• BIST 100

    17319,55%-0,06
  • DOLAR

    43,73% 0,07
  • EURO

    51,81% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6903,83% -1,58
  • Ç. ALTIN

    11672,76% 0,00

“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”

07 Temmuz 2021, Çarşamba 11:42
07 Temmuz 2021, Çarşamba 11:42
“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”

Pandemi döneminde KOBİ’lerin en büyük destekçisi olan VakıfBank, ihracatçı KOBİ’leri güçlendiren ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyor. KOBİ’lerin ihtiyaçlarına uygun inovatif çözümler sunan VakıfBank yılsonu hedefi, ihracat yapan KOBİ müşteri sayısını iki katına çıkarmak.

Aktif büyüklükte Türkiye’nin en büyük ikinci bankası VakıfBank, pandemi döneminde de KOBİ’leri yalnız bırakmadı. Banka, KOBİ’leri önemli ölçüde etkileyerek likidite sıkıntısı yaşanmasına neden olan bu dönemde KOBİ’leri desteklemek için İşe Devam Destek kredisi, Çek Ödeme Destek Kredisi, Maaş Ödeme Destek Kredisi ve Turizm Destek Kredisi gibi kredi paketleri açıkladı. KOBİ’lere destek olmak için kredi ödemelerini de öteleyen VakıfBank, tedarik sürecinde yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi için kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi ürünlerde limit artışına gitti. 

“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Hazım Akyol, bankanın KOBİ segmentine yönelik çalışmalarına değindiği açıklamasında, “KOBİ’lere yönelik çalışmalarımızda öncelikle bankamızın ihracatçı KOBİ’lere sağlayacağı ürün ve hizmetleri geniş kitlelere ulaştırmak için mevcut yapımızı güçlendirdik. Bu alanda ciddi gelişim sağladık. Eğitimler verdiğimiz uzman saha personelimizle gerek online gerekse yüz yüze müşteri ziyaretleri gerçekleştirdik.  KOBİ’lerin ihtiyaçlarına uygun, tam anlamıyla terzi usulü çözümler getirdik. Sonuç olarak; 2020 yılsonundaki ihracat hacmimize 2021 yılının ilk yarısı itibarıyla ulaşmış durumdayız. Yılsonu hedefimiz ise bankamızla çalışan, ihracat yapan KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak” dedi. 

Merkez Bankası faizine endeksli ilk kredi

Türkiye ekonomisine doğrudan katkı sunan yeni bir kredi olan “Çıpa Kredisi”ni uygulamaya alan VakıfBank, bu krediyi sektörde ilk ve tek olarak Merkez Bankası politika faizine endeksli olarak oluşturdu. Faiz oranı Merkez Bankası Politika faizi oranı düştüğünde azalan, yükseldiğinde ise sabit kalan bir yapıda kurgulanan “Çıpa Kredisi” ile KOBİ’ler olası faiz riskine karşı korunmuş oluyor. Böylece yatırımlarına ara vermeden devam etmeleri sağlanıyor. 

İhracatçı KOBİ’lere hem finansman hem danışmanlık desteği

KOBİ’lerin ihtiyaçlarını yakından takip eden, özellikle istihdam, üretim ve ihracata yönelik özel çözümler geliştirmeye devam eden VakıfBank, ihracatçı KOBİ’lere özel ürün ve hizmetler de sunuyor. Hem ihracatın finansmanı hem de ihracata hazırlık aşamasında ortaya çıkan likidite ihtiyacının finansmanı için kaynak sağlayan VakıfBank, Eximbank ve Merkez Bankası kaynaklı ihracat kredilerine de aracılık ediyor.

Özellikle ihracata henüz başlamamış olan KOBİ’lerin ihracata teşvik edilmesi ve yurt dışı pazarlara açılması için yol gösterici olmak gerektiğine inanan VakıfBank, yaygın muhabir banka ağı sayesinde KOBİ’lere ihracat sürecinin her aşamasında, danışmanlık hizmeti sağlayarak da destek oluyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'da tırın dorsesi radar aracının üzerine devrildi

Van'da iki otomobil çarpıştı: 5 kişi yaralandı

Diyetisyen Kahraman anlattı: İftar ve sahurda nelere dikkat edilmeli?

Cizre İlçe Müftülüğü vaizi Gökalp: Ramazan, fırsat ayıdır

Prof. Dr. Öngören: Ramazan’da açlık durumu insan ruhunu besleyen mânevî bir gıda

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde maddi hasarlı trafik kazası

Topunu çıkarmak için menfeze giren çocuk hayatını kaybetti

Bingöl’de 40 STK temsilcisi kentin sorunlarını masaya yatırdı

Dr. Nevaf Tekruri: Gazze halkı kendini Kudüs için, mukaddesat için feda etti

Diyarbakır'da aranan şahıslara yönelik operasyon: 113 kişi yakalandı

Müftü Yardımcısı Kiraz: Teravihleri camide kılmanın ayrı bir kıymeti vardır

Bakan Bolat: Türkiye-Fransa ekonomik işbirliğini daha da derinleştireceğiz

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 12 şüpheliye yasal işlem

Euro-Med: İşgal, Ramazan öncesinde ibadet özgürlüğünü kısıtlıyor

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 57 şüpheliye işlem

Konya’da uyuşturucu operasyonunda 34 kişi gözaltına alındı

Konya için kuvvetli yağış uyarısı

Yetimler Vakfı, Gazze'de Ramazan öncesi yetim aylıklarını dağıttı

Diyarbakır’da 247 kişilik ekip kayıp yaşlı adamı arıyor

Ekrandaki hayat, gerçek hayatı zehirliyor mu: Türk dizilerinin toplumsal bedeli

Ocakta trafiğe 144 bin aracın kaydı yapıldı: Toplam araç sayısı 33 milyonu geçti

Türkiye’de en büyük mutluluk kaynağı aile oldu

Yunanistan’da krizler derinleşiyor: Atina’da taksiciler 3 gün grev başlattı

Diyanet-Sen Başkanı Yıldız: Dini değerleri dikkate alan her adım bunlara laik atak geçirtiyor

İspanya'da bir apartman yangını: 5 ölü

İşgalciler, Batı Şeria ve Kudüs'te baskınlarını sürdürüyor

Ocak ayında Konut Fiyat Endeksi arttı

ABD’de lise buz hokeyi maçında silahlı saldırı: 3 ölü

Hatay’da sahte reçete operasyonu: 7 şüpheli gözaltında

İran-ABD görüşmelerinin ikinci turu bugün yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da tırın dorsesi radar aracının üzerine devrildi

Van'da iki otomobil çarpıştı: 5 kişi yaralandı

Diyetisyen Kahraman anlattı: İftar ve sahurda nelere dikkat edilmeli?

Cizre İlçe Müftülüğü vaizi Gökalp: Ramazan, fırsat ayıdır

Prof. Dr. Öngören: Ramazan’da açlık durumu insan ruhunu besleyen mânevî bir gıda

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde maddi hasarlı trafik kazası

Topunu çıkarmak için menfeze giren çocuk hayatını kaybetti