GÜNDEM 9.02.2023 12:45:30 0

Hataylı depremzede aile dehşet dolu anları anlattı

Hataylı depremzede aile dehşet dolu anları anlattı
Haberi Sesli Oku

Hataylı depremzede aile dehşet dolu anları anlattı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da doktor kızları ile babalarını kaybeden, kendileri yaralı olarak kurtulan ve Samsun’daki hastanede tedavi altına alınan aile, dehşet dolu anları anlattı.
Hatay’ın Odabaşı Mahallesi’nde 7 katlı binanın son katında ikamet eden aile, depremde evlerinin çökmesi sonucu göçük altında kaldı. Celal Konak (27), mimar olan annesi Cemile Tiniğ (54) ve üniversite öğrencisi kız kardeşi Mevlüde Melisa Konak (19), depremden 20 saat sonra kendi imkanları ile yaralı olarak enkaz altından çıktı. Ailenin doktor olan kızları Kübra Konak’ın (30) enkaz altından cansız bedeni çıkarıldı. Ayrı yaşayan ailenin babalarının ise başka bir binada deprem sırasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

'Kolonların koptuğunu gördüm'
Yaralı aile Adana’daki hastanedeki tedavilerinin ardından kendi imkanları ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek burada tedavi altına alındı. Hatay Sağlık Müdürlüğünde mimar olarak görev yapan anne Cemile Tiniğ, yaşadıkları dehşet dolu anları anlatarak, 'Gecenin bir yarısı uyuyorduk. Yavaş yavaş sallanmaya başladık. Her zaman Hatay’da deprem oluyordu zaten. Biz de uyandık. Oğlum uyandı ve bize ’Tekbir getirin, şahadet getirin’ dedi. Çok arttı, çok arttı. Ben mimarım. Kolonların koptuğunu gördüm. Daha sonra zeminle birlikte uçmaya başladık, bilinmez bir karanlığın içerisine düştük. Kaç saat kaldım zaman dilimi olarak bilmiyorum ama enkazda birbirimize seslendik. Kızım üstümdeymiş. Oğlum biraz daha uzaktaydı, büyük kızımdan ses gelmiyordu' dedi.

'Çok kötüydü'
Kafeterya işleten ve ailesiyle birlikte yaralı olarak kurtulan Celal Konak, 'Gündüz olmasını bekledim. Önce ben çıktım. Seslerini duyuyordum. Küçük bir yerden görüyordum. Benim bir kolum gitti zaten. Kolum enkaz sırasında asılı kaldı, kolumu çekip indirdim. Çekiç buldum, balyoz buldum. Vurun dedim, çıkartalım. Komutan geldi. Çıkartmaya başladık. Allah’ım, çok kötüydü. Annemi ve kız kardeşimi çıkarttım. Ablamı alamadım. Bir şehir komple yıkılmıştı, perişan haldeydik. Hastane hemen yanımızdaydı. Özel bir hastane vardı, o da yıkılmıştı. En son ablamın ölü bedenini çıkarttık. Babamı da kaybettik. Babam tek başına kalıyordu. Kendisi zaten kalp hastasıydı' diyerek gözyaşı döktü.
[gallery ids=',95355,95356,95357']

Muğla'da ormanlara giriş yasağı getirildi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı mesajı: Mazlum, mağdur ve yoksulların yanında olacağız

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Müftülükte 255 kişilik istihdam fırsatı! İl Başkanı Şansi’den İstihdam Müjdesi: Başvurular 10-14 Haziran’da

Haşimato belirtileri ve hakkında uzmanından uyarılar

Diyarbakır'da yakıt kamuoyunu devrildi

Şanlıurfa'da ormanlara giriş yasağı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili’den Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Kuzey Kore'den Rusya'ya şartsız destek 

Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır?

Gazze’nin çeşitli bölgelerine saldırıda 15 şehit

Diyetisyen Akçalı: Bayram sofrası lezzetli olduğu kadar dengeli de olmalı

Mardin’de bayram öncesi giyim mağazalarında yoğunluk devam ediyor

Portekiz halkı, Gazze’deki soykırıma karşı protesto düzenledi

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

HAKSİAD İl Başkanlığından bayram mesajı

Özgür Kudüs Platformu: Gönüllerimiz Kâbe'de, yüreklerimiz Gazze'de atıyor

Türbülansa giren uçak acil iniş yaptı: 9 yaralı

Vatandaşlar arife günü mezarlıklara akın etti

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever: Kardeşlik, barış ve huzura her zamankinden fazla ihtiyacımız var!

HAMAS: Çetelerin silahlandırılmasına ilişkin Lieberman'ın açıklamaları ciddi ve çarpıcı bir itiraf

Şırnak'ta şap karantinası

 HÜDA PAR Kahta ilçe Başkanı Demiral, besicileri ziyaret etti

Vaiz Nergis: Kurban ibadeti, Allah’a yakınlaşma vesilesi olduğundan ihlasla ve usulüne uygun yapılmalı

Çin Devlet Başkanı Şi ile ABD Başkanı Trump görüştü

Umut Kervanı Kahramanmaraş'ta bayram öncesi gıda dağıtımı gerçekleştirdi

Uzmanlardan Kurban Bayramı öncesi uyarı: Eti dinlendirin, kızartmadan uzak durun!

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: Sarmaka'yanı yol, su ve yerleşim sorunu giderilmeli

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Muhammet Arif Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

Yükleniyor