• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”

07 Temmuz 2021, Çarşamba 11:42
07 Temmuz 2021, Çarşamba 11:42
“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”

Pandemi döneminde KOBİ’lerin en büyük destekçisi olan VakıfBank, ihracatçı KOBİ’leri güçlendiren ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyor. KOBİ’lerin ihtiyaçlarına uygun inovatif çözümler sunan VakıfBank yılsonu hedefi, ihracat yapan KOBİ müşteri sayısını iki katına çıkarmak.

Aktif büyüklükte Türkiye’nin en büyük ikinci bankası VakıfBank, pandemi döneminde de KOBİ’leri yalnız bırakmadı. Banka, KOBİ’leri önemli ölçüde etkileyerek likidite sıkıntısı yaşanmasına neden olan bu dönemde KOBİ’leri desteklemek için İşe Devam Destek kredisi, Çek Ödeme Destek Kredisi, Maaş Ödeme Destek Kredisi ve Turizm Destek Kredisi gibi kredi paketleri açıkladı. KOBİ’lere destek olmak için kredi ödemelerini de öteleyen VakıfBank, tedarik sürecinde yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi için kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi ürünlerde limit artışına gitti. 

“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Hazım Akyol, bankanın KOBİ segmentine yönelik çalışmalarına değindiği açıklamasında, “KOBİ’lere yönelik çalışmalarımızda öncelikle bankamızın ihracatçı KOBİ’lere sağlayacağı ürün ve hizmetleri geniş kitlelere ulaştırmak için mevcut yapımızı güçlendirdik. Bu alanda ciddi gelişim sağladık. Eğitimler verdiğimiz uzman saha personelimizle gerek online gerekse yüz yüze müşteri ziyaretleri gerçekleştirdik.  KOBİ’lerin ihtiyaçlarına uygun, tam anlamıyla terzi usulü çözümler getirdik. Sonuç olarak; 2020 yılsonundaki ihracat hacmimize 2021 yılının ilk yarısı itibarıyla ulaşmış durumdayız. Yılsonu hedefimiz ise bankamızla çalışan, ihracat yapan KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak” dedi. 

Merkez Bankası faizine endeksli ilk kredi

Türkiye ekonomisine doğrudan katkı sunan yeni bir kredi olan “Çıpa Kredisi”ni uygulamaya alan VakıfBank, bu krediyi sektörde ilk ve tek olarak Merkez Bankası politika faizine endeksli olarak oluşturdu. Faiz oranı Merkez Bankası Politika faizi oranı düştüğünde azalan, yükseldiğinde ise sabit kalan bir yapıda kurgulanan “Çıpa Kredisi” ile KOBİ’ler olası faiz riskine karşı korunmuş oluyor. Böylece yatırımlarına ara vermeden devam etmeleri sağlanıyor. 

İhracatçı KOBİ’lere hem finansman hem danışmanlık desteği

KOBİ’lerin ihtiyaçlarını yakından takip eden, özellikle istihdam, üretim ve ihracata yönelik özel çözümler geliştirmeye devam eden VakıfBank, ihracatçı KOBİ’lere özel ürün ve hizmetler de sunuyor. Hem ihracatın finansmanı hem de ihracata hazırlık aşamasında ortaya çıkan likidite ihtiyacının finansmanı için kaynak sağlayan VakıfBank, Eximbank ve Merkez Bankası kaynaklı ihracat kredilerine de aracılık ediyor.

Özellikle ihracata henüz başlamamış olan KOBİ’lerin ihracata teşvik edilmesi ve yurt dışı pazarlara açılması için yol gösterici olmak gerektiğine inanan VakıfBank, yaygın muhabir banka ağı sayesinde KOBİ’lere ihracat sürecinin her aşamasında, danışmanlık hizmeti sağlayarak da destek oluyor.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı

Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı

TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı

Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı

Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı

Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi

Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer

Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı

Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama

Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama

Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor

Bursa'da Kudüs’ün özgürlüğü için birlik çağrısı

Hem siyonist hem de hırsız: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar

Suriye'de askeri kışlada roket patladı: 29 yaralı

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı

Ukrayna, Storm Shadow ile Rus topraklarını hedef aldı: 7 ölü, 40 yaralı

Ay: Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ortak mirasıdır

Ağrı’dan "siyonist yayılmacılık küresel barışı tehdit ediyor" uyarısı

Malatya'da otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Batmanlılar Kudüs için tek ses oldu: Kudüs ve Aksa özgür olmalı

BM: Gazze'ye yönelik tüm insani yardım hareketleri engellendi

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Tekne orucu tutan minikler aileleri için güllaç hazırladı

Zonguldak'ta işçi taşıyan midibüsle otomobil çarpıştı: 13 yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan bölgedeki gerilime ilişkin diplomasi çağrısı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Sisi görüştü

Tayvan açıklarında 5,7 büyüklüğünde deprem

Lübnan'a yönelik siyonistlerin saldırılarında 773 şehit, 1993 yaralı

ABD, Irak'ta düşen uçaktaki 6 askerinin öldüğünü doğruladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı

Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı

TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı

Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı

Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı

Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi