminin neden yükselişte olduğunu ve Türkiye’nin bu talebi karşılamadaki stratejik konumunu vurguladı.

Emrah İnce’nin moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci panelde ise, nar yetiştiriciliğinin daha teknik yönleri ele alındı. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali İkinci ve Doç. Dr. Mehmet Mamay gibi uzmanlar, toprak seçimi, sulama teknikleri, zararlılarla mücadele ve organik tarım gibi konulara değindiler.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, organik nar üretiminde sürdürülebilir uygulamaları ve hasat sırasında kalitenin korunmasına yönelik yöntemleri vurguladı.

İkinci oturumun son konuşmacısı Entekno Genel Müdürü Oktay Uysal, katılımcılara nar yetiştiriciliği ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinlik, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Ardından düzenlenen öğle yemeğinde katılımcılar, fikir alışverişinde bulunma ve olası iş birliklerini keşfetme fırsatı yakaladı. (İLKHA)

Rusya ve Türkiye, gaz tedariki işbirliğini görüştü

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli 6 akslı lokomotif projesini açıkladı

Doğu Akdeniz'de "Yunomia 6-2025" tatbikatı gerçekleştirildi

Muğla'da orman yangını

BM: israili derhal ek saldırılara son vermeye ve Lübnan topraklarından tamamen çekilmeye çağırıyoruz

İran: Avrupa’ya makul öneri sunduk, bahanelerle karşı karşıyayız

Macron: Pazartesi günü Filistin’i tanıyacağız

ABD’de 34 ton uyuşturucu ele geçirildi: 60 gözaltı

Gazze'deki açlık krizi derinleşiyor

Bakan Yumaklı: Orman gönüllüleri, AFAD ve Kızılay gönüllüleri ile aynı haklardan faydalanacak

Antalya'da orman yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Eylül’de ABD Başkanı Trump ile bir araya gelecek

BM: israil'in saldırılarının yıkıcı etkileri çocuklar üzerinde daha fazla etkisini gösteriyor

Yolcu motoru ile kuru yük gemisi çarpıştı: 8 yaralı

Iğdır’da yıldırım çarpması sonucu 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Rusya: Ukrayna'da 4 yerleşim birimini ele geçirdik

Mardin’de zincirleme trafik kazası: 5’i çocuk 9 kişi yaralandı

Sudan'da İHA saldırısında cami yerle bir oldu: 75 can kaybı

Şam Havalimanı’na zorlu hava koşullarında güvenli iniş desteği

BMGK’dan İran'a yönelik yaptırımları devam ettirme kararı

Elazığ’da otomobil yolcu durağına çarptı: 6 yaralı

AB, Rus doğal gazının Avrupa pazarına ithalatını yasaklıyor

ABD Başkanı Donald Trump Çin'e gidecek

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

NATO: Estonya'nın sahasını ihlal eden Rus jetleri durduruldu

AB: Rusya'nın Estonya'nın hava sahasının ihlali son derece tehlikeli bir provokasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kooperatifler, yerel kalkınmanın temel aktörüdür

Yunanistan'da candida auris mantarı vakalarında artış

Fransa, Mali ile güvenlik iş birliğini askıya aldı ve iki diplomatı sınır dışı etti

Rus savaş uçakları Estonya hava sahasını ihlal etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya ve Türkiye, gaz tedariki işbirliğini görüştü

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli 6 akslı lokomotif projesini açıkladı

Doğu Akdeniz'de "Yunomia 6-2025" tatbikatı gerçekleştirildi

Muğla'da orman yangını

BM: israili derhal ek saldırılara son vermeye ve Lübnan topraklarından tamamen çekilmeye çağırıyoruz

İran: Avrupa’ya makul öneri sunduk, bahanelerle karşı karşıyayız

Macron: Pazartesi günü Filistin’i tanıyacağız