• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

07 Ekim 2022, Cuma 18:30
07 Ekim 2022, Cuma 18:30
Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te turizm ve deniz kanosu festivali için hazırlıklar tamamlandı.

8-9 Ekim tarihlerinde Hasankeyf’te gerçekleşecek olan turizm ve deniz kanosu festivali için son hazırlıklar tamamlandı. Hasankeyf’te gerçekleşecek olan etkinlikte yöresel lezzetler, tekne turları, konser etkinlikleri ve su sporları gösterileri icra edilecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, değişim ve dönüşümünün tamamladığını söyledi. Hasankeyf’te turizm potansiyelini yukarıya çekmek istediklerini ifade eden Öztürk, 2 yıldan bu yana çevre düzenlemesi yaptıklarını ifade ederek ulusal ve uluslararası tanıtımında epey yol aldıklarını kaydetti. Öztürk, “Bununla ilgili çok çalışmalar yaptık. Yurt içinde, yurt dışında özelikle fuarlara katıldık. Kuzey Irak fuarına katıldık. Daha önce İran’a gittik oradaki seyahat acenteleriyle, tur operatörlerine bölgeyi anlattık. Batman özelikle de Hasankeyf kültür turizm rotaların merkezi durumundadır. Geçmişten gelen birikimi var, şimdi baraj gölün getirmiş olduğu imkanlar ve fırsatlar birleştiğinde müthiş bir potansiyel barındırıyor. Biz de sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında buranın potansiyelini turizm paydaşlarına anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“Özelikle 2 yıldan beridir ciddi manda etkinliklerimizi artırdık” diyen Öztürk, “Daha önce Hasankeyf’te görülmemiş etkinlikler yapıyoruz. Gerek ulusal gerekse uluslararası boyuta yapıyoruz. Bir tanesini de yarın icra edeceğiz. Turizm ve kano festivali tabir ettiğimiz Türkiye’de ilk defa deniz kanosu Türkiye şampiyonası Hasankeyf’te gerçekleşecektir. Bu çerçevede etkinliği geniş tutuk. Yöresel lezzetlerimizi de içine alan yine aynı şekilde konser etkinliği olan halk oyunlarının özelikle su sporlarının ilgilendiren jet ski, flyboard gösterilerin içinde olmuş olduğu bir festival icra edeceğiz. Yaklaşık 6 ay önce gastronomi festivali yapmıştık ciddi bir katılım olmuştu. Bütün hemşerilerimizi yerli ve yabancı turistlerimizi bu şehre yeniden görmek için davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Öztürk, “Cumartesi ve pazar günleri ile birlikte 2 gün sürecek saat 11:00 ila 18:00 arasında olacak. Daha çok gündüz saatlerinde turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bu zaman aralığına festivali düzenliyoruz. Kuzey Irak önemsediğimiz bir alan çok yakın bir coğrafya. Oradan çok ciddi turistin buraya geleceğini düşünüyoruz. İran’dan da turistin geleceğini düşünüyoruz. Yurt içinden çok bilinen tur acentalarımızla görüşüyoruz buradaki faaliyetlerin artırmaya yönelik. Hepsi birleştiğinde inanıyoruz ki Hasankeyf’i çok güzel günler bekliyor olacak. Bir kez daha insanlığın başlatmış olduğu bu kadim topraklarda bütün insanlarımızı davet ediyoruz. Burayı görmeye, keşfetmeye, burayı yerinde deneyimlemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',47916,47917,47918,47919,47920,47921,47922,47923']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Palandöken: Ramazan dayanışma ve bereket ayıdır

Ensarullah Hareketi’nden Pakistan’daki bombalı saldırı açıklaması

Nijerya’da silahlı saldırı: 13 ölü, çok sayıda yaralı

İslam Emirliği'nden İslamabad'daki cami saldırısına ilişkin açıklama: Suçlamalar temelsiz

Yerli Malı Tebliği’nde otomotiv sektörüne geçici düzenleme

İran füze tesislerini hızla onarıyor, nükleer altyapıyı yerin altına çekiyor

Batı Şeria ve Kudüs'te bir haftada 54 direniş eylemi

Bursa'da 7 düzensiz göçmen yakalandı

Kapıkule'de 240 kilo skunk ele geçirildi

Erzurum’da tır ile cip çarpıştı: 4 kişi hayatını kaybetti

Batıda yağmur, doğuda kar: Ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak

Türkiye'de deşifre edilen Mossad ağı, Kassam mühendisi ez-Zuvari suikastına uzandı

Rum Ortodoks Kilisesi: Yerleşimci saldırıları tırmanıyor

Epstein skandalı: Clinton çifti Kongre'ye zorla getiriliyor

Trump'tan çelişkili mesajlar: Müzakere övgüsü, askeri tehdit

Gazze'de ateşkese rağmen siyonist saldırı: 2 şehit

Azerbaycan, Rusya'ya nota verdi

İzmir açıklarında lastik bottaki 39 düzensiz göçmen kurtarıldı

Şanlıurfa'da ‘Şubat ayı Şehadet ayı’ programı düzenlendi

Diyarbakır'da "Şehadet Gecesi" programı düzenlendi

Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kilogram esrar ele geçirildi

Ümit Özdağ’a, Şeyh Said'e yönelik hakaret ve iftiraları nedeniyle ceza verildi

Filipinler’de tropikal fırtına heyelana yol açtı: 4 ölü

Kocaeli merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 11 tutuklama

Nepal'de yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: 13 ölü, 34 yaralı

ABD’de bir araç markete girdi: 3 ölü, 6 yaralı

Amasya’daki iş yeri kurşunlama olayının azmettiricileri İstanbul’da yakalandı

Umman: ABD ve İran görüşmesinde müzakerelerin yeniden başlatılması ve başarıyla sonuçlanabilmesi üzerinde duruldu

Milletvekili Dinç'ten depremzedelere ziyaret

Almanya Başbakanı Merz ile BAE Devlet Başkanı Al Nahyan görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Palandöken: Ramazan dayanışma ve bereket ayıdır

Ensarullah Hareketi’nden Pakistan’daki bombalı saldırı açıklaması

Nijerya’da silahlı saldırı: 13 ölü, çok sayıda yaralı

İslam Emirliği'nden İslamabad'daki cami saldırısına ilişkin açıklama: Suçlamalar temelsiz

Yerli Malı Tebliği’nde otomotiv sektörüne geçici düzenleme

İran füze tesislerini hızla onarıyor, nükleer altyapıyı yerin altına çekiyor

Batı Şeria ve Kudüs'te bir haftada 54 direniş eylemi