HDP’nin kapsında çadır kuran aileler bin 353 gündür evlatları için haykırıyor

Tarih: 17.05.2023 13:50 Güncelleme: 17.05.2023 13:50
HDP’nin kapsında çadır kuran aileler bin 353 gündür evlatları için haykırıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HDP’nin kapsında çadır kuran aileler bin 353 gündür evlatları için haykırıyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti Diyarbakır’da HDP’nin kapısında kurulan çadırda yaz-kış demeden devam ediyor.
Bölücü terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı olduğu değerlendirilen HDP’nin içi yüzünü ortaya çıkarttıklarını belirten aileler, 3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlattı. Çocuklarını HDP’den isteyen aileler, bin 353 gündür partinin kapısında kurdukları çadırda evlat nöbetini kararlı bir şekilde sürdürüyor.
Kentte etkisini gösteren hava sıcaklığına rağmen çadırda evlatlarının yolunu gözleyenler arasında bulunan Zekiye Bozdağ, kardeşi Süleyman Çetinkaya için oturma eyleminde kararlı olduğunu belirtti.
Kardeşinin 2019 tarihinde HDP gençlik kolları tarafından kandırılarak dağa gönderildiğini ifade eden Bozdağ, “Kardeşim 30 Ağustos 2019 tarihinde HDP gençlik kollarınca kandırılarak dağa gönderilmişti. Burada 4 yıldır kardeşimin dönmesi için mücadele veriyorum. Çadırda bulunan ailelerden kimi evladı kimi kardeşi için nöbet tutuyor. 4 yıl az bir süre değil. İnsandan resmen bir hayat gidiyor. Burada 4 yıldır kardeşimi bekliyorum. Kardeşim gelene kadar HDP il binası önünde oturma eylemimi sürdüreceğim. Kardeşime çağrım; bak seni kandırdılar. Bunu PKK’lılar itiraf etti. Hiçbir şeyden korkmana gerek yok. Bizim kapımız sana her zaman açıktır” dedi.
Çocuğu Cahit’e 8 yıl önce HDP’lilerce uyuşturucu maddesi kullandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden İhsan Bayrak, evladına ‘teslim ol’ çağrısında bulundu.
Mağaraların oğluna layık olmadığını dile getiren Bayrak, “8 yıldır oğlumu görmüyorum. Oğlumdan sadece sağ olduğuna dair duyum aldım. Bir türlü çocuğuma ulaşamıyorum. Oğlumu bulana kadar izini aramaya devam edeceğim. Oğluma uyuşturucu maddesi vererek yoldan çıkardılar. Daha sonra Lice’ye oğlumu götürdüler. Muş’ta olduğuna dair duyum almıştım ama yine bulamadım. Bir türlü izine ulaşamadık. Oğlumun eve dönmesini, devletimize, polisimize teslim olmasını istiyorum. Orası oğlumun yeri değildir” diye konuştu.

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Türkiye ve Ürdün arasında sosyal hizmetlerde iş birliği adımı

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Yükleniyor