• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Hekimler ve sağlık çalışanlarından Gazze direnişine destek

21 Eylül 2024, Cumartesi 09:00
21 Eylül 2024, Cumartesi 09:00
Hekimler ve sağlık çalışanlarından Gazze direnişine destek
Tarih: 09:00 - 21 Eylül 2024
Güncelleme: 09:00 - 21 Eylül 2024

Malatya'daki hekim ve sağlık çalışanlarının "Sessiz Yürüyüş" etkinliğinde, Gazze’deki onurlu hekimler ve sağlık çalışanlarına, zulme karşı duran vicdanlı insanlara destek mesajı verildi.

Malatya'daki Hekimler ve sağlık çalışanları sessiz yürüyüşlerinin 45'inci haftasında bir araya geldi.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç'inde katıldığı yürüyüş, Eski İl Eğitim Müdürlüğünden başlayıp Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde sona erdi.

Burada basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Dr. Fuat Zengin, Narin ve Sıla bebeğe karşı yapılan vahşete tepki göstererek, yetkililerin bu canilere en ağır cezayı vermesi çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç'in yürüyüşlerine katılmasına değinen Dr. Zengin, "Aramızda Mersin Milletvekilimiz (Faruk Dinç) var. Allah kendisinden razı olsun. Yürüyüşümüze teşrif eden ilk milletvekili, bunu da vurgulamak istiyorum. Kendilerinin (Parti olarak) çifte vatandaş olan siyonistler ile ilgili meclise sundukları bir kanun teklifi vardı. İnşallah geçer. Türkiye'de yaşayan siyonistlerin Türk vatandaşlığından çıkarılmasıyla ilgili hepimiz bunu destekliyoruz. Yöneticiler, lütfen halkın sesini duyun ve dikkate alın" çağrısında bulundu.

Dr. Zengin'in konuşmasının ardından kitle adına basın açıklamasını Hemşirelik Fakültesi son sınıf öğrencisi Feyza Karslıoğlu okudu.

Feyza Karslıoğlu, Gazze halkına selam göndererek, vatanlarını savunmak uğruna hayatlarını feda edenleri anmak için bir araya geldiklerini duyurdu. 45. haftasında gerçekleştirilen Sessiz Yürüyüş etkinliğinde, Gazze’deki onurlu hekimler ve sağlık çalışanlarına, zulme karşı duran vicdanlı insanlara destek mesajı verildi.

76 yıldır devam eden katliamların ve soykırım niteliğindeki saldırıların üzerine dikkat çeken Karslıoğlu, 7 Ekim'den bu yana işgalci güçlerin suç dosyalarını artırdığını belirtti. Son 11 ayda Gazze'de her gün en az 130 kişinin katledildiğini, toplam şehit sayısının 40 bini aştığını ifade etti. Bu sayıların, çoğunluğunu çocuklar ve kadınların oluşturduğunu vurguladı.

Karslıoğlu, Gazze halkının açlık, salgın hastalıklar ve şiddet karşısında onurlu bir direniş sergilediğine dikkat çekerek, "Tarafımız mazlumlar, düşmanımız zalimler!" dedi. Gazze’deki sağlık çalışanları ve basın mensuplarının yaşadığı zorluklara da değinen Karslıoğlu, tüm bu mücadelenin insanlık adına sürdüğünü ifade etti.

Etkinlikte, insan hakları aktivistleri ve Gazze'deki katliamlara karşı çıkan isimler de anıldı. Karslıoğlu, "Zulme karşı durmak, evlatlarımıza bırakabileceğimiz en büyük mirastır" diyerek, tüm vatandaşları aktif boykot hareketine katılmaya davet etti.

"Yılmadan ve yıkılmadan protestoya ve boykota devam!" diyerek, Gazze'deki kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Karslıoğlu, zulmü normalleştirmeyeceklerinin altını çizdi.

Etkinlik, Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan'ın yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor