• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Hayırsever Ahmet Kutulman, Afganistan’daki yardım çalışmalarını anlattı

29 Ağustos 2024, Perşembe 02:54
29 Ağustos 2024, Perşembe 02:54
Hayırsever Ahmet Kutulman, Afganistan’daki yardım çalışmalarını anlattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Afganistan’da uzun süredir Umut Kervanı’nın yardım faaliyetlerine destek veren hayırsever Ahmet Kutulman, bu yıl çalışmalara bizzat katılarak bölgedeki insani duruma tanıklık etti.

Umut Kervanı, yıllardır sürdürdüğü insani yardım çalışmalarını, hayırseverlerin desteğiyle büyüterek Afganistan’daki mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor.

Kutulman, Afganistan’da gerçekleştirilen yardım çalışmalarına katılırken yaşadığı derin duygularla, yaptığı yardımların ne kadar önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini yerinde görme fırsatı buldu.

Özellikle Afganistan’ın zorlu yolculuklarını deneyimleyen Kutulman, yardımların muhtaçlara ne denli zor şartlar altında ulaştırıldığını bizzat gözlemledi.

Bu süreçte, Umut Kervanı’nın düzenlediği programlar çerçevesinde fakir ve muhtaç ailelere gıda, kırmızı et, nakdi yardım, sel felaketinden etkilenenlere destek, adak kurbanlarının teslimi gibi çeşitli yardım faaliyetlerine katıldı. Ayrıca, kız ve erkek öğrencilere yönelik giyim ve kırtasiye yardımlarının dağıtımında da aktif rol aldı.

Yardımların nereye ulaştığını ve nasıl bir etki oluşturduğunu yerinde görmenin kendisi için derin bir tecrübe olduğunu ifade eden Kutulman, bu tür faaliyetlere katılmanın önemini bir kez daha vurguladı.

Kutulman, yaşadığı duygu dolu anların yanı sıra, desteklediği projelerin nasıl hayata geçirildiğini ve bu yardımların muhtaç aileler için ne denli değerli olduğunu gözleriyle görmüş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Hacı Ahmet Kutulman Camii’nin açılışında yaptığı konuşmada, caminin bölge halkı ve çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekti.

"Caminin burada ne kadar gerekli olduğunu ve aileler üzerindeki etkisini gözlemledik"

2023 yılında Hacı Ahmet Kutulman Camii’nin ibadete açıldığını ifade eden Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "O gün de duygulanmıştık ama bugün buraya gelince caminin burada ne kadar gerekli olduğunu, buradaki aileler üzerindeki etkisini ve en önemlisi, bu neslin hem kız hem de erkek çocuklarının camiye gelerek ilim tahsil etmelerini görmek bizi ziyadesiyle duygulandırdı. Hacı Ahmet Kutulman ağabeyime, sadaka-i cariye olan bu güzel hayrı bıraktığı için teşekkür ediyorum. Rabbim, hayırsever ağabeyimizden razı olsun hem bu dünyada hem de ahirette ona güzellikler ihsan eylesin." temennisinde bulundu.

Umut Kervanı’nın çalışmalarına verdiği desteğin kendisine büyük bir huzur verdiğini ifade eden Kutulman, "Keşke daha önce yapmış olsaydım, çok geç kaldım. Yapılan hayırlar boşa gitmiyor. Umut Kervanı, çok sistemli bir şekilde çalışıyor. Bazen gece uyumuyorlar ama harika işler çıkarıyorlar." dedi.

"Umut Kervanı'nın çalışmaları Kutulman’ı duygulandırdı"

Binlerce kilometre uzaktan gelip Afganistan'da Umut Kervanı’nın yardım çalışmalarını yerinde görme fırsatı bulduğunu ve çok etkilendiğini ifade eden Ahmet Kutulman, "Şu anda yapmış olduğum camide 150 erkek, 120 de kız çocuğu eğitim görüyor. Yan tarafta da kız öğrenciler için medrese türü bir yapı hazırlıyorum. Bundan daha fazla mutluluk verecek bir iş olabilir mi? Bu mutluluğun ötesi yok. Şu anda burada eğitim alan çocuklar Allah için buraya geliyor, sabah akşam Allah'ın adını anıyorlar. Ben nasıl mutlu olmayayım? Bundan daha hayırlı bir şey yok. Umut Kervanı'nın bütün fertlerine çok teşekkür ediyorum; çok güzel hizmetler yapıyorlar ve bu hizmetlere destek olmak lazım. Buradaki çalışmalara bizzat şahit oldum. Destek vermekten dolayı mutlu ve huzurluyum. Keşke daha önce yapmış olsaydım, çok geç kaldım. Yapılan hayırlar boşa gitmiyor. Çok sistemli bir çalışmaları var. Bazen gece uyumuyorlar ama harika işler çıkarıyorlar.” şeklinde duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (İLKHA)

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı