• BIST 100

    16680,61%-0,17
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    52,06% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7146,55% 1,29
  • Ç. ALTIN

    11742,95% 0,50

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

07 Ekim 2022, Cuma 18:30
07 Ekim 2022, Cuma 18:30
Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te turizm ve deniz kanosu festivali için hazırlıklar tamamlandı.

8-9 Ekim tarihlerinde Hasankeyf’te gerçekleşecek olan turizm ve deniz kanosu festivali için son hazırlıklar tamamlandı. Hasankeyf’te gerçekleşecek olan etkinlikte yöresel lezzetler, tekne turları, konser etkinlikleri ve su sporları gösterileri icra edilecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, değişim ve dönüşümünün tamamladığını söyledi. Hasankeyf’te turizm potansiyelini yukarıya çekmek istediklerini ifade eden Öztürk, 2 yıldan bu yana çevre düzenlemesi yaptıklarını ifade ederek ulusal ve uluslararası tanıtımında epey yol aldıklarını kaydetti. Öztürk, “Bununla ilgili çok çalışmalar yaptık. Yurt içinde, yurt dışında özelikle fuarlara katıldık. Kuzey Irak fuarına katıldık. Daha önce İran’a gittik oradaki seyahat acenteleriyle, tur operatörlerine bölgeyi anlattık. Batman özelikle de Hasankeyf kültür turizm rotaların merkezi durumundadır. Geçmişten gelen birikimi var, şimdi baraj gölün getirmiş olduğu imkanlar ve fırsatlar birleştiğinde müthiş bir potansiyel barındırıyor. Biz de sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında buranın potansiyelini turizm paydaşlarına anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“Özelikle 2 yıldan beridir ciddi manda etkinliklerimizi artırdık” diyen Öztürk, “Daha önce Hasankeyf’te görülmemiş etkinlikler yapıyoruz. Gerek ulusal gerekse uluslararası boyuta yapıyoruz. Bir tanesini de yarın icra edeceğiz. Turizm ve kano festivali tabir ettiğimiz Türkiye’de ilk defa deniz kanosu Türkiye şampiyonası Hasankeyf’te gerçekleşecektir. Bu çerçevede etkinliği geniş tutuk. Yöresel lezzetlerimizi de içine alan yine aynı şekilde konser etkinliği olan halk oyunlarının özelikle su sporlarının ilgilendiren jet ski, flyboard gösterilerin içinde olmuş olduğu bir festival icra edeceğiz. Yaklaşık 6 ay önce gastronomi festivali yapmıştık ciddi bir katılım olmuştu. Bütün hemşerilerimizi yerli ve yabancı turistlerimizi bu şehre yeniden görmek için davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Öztürk, “Cumartesi ve pazar günleri ile birlikte 2 gün sürecek saat 11:00 ila 18:00 arasında olacak. Daha çok gündüz saatlerinde turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bu zaman aralığına festivali düzenliyoruz. Kuzey Irak önemsediğimiz bir alan çok yakın bir coğrafya. Oradan çok ciddi turistin buraya geleceğini düşünüyoruz. İran’dan da turistin geleceğini düşünüyoruz. Yurt içinden çok bilinen tur acentalarımızla görüşüyoruz buradaki faaliyetlerin artırmaya yönelik. Hepsi birleştiğinde inanıyoruz ki Hasankeyf’i çok güzel günler bekliyor olacak. Bir kez daha insanlığın başlatmış olduğu bu kadim topraklarda bütün insanlarımızı davet ediyoruz. Burayı görmeye, keşfetmeye, burayı yerinde deneyimlemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',47916,47917,47918,47919,47920,47921,47922,47923']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bingöl’de şubat ayı mutat toplantısı gerçekleştirildi

Konya’da 15 bin 200 TOKİ konutu için kura tarihi belli oldu

Bingöl’de 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplandı

Malatya'da sanayi sitesinde araç yangını

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere 15 bin lira nakdi destek verilecek

İşgal rejimi, Lübnan'ın güneyinde iki beldeye saldırı yaptı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı geçici başbakan adayı atadı

Hayvan destekli rehabilitasyon uygulamalarıyla sosyal ve duygusal gelişime katkı sağlanıyor

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Mardin'de 3’üncü kattan düşen çocuk ağır yaralandı

Şanlıurfa’da otoyolda hırsızlık olayı aydınlatıldı

Batman'da manevi eğitim seferberliği

Siirt-Şirvan yolu sürücüleri mağdur ediyor

Mersin’in batısına çok kuvvetli yağış uyarısı

Samsun'da "Veda Hutbesi'nden Günümüze Mesajlar" yarışmasının ödül töreni düzenlendi

Diyarbakır'da "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" il finalleri devam ediyor

İslam İşbirliği ülkeleri ulaştırma bakanları İstanbul’da toplanıyor

Bakan Tekin: Dijital dünyada değerlerimizi güçlendirmeliyiz

Umut Kervanı Gaziantep Derneği Başkanı Özaslan: Ramazan öncesi hazırlıklarımızı tamamladık

İstanbul'da "Nezaket Haftası" kapsamında "Nezaket Koridoru" açılışı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kanada’daki okul saldırısına ilişkin açıklama

Güney Ege’de fırtına bekleniyor

Hindistan'da seçim propagandasında Müslümanları hedef alan silah görüntüsü tepki çekti

Uyku depolamak mümkün mü?

Gazze'de soykırım: Şehit sayısı 72 bin 45'e yükseldi

Bursalı akademisyenlerin geliştirdiği kayış tahrikli asansör motoruna Avrupa patent tescili

Gaziantep’te 189 koruyucu aile bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme şekli ve taksit tutarlarını açıkladı

Çukurova Üniversitesi’ne 250 yataklı Çocuk Hastanesi yatırımı

Sudan'da Kur'an-ı Kerim hafızlık merkezine İHA saldırısı: Bir çocuk hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl’de şubat ayı mutat toplantısı gerçekleştirildi

Konya’da 15 bin 200 TOKİ konutu için kura tarihi belli oldu

Bingöl’de 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplandı

Malatya'da sanayi sitesinde araç yangını

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere 15 bin lira nakdi destek verilecek

İşgal rejimi, Lübnan'ın güneyinde iki beldeye saldırı yaptı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı geçici başbakan adayı atadı