• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programı Diyarbakır'da yapılacak

18 Eylül 2024, Çarşamba 02:21
18 Eylül 2024, Çarşamba 02:21
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde yapılan "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programı 22 eylül pazar günü saat 16.00'da Diyarbakır'da gerçekleştirilecek.

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kur'an Nesli Platformu okul çağındaki çocuklara yönelik namaz eğitimi programları düzenledi.

Ağustos ayı süresince sürdürülen namaz eğitimi programları, 22 eylül Pazar günü saat 16.00'da Diyarbakır'da gerçekleştirilecek "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programıyla taçlandırılacak.

Çocuklara yönelik gerçekleştirilen namaz eğitimi programı ve pazar günü yapılması planlanan "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin amacı ve içeriği hakkında bilgi veren Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cihat Kaplan, tüm çocukları ve ailelerini programa davet etti.

"Namazın hakkını veren bir nesil, fuhşiyat ve kötülüklerden alıkonur"

Namaz eğitiminin önemi hakkında konuşan Kaplan, "Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'in çocuklarımızı 7 yaşından itibaren namaza başlatmamızı, 10 yaşından sonra da namazda düzeni sağlamaları hususunu bizlere tavsiye etmiştir. Kur'an Nesli Platformu olarak Efendimizin bu tavsiyesine binaen çocuklara namaz bilincinin küçük yaşta yerleşmesi için eğitimler düzenledik. Çocuklarımız abdest ve namazı öğrendi. Bu da bizler için iftihar vesilesidir." dedi.

Kaplan, "Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de namazın fuhşiyattan koruduğunu, kötülüklerden alıkoyduğunu açıkça bildirmiştir. Çünkü namazın hakkını veren bir nesil, fuhşiyat ve kötülüklerden alıkonacaktır. Bugün maalesef ahlaki çürüme, yozlaşma ve ifsadın en büyük nedeni namazlı bir neslin olmayışıdır. Eğer namazlı bir nesil yetişirse inşallah ahlaklı bir nesil de yetişmiş olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Pazar günü Kurşunlu Cami yerleşkesindeki etkinliğimize bekliyoruz"

Hafta sonu Diyarbakır'da yapılması planlanan etkinliğe de değinen Kaplan, şu ifadelere yer verdi:

"Kur'an Nesli Platformu her sene 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinlikleri düzenliyor. Türkiye'nin birçok ilinde eğitimler ağustos ayında yapılıp Eylül ayı itibariyle etkinlikler başlıyor. Hamdolsun tüm il ve ilçelerimizde bu etkinliklerimiz bitti. 22 Eylül Pazar günü saat 16.00'da Kurşunlu Cami yerleşkesinde final programımız olacak. Tüm duyarlı anne ve babaları bu programa bekliyoruz."

Çocuklara da seslenen Kaplan, "Sevgili çocuklar, bu pazar günü sizin için sürpriz etkinlikler hazırladık. Anne ve babalarınızın ellerinden tutup 'Anne-baba haydi bizleri namaza götür' diyerek 22 Eylül Pazar günü saat 16.00'da Kurşunlu Cami yerleşkesindeki etkinliğimize bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Deprem sonrası bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Angola'da akaryakıt zammı protestoları: 30 ölü, 277 yaralı

Ermenistan ve ABD'den ortak askeri tatbikat

Şanlıurfa’da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Yatağa bağlı kalmış 4 çocuk babası, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor

Siyonist analist: israil tarihinin en büyük yenilgilerinden biriyle karşı karşıya

Batman'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Palandöken: Serbest piyasa vatandaşın lehine işlemeli

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı

600 bin kamu işçisini ilgilendiren protokol imzalandı

Şili’de bakır madeninde göçük: 1 ölü, 5 kayıp

UNRWA: israil, Gazze dışındaki 6 bin yardım tırının girişini engelliyor

Mahalle sakinlerinden beton santrali tepkisi: Bir firma para kazanacak diye binlerce insanın sağlığını hiçe sayamaz!

Endonezya’da Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı

Bingöl'de, kavurucu sıcakta fırıncılar 250 derecelik fırının başında ter döküyor

7 aylık bebeğin nefes borusuna süt kaçması sonucu hayatını kaybetti

Siyonist rejimin eski kara kuvvetleri komutanı: Gazze'de kalmakla felakete yaklaşıyoruz

Hasankeyf'te tarihe ışık tutuluyor: Arkeopark ve Şaab Vadisi ziyarete açıldı

BATMAN AŞİRETLER PLATFORMU'NDAN YIKIMLARA TEPKİ: “BİR ŞEHİR, ORTAK AKLIYLA AYAKTA KALIR”

Sarıyer’de uyuşturucu sevkiyatı yapan kurye suçüstü yakalandı

Katil rejim sabahtan bu yana 33 Filistinliyi daha katletti

Kavurucu yaz sıcakları, esnafın çalışma koşullarını olumsuz etkiliyor

İngiliz Doktor Groom: Gazze’de Orta Çağı aratmayacak bir vahşet yaşanıyor

Batman aşiret derneklerinden kaçak yapı yıkımına tepki!

Gaziantep'te temmuz ayında 866 milyonluk ihracat yapıldı

Dr. Başak: Sıcak havalarda çocuklar ciddi risk altında

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: ABD yönetimini Gazze’deki açlıktan tam sorumlu tutuyoruz

Gazze'de abluka devam ediyor: Hükümetten acil ve yeterli gıda ile bebek maması talebi

İşgalciler 3 Suriyeliyi alıkoydu, tarım traktörüne el konuldu

Türkiye'den Suriye'ye ilk gaz akışı sağlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Deprem sonrası bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Angola'da akaryakıt zammı protestoları: 30 ölü, 277 yaralı

Ermenistan ve ABD'den ortak askeri tatbikat

Şanlıurfa’da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Yatağa bağlı kalmış 4 çocuk babası, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor

Siyonist analist: israil tarihinin en büyük yenilgilerinden biriyle karşı karşıya

Batman'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı