• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”

07 Temmuz 2021, Çarşamba 11:42
07 Temmuz 2021, Çarşamba 11:42
“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”

Pandemi döneminde KOBİ’lerin en büyük destekçisi olan VakıfBank, ihracatçı KOBİ’leri güçlendiren ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyor. KOBİ’lerin ihtiyaçlarına uygun inovatif çözümler sunan VakıfBank yılsonu hedefi, ihracat yapan KOBİ müşteri sayısını iki katına çıkarmak.

Aktif büyüklükte Türkiye’nin en büyük ikinci bankası VakıfBank, pandemi döneminde de KOBİ’leri yalnız bırakmadı. Banka, KOBİ’leri önemli ölçüde etkileyerek likidite sıkıntısı yaşanmasına neden olan bu dönemde KOBİ’leri desteklemek için İşe Devam Destek kredisi, Çek Ödeme Destek Kredisi, Maaş Ödeme Destek Kredisi ve Turizm Destek Kredisi gibi kredi paketleri açıkladı. KOBİ’lere destek olmak için kredi ödemelerini de öteleyen VakıfBank, tedarik sürecinde yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi için kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi ürünlerde limit artışına gitti. 

“Hedefimiz KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak”

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Hazım Akyol, bankanın KOBİ segmentine yönelik çalışmalarına değindiği açıklamasında, “KOBİ’lere yönelik çalışmalarımızda öncelikle bankamızın ihracatçı KOBİ’lere sağlayacağı ürün ve hizmetleri geniş kitlelere ulaştırmak için mevcut yapımızı güçlendirdik. Bu alanda ciddi gelişim sağladık. Eğitimler verdiğimiz uzman saha personelimizle gerek online gerekse yüz yüze müşteri ziyaretleri gerçekleştirdik.  KOBİ’lerin ihtiyaçlarına uygun, tam anlamıyla terzi usulü çözümler getirdik. Sonuç olarak; 2020 yılsonundaki ihracat hacmimize 2021 yılının ilk yarısı itibarıyla ulaşmış durumdayız. Yılsonu hedefimiz ise bankamızla çalışan, ihracat yapan KOBİ müşteri sayımızı iki katına çıkarmak” dedi. 

Merkez Bankası faizine endeksli ilk kredi

Türkiye ekonomisine doğrudan katkı sunan yeni bir kredi olan “Çıpa Kredisi”ni uygulamaya alan VakıfBank, bu krediyi sektörde ilk ve tek olarak Merkez Bankası politika faizine endeksli olarak oluşturdu. Faiz oranı Merkez Bankası Politika faizi oranı düştüğünde azalan, yükseldiğinde ise sabit kalan bir yapıda kurgulanan “Çıpa Kredisi” ile KOBİ’ler olası faiz riskine karşı korunmuş oluyor. Böylece yatırımlarına ara vermeden devam etmeleri sağlanıyor. 

İhracatçı KOBİ’lere hem finansman hem danışmanlık desteği

KOBİ’lerin ihtiyaçlarını yakından takip eden, özellikle istihdam, üretim ve ihracata yönelik özel çözümler geliştirmeye devam eden VakıfBank, ihracatçı KOBİ’lere özel ürün ve hizmetler de sunuyor. Hem ihracatın finansmanı hem de ihracata hazırlık aşamasında ortaya çıkan likidite ihtiyacının finansmanı için kaynak sağlayan VakıfBank, Eximbank ve Merkez Bankası kaynaklı ihracat kredilerine de aracılık ediyor.

Özellikle ihracata henüz başlamamış olan KOBİ’lerin ihracata teşvik edilmesi ve yurt dışı pazarlara açılması için yol gösterici olmak gerektiğine inanan VakıfBank, yaygın muhabir banka ağı sayesinde KOBİ’lere ihracat sürecinin her aşamasında, danışmanlık hizmeti sağlayarak da destek oluyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İran Savunma Bakanı Musavi ve Genelkurmay Başkanı Nasırzade şehit oldu

Afganistan yönetimi: Pakistan saldırılarında 52 kişi şehit oldu

Palandöken: Ekim alanları beton yığınları ile doldu

İNOSAM Başkanı Avcı: Dünya uçuruma sürükleniyor, israil kontrol altına alınmalı

Türkiye’nin 2025 büyüme verileri yarın açıklanacak

İran ordusu: Şehit Hamaney'in yolunu sürdüreceğiz, bu suç cevapsız kalmayacak

Gümrük muhafaza ekipleri, üç ayrı operasyonda 484 kilogram uyuşturucu ele geçirdi

Meteoroloji'den kar ve çığ uyarısı

YÖK’ten denklik ve yatay geçişte yeni düzenleme

Hamaney'in şehadetinin ardından İran halkı meydanlara indi

Bakan Şimşek: Son 50 ayın en düşük enflasyon seviyesindeyiz

İran’da üçlü geçiş liderliği

Kudüs hâkimiyet altında: Siyonist rejim Mescid-i Aksa'yı zorla boşalttı

İşgal medyası: Saldırı haftalar öncesinden belirlendi, müzakereler zaman kazanma taktiğiydi

İran: Pakbur ve Şemhani Tahran'daki saldırılarda şehit oldu

İran'dan misilleme: Tel Aviv ve Hayfa'ya yüzlerce füze atıldı

Ayetullah Seyyid Ali Hamaney: Direnişin ekseninin rehberi

Ayetullah Seyyid Ali Hamaney şehit oldu: İran 40 günlük yas ilan etti

İmam hatipliler 28 Şubat'ın yıl dönümünde iftar sofrasında buluştu

BM Genel Sekreteri, acil toplantıda ABD ve işgalci rejimin İran'a yönelik saldırılarını kınadı

İran’ın misillemesi, ABD’nin hava savunma kabiliyetlerini sorgulattı

Hamanei, X hesabından paylaşımda bulundu: "Haydar'ın adıyla"

İran Devrim Muhafızları: Üçüncü ve dördüncü dalga operasyonları daha gelişmiş füzelerle başladı

İran Dışişleri Bakanlığı: Minab Kız Okulu'na düzenlenen saldırıda 160 masum çocuk can verdi

Yetimler Vakfı’ndan Ankara’da yetim çocuklara iftar programı

Norveç: israil'in İran'a saldırısı uluslararası hukukun ihlali

Mardin’de Beyazsu ana isale hattı patladı: İpekyolu göle döndü

HAKSİAD Ankara Şubesi iftar programında buluştu

İşgalciler ateşkese rağmen Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor: 72 bin 95 şehit

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Savunma Bakanı Musavi ve Genelkurmay Başkanı Nasırzade şehit oldu

Afganistan yönetimi: Pakistan saldırılarında 52 kişi şehit oldu

Palandöken: Ekim alanları beton yığınları ile doldu

İNOSAM Başkanı Avcı: Dünya uçuruma sürükleniyor, israil kontrol altına alınmalı

Türkiye’nin 2025 büyüme verileri yarın açıklanacak

İran ordusu: Şehit Hamaney'in yolunu sürdüreceğiz, bu suç cevapsız kalmayacak

Gümrük muhafaza ekipleri, üç ayrı operasyonda 484 kilogram uyuşturucu ele geçirdi