HDP ve PKK mağduru babalar Babalar Günü’nü buruk geçiriyor

Tarih: 18.06.2023 14:45
HDP ve PKK mağduru babalar Babalar Günü’nü buruk geçiriyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

HDP ve PKK mağduru babalar Babalar Günü’nü buruk geçiriyor

Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren babalar, Babalar Günü’nü buruk geçiriyor.
3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek evlat nöbetine katılan babalar, buruk bir Babalar Günü’nü daha geride bırakıyor. 360 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, bin 385’inci gününde de sürüyor. Evlat nöbetinde bugüne kadar 42 aile çocuklarına kavuşurken, Babalar Günü’ne buruk giren babalar çocuklarından gelecek iyi haberi bekliyor.
Oturma eylemini kararlılıkla sürdüren babalardan Nihat Aydın, oğlu Mehmet için nöbette olduğunu, kendileri için Babalar Günü de, Anneler Günü de, bayram da olmadığını söyledi.

“Çocuklarımızı elimizden aldılar, Allah hakkımızı bırakmasın”
Özel günlerin kendileri için buruk geçtiğini belirten Aydın, “Bugün çocuklarımıza baktığımız zaman bir hediye değil, sadece kokusunu alsak yeter bize. Bizim için dünyaya bedel. Çocuklarımızı elimizden aldılar, Allah hakkımızı bırakmasın. Oğluma da buradan seslenmek istiyorum. Öleceğinizi bilseniz dahi bizi seviyorsanız orayı terk edin, kaçmaya çalışın” dedi.
Bayram Elhaman’ın babası Şadin Elhaman ise, 2017’de oğlunun kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi. “Bugün Babalar Günü’dür ama bizim babalığımız nerede kaldı?” diyen Elhaman, “6 seneden fazladır çocuğumdan bir haber alamıyorum. Sonuna kadar devam edeceğim, çocuğumdan da vazgeçmeyeceğim. Babalar Günü’nü kutluyorum ama bizde öyle bir şey yok” diye konuştu.
Siirt’in Şirvan ilçesinde 2014 yılında 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf için eylemini sürdüren Nurettin Ödümlü, “10 senedir HDP’liler evladımı kandırıp dağa götürdüler. Bugün Babalar Günü. Bize Babalar Günü de, Anneler Günü de yok. 20 bayramdır evladımdan haber yok. En son 5 sene önce ölüm haberi gelmiş, ortada bir şey yok” şeklinde konuştu.

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Yükleniyor