• BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,83% 0,04
  • EURO

    50,62% 0,52
  • GRAM ALTIN

    6125,18% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

07 Ekim 2022, Cuma 18:30
07 Ekim 2022, Cuma 18:30
Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te turizm ve deniz kanosu festivali için hazırlıklar tamamlandı.

8-9 Ekim tarihlerinde Hasankeyf’te gerçekleşecek olan turizm ve deniz kanosu festivali için son hazırlıklar tamamlandı. Hasankeyf’te gerçekleşecek olan etkinlikte yöresel lezzetler, tekne turları, konser etkinlikleri ve su sporları gösterileri icra edilecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, değişim ve dönüşümünün tamamladığını söyledi. Hasankeyf’te turizm potansiyelini yukarıya çekmek istediklerini ifade eden Öztürk, 2 yıldan bu yana çevre düzenlemesi yaptıklarını ifade ederek ulusal ve uluslararası tanıtımında epey yol aldıklarını kaydetti. Öztürk, “Bununla ilgili çok çalışmalar yaptık. Yurt içinde, yurt dışında özelikle fuarlara katıldık. Kuzey Irak fuarına katıldık. Daha önce İran’a gittik oradaki seyahat acenteleriyle, tur operatörlerine bölgeyi anlattık. Batman özelikle de Hasankeyf kültür turizm rotaların merkezi durumundadır. Geçmişten gelen birikimi var, şimdi baraj gölün getirmiş olduğu imkanlar ve fırsatlar birleştiğinde müthiş bir potansiyel barındırıyor. Biz de sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında buranın potansiyelini turizm paydaşlarına anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“Özelikle 2 yıldan beridir ciddi manda etkinliklerimizi artırdık” diyen Öztürk, “Daha önce Hasankeyf’te görülmemiş etkinlikler yapıyoruz. Gerek ulusal gerekse uluslararası boyuta yapıyoruz. Bir tanesini de yarın icra edeceğiz. Turizm ve kano festivali tabir ettiğimiz Türkiye’de ilk defa deniz kanosu Türkiye şampiyonası Hasankeyf’te gerçekleşecektir. Bu çerçevede etkinliği geniş tutuk. Yöresel lezzetlerimizi de içine alan yine aynı şekilde konser etkinliği olan halk oyunlarının özelikle su sporlarının ilgilendiren jet ski, flyboard gösterilerin içinde olmuş olduğu bir festival icra edeceğiz. Yaklaşık 6 ay önce gastronomi festivali yapmıştık ciddi bir katılım olmuştu. Bütün hemşerilerimizi yerli ve yabancı turistlerimizi bu şehre yeniden görmek için davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Öztürk, “Cumartesi ve pazar günleri ile birlikte 2 gün sürecek saat 11:00 ila 18:00 arasında olacak. Daha çok gündüz saatlerinde turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bu zaman aralığına festivali düzenliyoruz. Kuzey Irak önemsediğimiz bir alan çok yakın bir coğrafya. Oradan çok ciddi turistin buraya geleceğini düşünüyoruz. İran’dan da turistin geleceğini düşünüyoruz. Yurt içinden çok bilinen tur acentalarımızla görüşüyoruz buradaki faaliyetlerin artırmaya yönelik. Hepsi birleştiğinde inanıyoruz ki Hasankeyf’i çok güzel günler bekliyor olacak. Bir kez daha insanlığın başlatmış olduğu bu kadim topraklarda bütün insanlarımızı davet ediyoruz. Burayı görmeye, keşfetmeye, burayı yerinde deneyimlemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',47916,47917,47918,47919,47920,47921,47922,47923']

Çin kıtalararası balistik füze stokladığı iddiasını reddetti

Güney Afrika’da sel felaketi: 4 ölü

Irak: İran'dan gelen doğalgaz akışı kesildi

Avrupa cüzzam vakaları nedeniyle alarmda

Nijerya'da otobüse silahlı saldırı: 28 kişi kaçrıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Kocaeli’de DMD hastası çocuk için toplanan paraları çalan şüpheli yakalandı

Rusya’dan Ukrayna’ya yoğun hava saldırısı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt meselesinin çözümü için referans olması gereken model Malazgirt ruhudur

Pakistan'da polis ekiplerine pusu: 5 ölü

Arnavutluk'ta yolsuzluk protestolarında hükümetin istifasını talep ediyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun ile görüştü

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi

6 aracın hurdaya döndüğü kazada vinç şoförü kazadan önce araçtan atlamış

Son dakika: 2026 asgari ücret belli oldu! Yeni rakam 3. toplantı sonrası açıklandı

İletişim Başkanı Duran’dan israile sert tepki

Nevşehir'de tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Fransa'da kimya tesisinde patlama: 4 yaralı

Batı Şeria’da işgal saldırılarında 3 kişi yaralandı onlarca kişi alıkonuldu

Yapıcıoğlu'ndan rapor açıklaması: 'Türkiye'deki şiddet sorunu' ve 'Kürt Meselesi'ni iki ayrı başlıkta ele aldık

Yozgat’ta 152 hafız için icazet töreni düzenlendi

Ceza infaz kurumları personeli için etik davranış ilkeleri imzalandı

Gazze'de can kaybı 70 bin 942'ye yükseldi

Mersin Valisi Atilla Toros, Sudan Kızıldeniz Eyaleti Valisi’ni Kabul Etti

Türkiye Kart Çankırı’da hayata geçti

HAKSİAD Van Şubesi’nden İran'a iş gezisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üreten tüm gençlerimizin yanında oluyoruz

Gazze’de çocuklar çadırlarda eğitim görüyor

Şanlıurfa’da suç örgütüne yönelik operasyon: 8 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çin kıtalararası balistik füze stokladığı iddiasını reddetti

Güney Afrika’da sel felaketi: 4 ölü

Irak: İran'dan gelen doğalgaz akışı kesildi

Avrupa cüzzam vakaları nedeniyle alarmda

Nijerya'da otobüse silahlı saldırı: 28 kişi kaçrıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Kocaeli’de DMD hastası çocuk için toplanan paraları çalan şüpheli yakalandı