• BIST 100

    10908,77%0,48
  • DOLAR

    42,45% 0,09
  • EURO

    49,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    5659,61% 0,44
  • Ç. ALTIN

    9241,24% -0,15

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

07 Ekim 2022, Cuma 18:30
07 Ekim 2022, Cuma 18:30
Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te turizm ve deniz kanosu festivali için hazırlıklar tamamlandı.

8-9 Ekim tarihlerinde Hasankeyf’te gerçekleşecek olan turizm ve deniz kanosu festivali için son hazırlıklar tamamlandı. Hasankeyf’te gerçekleşecek olan etkinlikte yöresel lezzetler, tekne turları, konser etkinlikleri ve su sporları gösterileri icra edilecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, değişim ve dönüşümünün tamamladığını söyledi. Hasankeyf’te turizm potansiyelini yukarıya çekmek istediklerini ifade eden Öztürk, 2 yıldan bu yana çevre düzenlemesi yaptıklarını ifade ederek ulusal ve uluslararası tanıtımında epey yol aldıklarını kaydetti. Öztürk, “Bununla ilgili çok çalışmalar yaptık. Yurt içinde, yurt dışında özelikle fuarlara katıldık. Kuzey Irak fuarına katıldık. Daha önce İran’a gittik oradaki seyahat acenteleriyle, tur operatörlerine bölgeyi anlattık. Batman özelikle de Hasankeyf kültür turizm rotaların merkezi durumundadır. Geçmişten gelen birikimi var, şimdi baraj gölün getirmiş olduğu imkanlar ve fırsatlar birleştiğinde müthiş bir potansiyel barındırıyor. Biz de sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında buranın potansiyelini turizm paydaşlarına anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“Özelikle 2 yıldan beridir ciddi manda etkinliklerimizi artırdık” diyen Öztürk, “Daha önce Hasankeyf’te görülmemiş etkinlikler yapıyoruz. Gerek ulusal gerekse uluslararası boyuta yapıyoruz. Bir tanesini de yarın icra edeceğiz. Turizm ve kano festivali tabir ettiğimiz Türkiye’de ilk defa deniz kanosu Türkiye şampiyonası Hasankeyf’te gerçekleşecektir. Bu çerçevede etkinliği geniş tutuk. Yöresel lezzetlerimizi de içine alan yine aynı şekilde konser etkinliği olan halk oyunlarının özelikle su sporlarının ilgilendiren jet ski, flyboard gösterilerin içinde olmuş olduğu bir festival icra edeceğiz. Yaklaşık 6 ay önce gastronomi festivali yapmıştık ciddi bir katılım olmuştu. Bütün hemşerilerimizi yerli ve yabancı turistlerimizi bu şehre yeniden görmek için davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Öztürk, “Cumartesi ve pazar günleri ile birlikte 2 gün sürecek saat 11:00 ila 18:00 arasında olacak. Daha çok gündüz saatlerinde turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bu zaman aralığına festivali düzenliyoruz. Kuzey Irak önemsediğimiz bir alan çok yakın bir coğrafya. Oradan çok ciddi turistin buraya geleceğini düşünüyoruz. İran’dan da turistin geleceğini düşünüyoruz. Yurt içinden çok bilinen tur acentalarımızla görüşüyoruz buradaki faaliyetlerin artırmaya yönelik. Hepsi birleştiğinde inanıyoruz ki Hasankeyf’i çok güzel günler bekliyor olacak. Bir kez daha insanlığın başlatmış olduğu bu kadim topraklarda bütün insanlarımızı davet ediyoruz. Burayı görmeye, keşfetmeye, burayı yerinde deneyimlemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',47916,47917,47918,47919,47920,47921,47922,47923']

Emlak vergisi için son ödeme tarihi 1 Aralık

Trafiği tehlikeye atan sürücülere 97 bin lira ceza verildi

2 ilde uyuşturucu operasyonları: 447kilo madde ele geçirildi

Meteoroloji’den birçok bölgeye yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Konya AKOM’dan sürücülere hayati kış uyarısı

Washington'da vurulan 2 Ulusal Muhafız, hastanede öldü

Trump, Güney Afrika'nın ABD'de yapılacak G20 zirvesine katılmasını engelleyecek

HAMAS: Mücahitlerin Refah tünellerinde takip edilmesi, ateşkes anlaşmasının açık bir ihlalidir

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 3 yaralı

ABD'de 2 Ulusal Muhafız üyesi vuruldu

Elazığ’da feci kaza: Otomobil traktöre çarpıp yandı, 2 yaralı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili’den Anadolu Basın Birliğine ziyaret

İşgal kuvvetleri, Suriye'nin Kuneytra kentine baskın düzenledi

Tayland'ın güneyindeki sellerde ölü sayısı 33'e ulaştı

Lübnan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, deniz sınırlandırma anlaşması imzaladı

Nijerya Devlet Başkanı güvenlikte olağanüstü hal ilan etti

Hong Kong'daki yangında ölü sayısı 36'ya yükseldi

MGK bildirisi yayımlandı

Malatya'da tefecilik ve kumar operasyonu: 36 şüpheli yakalandı

Gine-Bissau'da askeri darbe

Bakan Bayraktar: Diyarbakır'ın petrol şehrine dönüşeceği sürece doğru giriyoruz

Siirt’te sokak kavgası: 3 yaralı

Bursa’da 2,5 ton kaçak midyeye el konuldu

Almanya'da aynı aileden 5 kişi farklı yerlerde ölü bulundu

Bosna Hersek'te şiddetli yağışlar heyelan ve sellere yol açtı

Konya’da kamyonet ile tır çarpıştı: Bir yaralı

Hong Kong'daki büyük yangı sürüyor: 13 ölü

ESK'den et fiyatlarındaki dalgalanmalara ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayiinde olduğu gibi sağlıkta yerlileşmede de engellerle karşılaşıyoruz

Arpaguş: İnsanın helali merkeze alan bir irade göstermesi, Cenab-ı Hakk’a sadakatinin bir ifadesidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Emlak vergisi için son ödeme tarihi 1 Aralık

Trafiği tehlikeye atan sürücülere 97 bin lira ceza verildi

2 ilde uyuşturucu operasyonları: 447kilo madde ele geçirildi

Meteoroloji’den birçok bölgeye yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Konya AKOM’dan sürücülere hayati kış uyarısı

Washington'da vurulan 2 Ulusal Muhafız, hastanede öldü

Trump, Güney Afrika'nın ABD'de yapılacak G20 zirvesine katılmasını engelleyecek