• BIST 100

    14224,63%0,17
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,06% -0,25
  • GRAM ALTIN

    5943,72% 0,59
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Hekimler ve sağlık çalışanları: Zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşır

12 Ekim 2024, Cumartesi 16:31
12 Ekim 2024, Cumartesi 16:31
Hekimler ve sağlık çalışanları: Zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hekimler ve sağlık çalışanları, "2 milyon mazlumun göğü inleten çığlıklarına sessiz kalan sağırlarla, çocuk ve kadınlar öldürülünce susan dilsizlerle hesaplaşacağız." diyerek, zulme karşı durma kararlılıklarını bir kez daha vurguladılar.

siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 372 gündür aralıksız devam ediyor. İşgalci katillerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 42 bin 175 kişi şehid oldu, yaralı sayısı da 98 bin 3366'ya yükseldi.

Soykırımın başladığı tarihten bu yana Türkiye'nin birçok ilinde cumartesi günü "Sessiz Yürüyüş" düzenleyen hekimler ve sağlık çalışanlarının eylemleri sürüyor.

Malatya'da, Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelinerek yapılan yürüyüş Kernek Karagözlüler Camii bahçesine kadar devam etti.  

Burada kitle adına basın açıklamasını okuyan Özel Eğitim öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi Enes Kılıç, canlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına ve öldürülmek pahasına mesleklerinden vazgeçmeyen Gazze’nin onurlu hekim ve sağlık çalışanlarına selam gönderdi.  

Kılıç, konuşmasına tarihte eşine az rastlanır bir soykırım ve işgalin üzerinden tam 1 yıl geçtiğini hatırlatarak başladı.

Kılıç, "12 aydan fazla süredir işgalci terörist israilin zaman ve mekân fark etmeksizin neredeyse her gün yaptığı katliamları içimiz yana yana seyrettik" dedi.

"Katil israil ve destekçileri bilsinler ki içimizde soylu bir öfke biriktiriyoruz"

İşgalci siyonistlerin Batı Şeria, Kudüs, Lübnan, Yemen ve Suriye’deki saldırılarına dikkat çeken Kılıç, "Gözünü karartan israil, masumların üzerine bombalarını yağdırmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı. Kılıç, artan şehit sayıları ve ölen çocuk görüntülerine alışmanın kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, "Katil israil ve destekçileri bilsinler ki içimizde soylu bir öfke biriktiriyoruz." dedi.

"Onlara en ufak destek veren firmaları ilelebet boykot edeceğimize ve bu şuurla hayatımıza devam edeceğimize karar verdik"

Filistin'in özgürleştirilmesi için gelecek nesillere bu öfkeyi aktaracaklarını belirten Kılıç, "Filistin'i özgürleştirecek o kutlu nesli yetiştirmeye ant içtik. Onlara en ufak destek veren firmaları ilelebet boykot edeceğimize ve bu şuurla hayatımıza devam edeceğimize karar verdik." ifadelerini kullandı.

"Bugün senin zulmüne susanlar, senin yanında olup yardımcın olanlar da ileride utancından kaçacak delik arayacak ve yargılanmaktan kurtulamayacak"

Kılıç, işgalcilerin zalimliği karşısında verilen mücadelenin önemine vurgu yaparak, "Zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşır. Senin de sonun yaklaştı; geçmişteki tüm zalimler gibi senin de tarihin kara sayfalarında adın geçecek. Bugün senin zulmüne susanlar, senin yanında olup yardımcın olanlar da ileride utancından kaçacak delik arayacak ve yargılanmaktan kurtulamayacak." şeklinde konuştu.

"2 milyon mazlumun göğü inleten çığlıklarına sessiz kalan sağırlarla hesaplaşacağız"

Kılıç açıklamasında, "2 milyon mazlumun göğü inleten çığlıklarına sessiz kalan sağırlarla hesaplaşacağız. Çocuk ve kadınlar öldürülünce susan dilsizlerle hesaplaşacağız" diyerek, zulme karşı durma kararlılığını bir kez daha vurguladı.

"Ne mutlu zulme engel olmak için çağrıya koşanlara!"

Kılıç, "Üniversite kampüslerinden meydanlara kadar her yerde Gazze halkına desteğimizi ortaya koyacağız. Zulme karşı durmak, evlatlarımıza bırakabileceğimiz en büyük mirastır.  Ne mutlu zulme engel olmak için çağrıya koşanlara! Meydanları pehlivansız bırakmayanlara!" dedi.

"Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz"

Kılıç açıklamayı, "Biz vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, eylemimizle Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Dünyadaki tek özgür kara parçası olan Gazze'ye ve onurlu insanlarına selam olsun... Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" diyerek tamamladı. (İLKHA)

Mandalina ihracatı rekor kırdı

İstanbul’da tersanede gemi yangını

Damon Hapishanesi’nde kadın esirlere yönelik ihlaller sürüyor

Batı Şeria'da Yahudi terörü: Filistinlilerin araçları ateşe verildi

Bingöl’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman Valiliği'nden kuvvetli rüzgâr uyarısı

90 yıl sonra bile korku bitmedi: Siyonist rejim Şehit İzzeddin el-Kassam'ın kabrini hedef aldı

İstanbul barajlarında alarm: Doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesinde

Kronik strese karşı kalbi koruyan 6 kritik adım

BESO Başkanı Çiftçi'den gençler için meslek ve üretim vurgusu

Tesla’nın “otonom” iddiaları çöktü: Satış ve üretim askıya alınabilir

Malatya gıda zehirlenmesi şüphesi: 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı

BM'den Gazze'ye yardım çağrısı, Avrupa'dan Yahudi terörüne tepki

72 ilaç daha SGK’nın geri ödeme listesine alındı

250 bin km hızla gelen ziyaretçi: 3I/ATLAS gökbilimcilerin merceğinde

Gaziantep'te kumar operasyonu: 9 kişiye idari para cezası

Tayland basını: Ordu, Kamboçya sınırındaki Chong An Ma bölgesini kontrolüne aldı

Hanuka provokasyonu sürüyor: Mescid-i Aksa'ya baskınlar 3'üncü gününde

Ziraat mühendisleri: Bilinçsiz ilaçlama ölümlere yol açıyor

Bu Bir Hizmet Yarışıdır, Siyasi Yarış Değil

Meşal: İşgali ve vesayeti reddediyoruz, silah konusundaki yaklaşımımız net

Dicle Elektrik’ten Artuklu’ya altyapı yatırımı

HAKSİAD’dan üyelere lojistik destek

Alpler’de 200 milyon yıllık tarihi keşif: Binlerce dinozor ayak izi dikey kayalarda ortaya çıktı

Omurga kırıkları kış aylarında artıyor

Batman'da zincirleme trafik kazası: 2 otomobil hasar gördü

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri yeniden belirlendi

Zayıflama iğneleri: Çağın trendi mi, sağlık devrimi mi?

HAMAS: İşgalcilerin ihlalleri Gazze'de ateşkesi çöküşün eşiğine getirdi

Brent petrol 59,55 dolardan işlem görüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mandalina ihracatı rekor kırdı

İstanbul’da tersanede gemi yangını

Damon Hapishanesi’nde kadın esirlere yönelik ihlaller sürüyor

Batı Şeria'da Yahudi terörü: Filistinlilerin araçları ateşe verildi

Bingöl’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman Valiliği'nden kuvvetli rüzgâr uyarısı

90 yıl sonra bile korku bitmedi: Siyonist rejim Şehit İzzeddin el-Kassam'ın kabrini hedef aldı