• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Hayırsever Ahmet Kutulman, Afganistan’daki yardım çalışmalarını anlattı

29 Ağustos 2024, Perşembe 14:54
29 Ağustos 2024, Perşembe 14:54
Hayırsever Ahmet Kutulman, Afganistan’daki yardım çalışmalarını anlattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Afganistan’da uzun süredir Umut Kervanı’nın yardım faaliyetlerine destek veren hayırsever Ahmet Kutulman, bu yıl çalışmalara bizzat katılarak bölgedeki insani duruma tanıklık etti.

Umut Kervanı, yıllardır sürdürdüğü insani yardım çalışmalarını, hayırseverlerin desteğiyle büyüterek Afganistan’daki mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor.

Kutulman, Afganistan’da gerçekleştirilen yardım çalışmalarına katılırken yaşadığı derin duygularla, yaptığı yardımların ne kadar önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini yerinde görme fırsatı buldu.

Özellikle Afganistan’ın zorlu yolculuklarını deneyimleyen Kutulman, yardımların muhtaçlara ne denli zor şartlar altında ulaştırıldığını bizzat gözlemledi.

Bu süreçte, Umut Kervanı’nın düzenlediği programlar çerçevesinde fakir ve muhtaç ailelere gıda, kırmızı et, nakdi yardım, sel felaketinden etkilenenlere destek, adak kurbanlarının teslimi gibi çeşitli yardım faaliyetlerine katıldı. Ayrıca, kız ve erkek öğrencilere yönelik giyim ve kırtasiye yardımlarının dağıtımında da aktif rol aldı.

Yardımların nereye ulaştığını ve nasıl bir etki oluşturduğunu yerinde görmenin kendisi için derin bir tecrübe olduğunu ifade eden Kutulman, bu tür faaliyetlere katılmanın önemini bir kez daha vurguladı.

Kutulman, yaşadığı duygu dolu anların yanı sıra, desteklediği projelerin nasıl hayata geçirildiğini ve bu yardımların muhtaç aileler için ne denli değerli olduğunu gözleriyle görmüş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Hacı Ahmet Kutulman Camii’nin açılışında yaptığı konuşmada, caminin bölge halkı ve çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekti.

"Caminin burada ne kadar gerekli olduğunu ve aileler üzerindeki etkisini gözlemledik"

2023 yılında Hacı Ahmet Kutulman Camii’nin ibadete açıldığını ifade eden Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "O gün de duygulanmıştık ama bugün buraya gelince caminin burada ne kadar gerekli olduğunu, buradaki aileler üzerindeki etkisini ve en önemlisi, bu neslin hem kız hem de erkek çocuklarının camiye gelerek ilim tahsil etmelerini görmek bizi ziyadesiyle duygulandırdı. Hacı Ahmet Kutulman ağabeyime, sadaka-i cariye olan bu güzel hayrı bıraktığı için teşekkür ediyorum. Rabbim, hayırsever ağabeyimizden razı olsun hem bu dünyada hem de ahirette ona güzellikler ihsan eylesin." temennisinde bulundu.

Umut Kervanı’nın çalışmalarına verdiği desteğin kendisine büyük bir huzur verdiğini ifade eden Kutulman, "Keşke daha önce yapmış olsaydım, çok geç kaldım. Yapılan hayırlar boşa gitmiyor. Umut Kervanı, çok sistemli bir şekilde çalışıyor. Bazen gece uyumuyorlar ama harika işler çıkarıyorlar." dedi.

"Umut Kervanı'nın çalışmaları Kutulman’ı duygulandırdı"

Binlerce kilometre uzaktan gelip Afganistan'da Umut Kervanı’nın yardım çalışmalarını yerinde görme fırsatı bulduğunu ve çok etkilendiğini ifade eden Ahmet Kutulman, "Şu anda yapmış olduğum camide 150 erkek, 120 de kız çocuğu eğitim görüyor. Yan tarafta da kız öğrenciler için medrese türü bir yapı hazırlıyorum. Bundan daha fazla mutluluk verecek bir iş olabilir mi? Bu mutluluğun ötesi yok. Şu anda burada eğitim alan çocuklar Allah için buraya geliyor, sabah akşam Allah'ın adını anıyorlar. Ben nasıl mutlu olmayayım? Bundan daha hayırlı bir şey yok. Umut Kervanı'nın bütün fertlerine çok teşekkür ediyorum; çok güzel hizmetler yapıyorlar ve bu hizmetlere destek olmak lazım. Buradaki çalışmalara bizzat şahit oldum. Destek vermekten dolayı mutlu ve huzurluyum. Keşke daha önce yapmış olsaydım, çok geç kaldım. Yapılan hayırlar boşa gitmiyor. Çok sistemli bir çalışmaları var. Bazen gece uyumuyorlar ama harika işler çıkarıyorlar.” şeklinde duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (İLKHA)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı