• BIST 100

    10762,45%-1,06
  • DOLAR

    41,17% 0,07
  • EURO

    48,07% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4705,09% 0,66
  • Ç. ALTIN

    7548,54% 1,90

Hazreti Peygamber'in 1500. doğum yılı Batman'da dualarla anıldı

03 Eylül 2025, Çarşamba 22:51
03 Eylül 2025, Çarşamba 22:51
Hazreti Peygamber
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programında, Hazreti Peygamber’in dünyaya teşriflerinin 1500. yılı coşku ve huşu içinde idrak edildi.

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin 1500'üncü yıl dönümü münasebetiyle, Batman İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Merkez Necat Nasıroğlu Külliyesi Camii’nde yatsı namazının ardından gerçekleştirilen program Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit ve kasidelerle, ilahilerle ve salavatlarla devam etti. Maneviyatın hâkim olduğu program, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Programın ardından Mevlid'i Nebi gecesinin önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş şunları söyledi: "Hazreti Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in viladetinin 1500'üncü yılını Batman'da, Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde idrak ettik. Bu mübarek gecenin anlam ve önemine uygun olarak Mevlid-i Şerif okuduk. Hatm-i şerifleri, vefat edenlerimizin, hazır bulunan cemaatimizin ve tüm Müslümanların ruhlarına hediye ettik." dedi.

"O'nun örnek ahlakını milletimizle buluşturmaya devam edeceğiz"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılın teması olarak belirlenen "Hazreti Peygamber ve Aile Ahlakı" konusuna da değinen Durmuş, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu kapsamda, bir yıl boyunca Hazreti Peygamber'in örnek ahlakını anlamaya, anlatmaya ve onun sünnetini hayatımıza tatbik etmeye gayret edeceğiz. Camilerimizde, Kur'an kurslarımızda, kamu kurumlarında, imam hatip liselerimizde, ortaokul ve ilkokullarımızda Hazreti Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i anlatmaya çalışacağız. O'nun örnek ahlakını milletimizle buluşturmaya devam edeceğiz inşallah."

"Batmanlı kardeşlerimiz Hazreti Peygamber'e sevdalıdır, ona âşıktır"

Halkın programa gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Durmuş, Batman halkının Peygamber sevgisine vurgu yaparak, "Özellikle Batmanlı kardeşlerimiz Hazreti Peygamber'e sevdalıdır, ona âşıktır. O'nun anlatıldığı her programa büyük bir ilgi gösteriyorlar. Bu da onun gönüllerde ne kadar derin bir yer edindiğinin en açık göstergesidir. Bu vesileyle tüm Batmanlı hemşerilerimin kandil gecesini tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah, bizleri Hazreti Peygamber’e yakışan bir ümmet eylesin. O'nun izinden yürüyenlerden ve şefaatine nail olanlardan kılsın." ifadelerini kullandı.

"Zulüm altındaki Gazzeli kardeşlerimiz için bolca dua edilmeli"

Müslümanların, Hazreti Muhammed'in örnek şahsiyetinden ilham alarak hayatlarını şekillendirmeleri gerektiğini belirten Durmuş, "Hazreti Peygamber, daha peygamber olmadan önce bile 'Muhammedü'l-Emin' olarak anılırdı. Müslüman, elinden ve dilinden diğer insanların emin olduğu kimsedir. Bu gecede özellikle, zulüm altındaki Gazzeli kardeşlerimiz için bolca dua edilmesini tavsiye ediyorum. Onların bir an önce zalimlerin istilasından ve zulmünden kurtulmaları için dualarınızı eksik etmeyin. Hazreti Peygamber’i okumaktan, anlamaktan ve onun izinden yürümekten başka bu ümmetin bir çıkış yolu olmadığını da özellikle ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Program, İl Müftüsü Ahmet Durmuş’un yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Nordik-Baltık Sekizlisi ülkelerinden Ukrayna'ya askeri destek artışı kararı

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi coşkusu

Prof. Dr. Akpınar: Peygamberimiz, hayatın her alanında en güzel örnektir

Mardin’de zincirleme kaza: 3’ü çocuk 9 yaralı

Konya'da Mevlid Kandili dualarla idrak edildi

Müftü Dolu: Ailelerin huzuru, Peygamberimizin aile hayatını örnek almakla mümkün olur

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Hayâsızca hareketler suçu yeniden düzenlenmeli

Cumhuriyet savcısı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti

Portekiz'de tramvay kazası: 15 ölü, 20 yaralı

Mevlid Kandili’nde eller Gazze için semaya açıldı

Mardin'de idrak edilen Mevlid Kandili'nde eller Gazze için semaya açıldı

Mevlid Kandili Sultanahmet Camii'nde dualarla ihya edildi

Durmaz: Toplum, Peygamberimizin ahlakına her zamankinden daha fazla muhtaç

Hazreti Peygamber'in 1500. doğum yılı Batman'da dualarla anıldı

Küresel Sumud Filosu'na katılan aktivistler İLKHA'ya konuştu

Mevlid Kandili Bursa’daki camilerde coşkuyla idrak edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu denilen gaddarın kıyımına sessiz kalamayız

Siyonist Enrico Macias konseri tepkiler üzerine iptal edildi

Aydın'da orman yangını

Malatya'da bahçe yangınlarında ağaçlar zarar gördü

Umut Kervanı’ndan Mevlid-i Nebi dolayısıyla ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye yardımı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 367'ye yükseldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

Sumud Filosunda siyasilerden ortak mesaj: Tüm senaryolara rağmen hedefimiz Gazze

Avustralya'dan Rusya'ya yaptırım kararı

Mevlid-i Nebi dolayısıyla Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitaplar ücretsiz dağıtıldı

Siyonist işgalcilerin saldırıları nedeniyle Gazze'de 21 bin çocuk sakat kaldı

Kassam Tugayları, direnişte yeni aşamaya giriyor: "Musa'nın Asası" operasyonları başladı!

Batman'da çift ürün uygulamasıyla ayçiçeği ekimi artıyor

CHP’den İstanbul İl Başkanlığı kararı için itiraz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Nordik-Baltık Sekizlisi ülkelerinden Ukrayna'ya askeri destek artışı kararı

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi coşkusu

Prof. Dr. Akpınar: Peygamberimiz, hayatın her alanında en güzel örnektir

Mardin’de zincirleme kaza: 3’ü çocuk 9 yaralı

Konya'da Mevlid Kandili dualarla idrak edildi

Müftü Dolu: Ailelerin huzuru, Peygamberimizin aile hayatını örnek almakla mümkün olur

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Hayâsızca hareketler suçu yeniden düzenlenmeli